• Συλλόγων και φορέων

Γενική Συνέλευση και Εκλογές

Κάλεσμα για τη Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου απηύθυνε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής.

Κάλεσμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών

Κάλεσμα στους γονείς και τους κηδεμόνες όλων των παιδικών σταθμών της Αγίας Παρασκευής απεύθυνε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδικών σταθμών της πόλης μας, για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 6 μμ, έξω από τον Γ’ παιδικό σταθμό.

kalesma paidikoi stathmoijpg

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ – ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Βρισκόμαστε στα τέλη μιας κουτσουρεμένης σχολικής χρονιάς με τον αριθμό κρουσμάτων της πανδημίας στην Αττική να είναι πολύ μεγάλος. Τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης από μόνα τους, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία της υγείας, δεν είναι ικανά να ανατρέψουν την κατάσταση. Ταυτόχρονα ο απογοητευτικά αργός ρυθμός εμβολισμού του πληθυσμού δείχνει ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Αγωνιστικά και διεκδικητικά τίμησαν την Παγκόσμια Μέρα Υγείας ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής, το Σωματείο Συνταξιούχων Αγίας Παρασκευής, η Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής και μαζικοί φορείς, με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής για την υγεία, τα δικαιώματα και τη ζωή του λαού.

Διεκδίκησαν:

-Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

-Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων, με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας.

-Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους.

-Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας σε σχολεία και Πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

file800

Έφηβοι & Μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην εποχή του Covid-19

Μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της ζωής του ανθρώπου είναι η εφηβεία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο νέος διαμορφώνει και σφυρηλατεί την προσωπικότητά του, αλλά συγχρόνως λαμβάνει, διαπραγματεύεται  και αποδέχεται ή απορρίπτει τα μηνύματα που το κοινωνικό του περιβάλλον εκπέμπει. Ως εκ τούτου η φάση αυτή της ηλικίας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς διαπαιδαγώγησης.

