Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 | Πολιτική Προστασία 210-60.84.614 | e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

• Συλλόγων και φορέων

Μουσική εκδήλωση από την Επιτροπή Ειρήνης και τον Δημοκρατικό Γυναικείο Σύλλογο

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής και ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής σας προσκαλούν στη μουσική εκδήλωση "ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ".

Η κεδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 19:30 μ.μ στο θεατράκι της πλατείας Αγίας Παρασκευής.

Συμμετέχουν: Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Αλίκη Ζωγάφου και το συγκρότημά τους.

"Πανηγύρι στις κάτω γειτονιές"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 10ο «Πανηγύρι στις Κάτω γειτονιές»  της Αγίας Παρασκευής. Μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω κορονοϊού, επανήλθαμε Σύλλογος και κάτοικοι , μια πανέμορφη βραδιά,  να γλεντήσουμε, να χορέψουμε αλλά και να δηλώσουμε πως συνεχίζουμε  την κοινή μας προσπάθεια για να κάνουμε καλύτερες τις γειτονιές μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΔΔΥΠΠΥ για την πρόληψη της Ψυχικής Υγείας και συγκεκριμένα για τη Βία και σε συνεργασία με την αμκε Obrela,  πραγματοποιείται εκδήλωση με τίτλο: «Θερινό Σχολείο για την Πρόληψη της Βίας με τη στήριξη των Δήμων: «Μην υποτιμάς τις ενδείξεις». Για εφήβους και ενήλικες».

Συνέχεια ανάγνωσης

Κάλεσμα για συμμετοχή στη μαραθώνια πορεία ειρήνης

Ο Δημοκρατικος Γυναικείος Σύλλογος Αγ. Παρασκευής (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις μετανάστριες να πάρουμε μέρος στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 22 Μάη. Ενώνουμε τη φωνή μας με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), βροντοφωνάζουμε «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, απαιτούμε να τερματιστεί κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας, να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις, να μην σταλούν στρατιωτικές δυνάμεις και εξοπλισμός έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ημέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 21/2/2022

Με πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Γυναικείου Συλλόγου  Αγίας Παρασκευής (μέλος της ΟΓΕ) πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη συλλόγων, σωματείων και φορέων της Αγίας Παρασκευής  για το μεγάλο συλλαλητήριο  της 26ης Φλεβάρη  2022,που έχουν προκηρύξει Συνδικάτα της Αττικής για την προστασία του εισοδήματος, της δουλειάς και της υγείας του λαού.

Χριστουγεννιάτικα… ποδήλατα

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών όσοι συμπολίτες μας είχαν παραμείνει στην πόλη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάτι… σπάνιο. Οι «Φίλοι Ποδηλάτου» μαζί με τον Δήμο και τον ΠΑΟΔΑΠ, αλλά και με τη συμμετοχή των μαθητών του 7ου Δημοτικού και των ΑμεΑ της πόλης διέσχισαν την Αγίου Ιωάννου ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, συναντώντας στον δρόμο τους πολλές… εκπλήξεις.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγ. Παρασκευής (μέλος ΟΓΕ)καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δυναμώσουν τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας από την πανδημία.Σε συνθήκες που εκτοξεύονταιτα κρούσματα και αυξάνονται οι νοσηλείες και θανάτους, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος στο Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ.

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο φυλάκιο ‘ «Μοναστήρι» του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ ( Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής προστασίας Βορειο-Ανατολικού Τομέα Υμηττού) Εκδήλωση με θέμα , «Εργαζόμενοι στα σώματα Ασφαλείας –Εθελοντές  πολιτικής προστασίας» και βράβευση  εν ενεργεία αλλά και αποστράτων  των Σωμάτων Ασφαλείας που είναι εθελοντές.

Γενική Συνέλευση και Εκλογές

Κάλεσμα για τη Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου απηύθυνε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής.

Κάλεσμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών

Κάλεσμα στους γονείς και τους κηδεμόνες όλων των παιδικών σταθμών της Αγίας Παρασκευής απεύθυνε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδικών σταθμών της πόλης μας, για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 6 μμ, έξω από τον Γ’ παιδικό σταθμό.

kalesma paidikoi stathmoijpg

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ – ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Βρισκόμαστε στα τέλη μιας κουτσουρεμένης σχολικής χρονιάς με τον αριθμό κρουσμάτων της πανδημίας στην Αττική να είναι πολύ μεγάλος. Τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης από μόνα τους, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία της υγείας, δεν είναι ικανά να ανατρέψουν την κατάσταση. Ταυτόχρονα ο απογοητευτικά αργός ρυθμός εμβολισμού του πληθυσμού δείχνει ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.