ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΡΜΠΑ

Οικογενειακή Κατάσταση

Ο Βασίλης Ζορμπάς γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1954 στην ορεινή Ναυπακτία από αγροκτηνοτροφική οικογένεια.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Αποστόλου και έχει δύο κόρες, τη Δήμητρα-Χαριτίνη, χημικό-βιολόγο, και την Ελένη, οικονομολόγο. Είναι Ιατρός-Πνευμονολόγος, Διευθυντής στο ΠΕ.Δ.Υ.-Ε.Σ.Υ. Αγίας Παρασκευής.

Κομματική & Αυτοδιοικητική Δραστηριότητα

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ (1974), μαζί με τους Κώστα Καραμανλή, Μαριέττα Γιαννάκου, Βασίλη Μιχαλολιάκο, κ.ά. και έκτοτε είναι ενεργό μέλος της Ν.Δ., Πρόεδρος σε διάφορες Οργανώσεις της (ΟΝΝΕ∆ Xαλανδρίου, Β3 Νομαρχιακής ΟΝΝΕ∆, κ.ά.) και μέλος της ΝΟΜΕΚΕ της Β3 Νέας ∆ημοκρατίας (1988). Από το 1986 συμμετέχει ενεργά και στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του ∆ήμου Αγίας Παρασκευής και είναι εθελοντής ιατρός των Δημοτικών Ιατρείων.

Το 2002 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, πρωτεύσας σε ψήφους, με Δήμαρχο τον Αντώνη Σιδέρη και ορίστηκε Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος των Νομικών Προσώπων των ∆ημοτικών Ιατρείων και των ΚΑΠΗ. Το 2006 έθεσε ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τη Δημαρχία της Αγίας Παρασκευής και από το 2010 ως το 2014 διετέλεσε Δήμαρχός της. Το έργο του χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά θετικό τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τους εργαζόμενους του Δήμου.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 έλαβε στον πρώτο γύρο το ποσοστό του 35%, το οποίο αντιστοιχούσε στον αριθμό των 8.050 ψήφων, και τελικά στο δεύτερο γύρο έλαβε το ποσοστό του 49,3%, ήτοι διαφορά μόλις 192 λιγότερων ψηφοδελτίων από τον τελικώς εκλεγέντα, κ. Γιάννη Σταθόπουλο. Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 διεκδίκησε ξανά το χρίσμα των πολιτών και εξελέγη Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς διακρίνεται για την εμπειρία του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, την ευθύτητά του, την πολιτική σκέψη του και την πρακτικότητα στην εξεύρεση λύσεων. Θεωρείται Δήμαρχος των έργων και χαίρει της εκτίμησης των υπαλλήλων του Δήμου και της πλειοψηφίας των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software