Από το Μάρτιο 2020, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών χωρών, η Ελλάδα εισήλθε σε καθεστώς καραντίνας με τους σχετικούς περιορισμούς μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών. Το κλείσιμο των σχολείων επηρέασε το 90% του συνολικού σχολικού πληθυσμού στον πλανήτη (UNESCO, 2020). Οι περιορισμοί που αναπόφευκτα επιβλήθηκαν και συνεχίζουν να επιβάλλονται επηρεάζουν έντονα την κοινωνική και αναπτυξιακή εξέλιξη των εφήβων, λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην πορεία κατάκτησης βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων, που αποτελούν απαραίτητα στοιχεία και εφόδια της προετοιμασίας για την ενήλικη ζωή. Οι έφηβοι, από εκεί που δαπανούσαν σχεδόν όλη την καθημερινότητά τους στο σχολείο και στη συνέχεια σε εξωσχολικές δραστηριότητες, τώρα τους επιβάλλεται να παραμείνουν στο σπίτι μακριά από φίλους, εκπαιδευτικούς και συγγενείς, ενώ το σπίτι τους και ο υπολογιστής τους έγινε πια το «σχολείο» τους, αλλά και η «πλατεία», η «καφετέρια», το εν γένει πεδίο των κοινωνικών συναναστροφών τους. Η ξαφνική απώλεια αυτής της ρουτίνας και διαπροσωπικής επαφής, η οποία τους προσέφερε μια συγκεκριμένη δομή και νόημα στην καθημερινότητά τους, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε επιπλέον απομόνωση, αβεβαιότητα για το αύριο, δυσκολίες συγκέντρωσης και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καταθλιπτικών ή/και αγχωδών συμπτωμάτων.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, το κινητό και το διαδίκτυο αναπόφευκτα κυριάρχησαν, έχοντας γίνει για τους εφήβους εργαλείο διεκπεραίωσης των υποχρεώσεών τους αλλά και μέσο ψυχαγωγίας και σύνδεσης με τους «σημαντικούς άλλους» της ζωής τους, τη στιγμή που δε μπορούν με κάποιον άλλο τρόπο να τους «συναντήσουν». Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ειδικότερα, στα οποία πλέον οι έφηβοι έχουν εύκολη και συχνά χωρίς σαφή όρια και έλεγχο πρόσβαση,  αποτελούν πρόσφορο έδαφος για παραπληροφόρηση και μετάδοση μηνυμάτων φόβου. Ειδικότερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή της πανδημίας που βιώνουμε, όπου βασικές ανάγκες παραμένουν ανικανοποίητες, ο ενήλικας – πόσο μάλλον ο έφηβος -  γίνεται εξαιρετικά ευάλωτος και επιρρεπής στη συνωμοσιολογία και τη λαθεμένη πληροφόρηση.  Επιπλέον η διαρκής και υπερβολική χρήση των social media μπορεί να δημιουργήσει στους εφήβους την ψευδή εντύπωση ότι βρίσκονται διαρκώς απασχολημένοι με κάτι, ενώ την ίδια στιγμή, όντας μη ουσιαστικά παραγωγικοί, μπορεί να βιώνουν συναισθήματα κενότητας και να είναι χωρίς βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους στόχους, παραμερίζοντας είτε τα σχολικά τους καθήκοντα είτε τη δυνατότητα κάποιας φυσικής ή κοινωνικής δραστηριότητας εκτός σπιτιού.  Οι έφηβοι αναζητούν μέσα από τα δίκτυα όπως το Facebook, το TikTok, το Instagram κλπ να εκπληρώσουν την έντονη επιθυμία τους για επικοινωνία, επαφή και αποδοχή και προσοχή από τους άλλους και να αναπληρώσουν τη δια ζώσης αλληλεπίδραση μεταξύ τους.  Ειδικότερα, οι έφηβοι με έντονα ψυχοκοινωνικά  ή συναισθηματικά προβλήματα και χαμηλή ή ασταθή αυτοεικόνα ενδέχεται να  καταφεύγουν στο διαδίκτυο ως «καταφύγιο», αφού το θεωρούν λιγότερο απειλητικό από την πραγματική ζωή. Videos, ηχητικά και γραπτά μηνύματα με προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες που από την στιγμή της δημοσιοποίησης τους ξεφεύγουν από τον έλεγχο του δημιουργού τους, μπορούν ωστόσο εύκολα να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για εκφοβισμό και υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια. Επιπλέον, η αναπαραγωγή και μίμηση ψεύτικων προτύπων με μοναδικό ίσως κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση και όχι τις ουσιαστικές διαπροσωπικές σχέσεις, και κατ’ επέκταση ο αριθμός των likes και followers αποδεικνύει κατά τους εφήβους τη δημοτικότητά τους, την ταυτότητά τους και εν τέλει την αποδοχή τους από την ομάδα των συνομηλίκων.

Στην θετική της πλευρά, όλη αυτή η διαδικασία τους δίνει την αίσθηση του «ανήκειν» σε μια ομάδα, τους διευκολύνει να μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε μια εποχή που αποτρέπει τις προσωπικές επαφές, τους βοηθά να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες, αφού τα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κατ’ εξοχήν δημιουργικά μέσα, με πολλά ψηφιακά εργαλεία, και τέλος τους δίνει τη δυνατότητα να ζητήσουν  και να κερδίσουν την επιβράβευση. Αναμφισβήτητα μέσω του διαδικτύου παρέχεται στους εφήβους  η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση και μια μουσική συναυλία, να γυμναστούν, να εξασκήσουν τα ταλέντα τους όπως είναι ο χορός, η μουσική και η ζωγραφική, να μάθουν μια νέα δεξιότητα, να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια ακόμα και να αναζητήσουν συμβουλευτική υποστήριξη από κάποιον ειδικό. Ενημερώνονται ταχύτατα για τα καθημερινά δρώμενα, έχουν άποψη επ’ αυτών και αναπτύσσουν διάλογο μεταξύ τους, καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά την κριτική τους σκέψη. Στον αντίποδα ωστόσο,  η παρατεταμένη και χωρίς την κατάλληλη πλαισίωση, ενασχόληση με τα social media μπορεί να επιτείνει την αίσθηση του ανικανοποίητου, αφού πάντα κάποιος άλλος θα έχει περισσότερα views, likes και followers, οδηγώντας έτσι του εφήβους σε μεγαλύτερο κοινωνικό άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση και εντονότερη απομόνωση. Έτσι τελικά, το ίδιο το μέσο από ψυχαγωγικό μετατρέπεται σε πηγή αρνητικών συναισθημάτων τα οποία σαφώς και διογκώνονται κατά την αναμφισβήτητα μοναχική περίοδο της πανδημίας που βιώνουμε. Η μεγάλη αύξηση που παρατηρείται κατά τους τελευταίους μήνες στην χρήση του Internet αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους νέους, εύλογα γεννά το ερώτημα κατά πόσο πρόκειται για μια εθιστική, καταναγκαστική τάση ή για έναν μηχανισμό που βοηθά τους εφήβους να διαχειριστούν τις δυσκολίες της παγκόσμιας αυτής κρίσης.

