Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 | Πολιτική Προστασία 210-60.84.614 | e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
 • Αρχική
 • Ενημέρωση
 • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 • Δήμου

Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραματισμού τον Οκτώβριο στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής ξεκινάει τον Οκτώβριο στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 5) τα δια ζώσης σεμινάρια, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19. Η πρόσκληση παραμένει ανοικτή, για όλες και όλους τους ενήλικες κατοίκους ανεξαιρέτως και κυρίως δωρεάν, ενώ αφορά τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Οι οκτώ (8) Θεματικές Ενότητες που αποτελούν έναν ολοκληρωμένο κύκλο της δράσης είναι οι εξής:

 1. Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου
 2. Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
 3. Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
 4. Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
 5. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
 6. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
 7. Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
 8. Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι
 • Τα μαθήματα θα είναι οκτώ και θα ξεκινήσουν στις 11 Οκτωβρίου 2022.
 • Θα γίνονται κάθε Τρίτη 17:00 – 19:00, στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, Νεαπόλεως 5
 • Η αίτηση υπογεγραμμένη καθώς και ένα φωτοαντίγραφο της ταυτότητας του ενδιαφερόμενου θα υποβάλλονται στο πρωτόκολλο του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Λεωφ. Μεσογείων 415-417) έως τις 03-10-2022.
 • Στα σεμινάρια θα μπορούν να συμμετέχουν έως 25 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τον αριθμό πρωτοκόλλου.
 • Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού στα τηλέφωνα 2132004568, 2132004601.

Η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των ωφελούμενων σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:  «Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο και προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά στα δια ζώσης σεμινάρια, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, από τον Σεπτέμβριο! Προσκαλούμε τους ενήλικους δημότες να αγκαλιάσουν αυτή την αξιόλογη δράση και να επωφεληθούν δωρεάν με την τεχνογνωσία των εισηγητών μας για τις προκλήσεις του διαδικτύου, καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας έτσι τον ψηφιακό εγγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής. Σας προσκαλώ να ενημερωθείτε για τον χρονοπρογραμματισμό της δράσης στο Δήμο σας! Με αυτόν τον τρόπο δίνετε προτεραιότητα στην ψηφιακή ασφάλεια σας και κατ’ επέκταση στην  ψυχική σας υγεία, διότι γνωρίζοντας τους δυνητικούς κινδύνους του Διαδικτύου, μπορείτε να σερφάρετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με επίγνωση και δίχως τεχνοφοβία!».

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλειος Ζορμπάς, τόνισε χαρακτηριστικά:  «Μία ακόμα δράση της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο μας. Ένα ακόμα εφόδιο για τους συνδημότες μας, όλων των ηλικών, για να αντιμετωπίσουν τον σύγχρονο κόσμο. Μέρα με την ημέρα μπαίνουμε όλο και περισότερο στην ψηφιακή εποχή και κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί από το... αύριο. Η συγκεκριμένη δράση πρέπει να "αγκαλιαστεί" από όλους και άπαντες να την εκμεταλλευτούν στο ακέραιο για έναν καλύτερο και πιο εύκολο τρόπο ζωής. Θα πρέπει άπαντες να αντιληφθούμε πως το διαδίκτυο έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, αλλά ταυτοχρόνως κρύβει και πολλούς κινδύνους τους οποίους πρέπει να γνωρίσουμε αλλά και να μάθουμε πως να τους αντιμετωπίσουμε".  

ψηφ800

 

Τηλ: 1512 (8:30-14:30 αστική χρέωση)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ | ΠΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ptapatt.gr)

https://www.facebook.com/digital.attiki

https://tinyurl.com/atticadigital

https://www.linkedin.com/in/atticadigital

https://www.instagram.com/atticadigital

 

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με το Τμήμα Παιδείας, στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής, προτίθεται να λειτουργήσει και πάλι το πρόγραμμα δωρεάν μετακίνησης- μεταφοράς των φοιτητών κατοίκων της πόλης στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Στόχος του Προγράμματος αυτού είναι η στήριξη και η διευκόλυνση των φοιτητών της πόλης, ως προς τις μετακινήσεις τους, προς την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με άμεση πρόσβαση με μεταφορικό μέσο -πούλμαν και σταθμούς μέσα στην πόλη της Αγίας Παρασκευής.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πρόσκληση σε καθηγητές για το κοινωνικό φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα λειτουργήσει και πάλι , τη σχολική χρονιά 2022-2023 με σκοπό την προσφορά ίσων ευκαιριών για μάθηση σε όλους και όλες,
δίνοντας προτεραιότητα στους μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου. 