Οι σημερινοί έφηβοι αλλά και τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, εν καιρώ πανδημίας, είναι οι πρώτες γενιές στην ιστορία της ανθρωπότητας που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις εντονότατες επιρροές των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου. Στην μετά – covid εποχή από την πλευρά της, η Εκπαίδευση οφείλει να αναπληρώσει το κενό που εξακολουθεί να δημιουργεί ο εγκλεισμός και η μη λειτουργία των σχολείων, όχι μόνο στον μαθησιακό τομέα, αλλά – κυρίως - σε εκείνον της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. Οι ώρες αναπλήρωσης μαθημάτων που έχουν χαθεί λόγω της πανδημίας ίσως θα ήταν καλύτερο να επενδυθούν σε ώρες δια ζώσης επικοινωνίας, παιχνιδιού και εκτόνωσης έτσι ώστε να δοθεί στους εφήβους ο χώρος και ο χρόνος να εκφράσουν με το δικό τους τρόπο τα συναισθήματά τους. Επίσης είναι επιβεβλημένο και οι γονείς, στους οποίους ούτως ή άλλως αναλογεί και το μεγαλύτερο βάρος καθοδήγησης και διαπαιδαγώγησης των εφήβων, να αποτελούν ζωντανό παράδειγμα βάσει του οποίου εξαρτάται και η θετική τους επιρροή σε αυτούς. Ο έλεγχος επομένως και όχι η καθολική απαγόρευση της χρήσης των social media και η όσο το δυνατόν τήρηση των ορίων μέσα σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, ηρεμίας και ειλικρίνειας, αναμφισβήτητα θα αποτελέσει ευκαιρία για δημιουργική και επωφελή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και καλλιέργεια της επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της οικογένεας.          Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε άλλωστε πως η πανδημία και ακόμα και τα περιοριστικά μέτρα μεταξύ των άλλων, δίνουν την ευκαιρία σε όλους μας και όχι μόνο στους εφήβους, να αναθεωρήσουμε αξίες και αγαθά που πριν τα θεωρούσαμε δεδομένα, όπως η αξία της ανθρώπινης ζωής και της προσφοράς στο συνάνθρωπο, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα αλληλεγγύης, αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο και περισσότερο ποιοτικό μέλλον.  Αυτό αποτελεί αναμφίβολα και την πιο μεγάλη πρόκληση των σύγχρονων και χαλεπών καιρών μας.

Βιβλιογραφία:

▪ Κέντρο Παιδιού & Εφήβου, Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (2020). Διαχείριση Άγχους σε συνθήκες πανδημίας. https://kpechios.gr/ta-nea/26-arthra/725-diaxirisi-agxous-pandimias ▪ Τσίτσικα, Α., Τζαβέλα, Ε. (2016). Χρήση τεχνολογίας και κοινωνικών δικτύων στην εφηβεία: Προκλήσεις και αναπτυξιακές ευκαιρίες. Στο Α. Τσίτσικα, Ο. Γιωτάκος (Επιμ.) Και Ξαφνικά Όλα Αλλάζουν...Η Συναρπαστική περίοδος της Εφηβείας. Αθήνα: Πεδίο.  ▪ Nathiya, N., Pratima, S., Suman, S., Raj, S. & Singh, B. (2020). Mental health problems and impact on youth minds during the COVID-19 outbreak: Cross-sectional (RED-COVID) survey. Social Health and Behavior, 3(3), 83-88. ▪ Mohamad, S. (2020). Creative Production of ‘COVID‐19 Social Distancing’ Narratives on Social Media. Journal of Economic and Human Geography. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/tesg.12430  ▪ Ellis, W. E., Dumas, T. M., & Forbes, L. M. (2020). Physically isolated but socially connected: Psychological adjustment and stress among adolescents during the initial COVID-19 crisis. Canadian Journal of Behavioural Science / Revue canadienne des sciences du comportement, 52(3), 177–187. https://doi.org/10.1037/cbs0000215 ▪ School closures caused by Coronavirus (Covid-19) (unesco.org)