Συνέχεια ανάγνωσης

Επιχειρήσεις και καταστήματα που συμμετέχουν στην ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει θέσει σε χρήση την κάρτα κατοίκου. Με την κάρτα αυτή οι δημότες και κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής έχουν προνόμια και εκπτώσεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις εντός και εκτός της πόλης μας. Ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενεργοποίησε την παραγωγική λειτουργία της «Πλατφόρμας Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων» για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, τον αυτοματοποιημένο υπολογισμό και την είσπραξη των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – 3η Δημόσια Διαβούλευση

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανακοινώνει πως Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00, στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής (Παπαφλέσσα 17), θα πραγματοποιηθεί η 3η Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με τίτλο «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» 

 

Νέα ενημέρωση Δημάρχου προς τις δημοτικές παρατάξεις για την πορεία των εργασιών ανέγερσης του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου

Σήμερα το μεσημέρι (Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022) με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε και νέα συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δε θα σβήσει τα φώτα των δρόμων

Ο αστικός φωτισμός ξεκινάει πολύ πριν τη βιομηχανική επανάσταση, από την κλασσική Ελλάδα, όπου χρησιμοποιούσαν λάμπες με λάδι στις όψεις των κατοικιών. Τα λαδοφάναρα έγιναν λάμπες γκαζιού, κι αυτές με τη σειρά τους έγιναν λάμπες ηλεκτρισμού. Αδιάλειπτα από τα αρχαία χρόνια οι δρόμοι μας φωτίζονται. Η συσκότιση των δρόμων είναι συνώνυμη του πολέμου και των κακουχιών. Ο οδοφωτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη.

Συνέχεια ανάγνωσης

Συνάντηση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλη Ζορμπά, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής προσωπικά, προκειμένου να ανευρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει αναφορικά με τις εργασίες ανέγερσης του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022) συνάντηση του κ. Βασίλη Ζορμπά με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ενημέρωση Δημάρχου προς τους επικεφαλής των παρατάξεων για το θέμα του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (2/9/2022) το μεσημέρι η συνάντηση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, με τους επικεφαλής των παρατάξεων της πόλης μας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το πρόβλημα που έχει προκύψει στις εργασίες ανέγερσης του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ενημέρωση για την πορεία των εργασιών ανέγερσης του Δημαρχείου

Ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι σήμερα, 1 η Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι, ο Δήμος έλαβε επιστολή από την εταιρεία, ανάδοχο του έργου ανέγερσης του Δημαρχείου, με την οποία αιτείται την καταβολή από το Δήμο ποσού ύψους 1.400.000 ευρώ περίπου, για απρόβλεπτες εργασίες.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ VOUCHER ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΣΔΑΠ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ 930/08/2022) εξαιτίας τεχνικων προβλημάτωντα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθουν σήμερα 31/08 μετά το μεσημέρι.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος 2022

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής-Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, βαδίζοντας με σταθερά βήματα στην επιτυχημένη πορεία 40 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας της, φιλοδοξεί και φέτος να προσφέρεις στους δημότες της πόλης μας κάτι συναρπαστικό και αξιόλογο. Με κριτήριο πάντα την ποιοτική επιλογή των συνεργατών και την ακούραστη προσήλωση της Διεύθυνσης και του προσωπικού της η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη παρουσιάζει τις «Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος» από τις 2 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Συνέχεια ανάγνωσης

Κινητό Πράσινο Σημείο Περιφέρειας Αττικής

Γνωρίστε το Κινητό Πράσινο Σημείο της Περιφέρειας Αττικής που επισκέπτεται την πόλη μας! Σταθμεύει κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή σε προκαθορισμένα
σημεία και συλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά πολλών κατηγοριών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής για τον καύσωνα

Για την προστασία των δημοτών από την ακραία ζέστη, την οποία προβλέπει για τις επόμενες ημέρες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανακοινώνει πως  σήμερα (Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022), αλλά και αύριο (Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022) θα παραμείνουν ανοικτές τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software