Αθηνά Βακαλοπούλου Κοινωνιολόγος, MSc Αγωγή & Προαγωγής Υγείας Διοικητικά Υπεύθυνη ΜΨΚΑ Εφήβων ΕΠΑΨΥ

Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγ. Παρασκευής

Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του μόχθου να συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στο Παναττικό συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες στις 17 Μάρτη, στις 6μ.μ στα Προπύλαια για να διεκδικήσουμε την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων των δικών μας και των οικογενειών μας, για να δώσουμε δυναμική απάντηση στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγ. Παρασκευής τιμά την ημέρα της Γυναίκας

Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (μέλος της ΟΓΕ) τιμά την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Βγαίνει μπροστά και καλεί τις γυναίκες να σπάσουν τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου, να δυναμώσουν το συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ο φετινός, επετειακός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας βρίσκει τις Ελληνίδες στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία του Covid-19. Η πλειονότητα των εργαζομένων που απασχολούνται στις δομές υγειονομικής περίθαλψης είναι γυναίκες που με ευσυνειδησία, επαγγελματισμό και δύναμη ψυχής έχουν ριχτεί από την πρώτη στιγμή στη μάχη.

Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας 2021

Φέτος που η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ( 8 Μαρτίου ) θα εορτασθεί με την υγειονομική κρίση, λόγω του COVID-19, να κυριαρχεί παγκοσμίως μαζί με τις κλιμακούμενες ανησυχητικές επιπτώσεις της στη ζωή όλων μας και ειδικά των γυναικών- από την ώθηση στην ένδεια, την απώλεια της εργασία τους   καθώς η άτυπη οικονομία συρρικνώνεται, σε μια έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας και την απλήρωτη οικιακή φροντίδα- η ανάγκη για δράση είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής

Πραγματοποιήθηκε στις 28/02/2021 με μεγάλη επιτυχία η "Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας" που διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον Δήμο Αγ. Παρασκευής.

Για αιμοδότηση προσήλθαν 53 εθελοντές, αιμοδοτήθηκαν οι 48 και 5 από αυτούς για πρώτη φορά.

Συλλέξαμε 48 φιάλες αίματος, με τις οποίες θα επωφεληθούν 144 ενήλικοι ασθενείς.

Ελπιδοφόρο μήνυμα, η προσέλευση πολλών νεαρών παιδιών και αποφοίτων μας, που προσήλθαν για πρώτη φορά. Συγκινητική η εικόνα νεαρών ζευγαριών αλλά και οικογενειών που ανταποκρίθηκαν.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, σε όσους ανταποκρίθηκαν σ’ αυτήν την έκκληση για βοήθεια των ασθενών της Αιματολογικής κλινικής του ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και συγκεκριμένα:

-Σε αυτούς που πρόσφεραν το αίμα τους για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας.

-Στον Δήμο Αγ. Παρασκευής, στον Δήμαρχο κ. Β. Ζορμπά, στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ν. Κωβαίο, στον πρ. ΣΕΔΕ κ. Θ. Μπουρλιάσκο και στον κ. Κουβόπουλο από το γραφείο τύπου του Δήμου.

-Στην Ένωση συλλόγων γονέων σχολείων Αγ. Παρασκευής και ιδιαίτερα στην πρόεδρο Μ. Ξυνογαλά.

-Στο νοσοκομείο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" ,στον διευθ. της ΜΜΜΟ της Αιματολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Dr Δ. Καρακάση.

-Σε όλη την ομάδα της Αιμοδοσίας του Ευαγγελισμού, που με το χαμόγελο και τη ζωντάνια τους , συνέβαλαν ώστε να μετατραπεί αυτή η ημέρα σε γιορτή προσφοράς αγάπης.

-Ευχαριστούμε για την αιμοδότηση, τη θεατρολόγο μας κ. Σ. Αθανασόπουλου, από το προσωπικό του σχολείου μας, τον φύλακα κ. Η. Γκέλο και την υπεύθυνη καθαριότητας κ. Ε. Σουσούνη.

-Όλα τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου γονέων , ιδιαίτερα την κ. Α. Βαρθολομαίου και την κ. Δ. Σαραντοπούλου.

-Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση του σχολείου μας, και ιδιαιτέρως τον υποδ. μας κ. Α. Μπαλάσκα για τη συμβολή του στην επιτυχημένη ομολογουμένως δράση μας, αλλά και για την αιμοδότησή του.

Η σχολική κοινότητα και όλοι οι πολίτες, στείλαμε sms ανιδιοτελούς προσφοράς αγάπης, μιας υγιούς και εύρωστης κοινωνίας που οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας !!!

Σας ευχαριστούμε !!!!

Με εκτίμηση

Τα Μέλη του ΔΣ

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι όλοι οι πολίτες που κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ» από τις 14 έως και τις 21 Φεβρουαρίου 2021 αντιμετώπισαν προβλήματα ηλεκτροδότησης πανελλαδικά, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης και βλαβών στο 11500 ή στο 2111900500 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, δεν θα επιβαρυνθούν με την χρέωση για αυτές τις κλήσεις.

Αναλυτικότερα, ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, θα καλύψει το ποσό που χρεώθηκαν οι πολίτες για κλήσεις στους αριθμούς 11500 και 2111900500 γι αυτό το διάστημα σε όλες τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές πανελλαδικά. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα πιστώσουν τους πολίτες που χρεώθηκαν για τις κλήσεις αυτές.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας δήλωσε σχετικά: Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ύψος των χρεώσεων για τις κλήσεις στο πενταψήφιο αριθμό δήλωσης βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ, επεξεργαστήκαμε μια άμεση λύση προκειμένου οι συμπολίτες μας που ταλαιπωρήθηκαν από την πρωτοφανή, σε σφοδρότητα, κακοκαιρία «ΜΗΔΕΙΑ» να απαλλαγούν από το συγκεκριμένο κόσμος. Και συνεχίζουμε, με ένα πλέγμα μέτρων που έχουμε ήδη δρομολογήσει για την επόμενη ημέρα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΔΕΔΔΗΕ, μέσω της οποίας μπορούν οι πολίτες να ενημερώνουν για βλάβες, αλλά και να συμβάλουν στον εντοπισμό δέντρων που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στο δίκτυ».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Α. Μάνος από την πλευρά του τόνισε ότι «Ο ΔΕΔΔΗΕ με βασικό γνώμονα την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πελατών του, ολοκληρώνει σύντομα σχετικό διαγωνισμό που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, για την δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση όλων των πολιτών πανελλαδικά, μέσα από νέα τηλεφωνική γραμμή που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα».

Σύλλογος Κατοίκων Τσακού: Αναβάθμιση Δημοτικών Ιατρείων τώρα!

Μετά από την διαδικτυακή συζήτηση που έγινε στις 21-1-2021,των δημοτικών παρατάξεων,συλλόγων και φορέων της πόλης με πρωτοβουλία του συλλόγου κατοίκων Τσακού,για το τόσο φλέγον θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας(ΠΦΥ) των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα της λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων την Παρασκευή 5-2-2021, κλήθηκε το Δ.Σ., του Συλλόγου κατοίκων Τσακού, να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ενημερωτική επιστολή εξωραϊστικού συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

Φέτος, λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε, εξ’ αιτίας της πανδημίας, δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση της Ετήσιας Γενικής Συνελεύσεώς μας και η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας. Κάθε χρόνο, ήταν μια ευκαιρία να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε ευχές για την νέα χρονιά αλλά και να σας ενημερώσουμε και να συζητήσουμε για σημαντικά θέμα της συνοικίας μας και της πόλεώς μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής εκφράζει τη συμπαράστασή της σε ένα ακόμα θύμα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, τη Σοφία Μπεκατώρου, που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) όταν ήταν μόλις 21 ετών.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα δεκάδων σωματείων συγκεντρώνει στα γραφεία του είδη πρώτης ανάγκης (μακαρόνια, ρύζι, φρυγανιές, παξιμάδια, κονσέρβες) μάσκες, αντισηπτικά, παιδικά παιχνίδια και πάνες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ανακοίνωση για την κοινή δήλωση Πομπέο-Δένδια

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα αποτελεί μία ακόμα πράξη στο έργο προώθησης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο, που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά, τη φτώχεια και τη δυστυχία στην περιοχή μας.