Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου

Το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής στην πλατεία Μ. Μερκούρη

Το "ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ" διοργανώνει αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή 13/06/2021 στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Συνέχεια ανάγνωσης

Rapid tests στη Λαϊκή Αγορά της Επτανήσου

Με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλη Ζορμπά, το Σωματείο Επαγγελματιών Πωλητών Γ’ Λαϊκής Αγοράς και ο Νέος Σύλλογος Παραγωγών Αγροτικών και Κηπευτικών Προϊόντων Πωλητών Γ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών, γνωστοποίησαν πως:

Συνέχεια ανάγνωσης

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ»

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ»

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Αναγνώστες με τα Βιβλία τους».

Συνέχεια ανάγνωσης

Ανακοίνωση για παιδικές κατασκηνώσεις 2021

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προτίθεται να υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων για περίπου 130 παιδιά ηλικίας 6 – 15 χρονών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Αγίας Παρασκευής που το ταμείο τους δε δικαιολογεί πρόγραμμα κατασκηνώσεων και θα διαρκέσει για 4 περιόδους φιλοξενίας,  11 διανυκτερεύσεων  η κάθε μία. Η οικονομική συμμετοχή κάθε παιδιού καθώς και οι προβλεπόμενες θέσεις ανά κατηγορία ορίζονται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και για ορισμένο αριθμό θέσεων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Κοσμήτορας του Λαϊκού Πανεπιστημίου η ομότιμη καθηγήτρια κα. Στυλιανή Πριόβολου

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαϊκού Πανεπιστημίου. Το παρών στην συνεδρίαση έδωσαν ο Κοσμήτορας Νικόλας Πετρόχειλος, ο πρώην Κοσμήτορας Νικόλας Γεωργαντζόγλου, οι καθηγητές Αντρέας Μιχαλόπουλος και Ιωάννης Αυγουστάτος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Φρύντα Δημουλά, το μέλος του Δ.Σ. Ζωή Βόγλη και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Συνέχεια ανάγνωσης

Θερινό πρόγραμμα ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης 2021

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υλοποιεί και φέτος το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με στόχο να προσφέρει στα παιδιά μια ποιοτική διέξοδο απασχόλησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς-δημότες-κατοίκους της πόλης μας και κυρίως τους εργαζόμενους γονείς αλλά και τις οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερες οικογένειες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Ευπρεπεία Καψοκεφάλου καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους να προσέλθουν  σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Σώματος που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 10 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ  55/11.03.2020 τεύχος Α’), στις 09-06-2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα  18.00 με θέμα:

 «Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής, ετών 2019-2020».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 2021

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προτίθεται να υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων για περίπου 130 παιδιά ηλικίας 6 – 15 χρονών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Αγίας Παρασκευής που το ταμείο τους δε δικαιολογεί πρόγραμμα κατασκηνώσεων και για περίοδο φιλοξενίας 11 διανυκτερεύσεων. Η οικονομική συμμετοχή κάθε παιδιού καθώς και οι προβλεπόμενες θέσεις ανά κατηγορία ορίζονται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και για ορισμένο αριθμό θέσεων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Σάββατο 5 Ιουνίου), ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, τόνισε μεταξύ άλλων πως προτεραιότητα όλων μας για έναν καλύτερο κόσμο είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου:

«Στις 5 Ιουνίου του 1972 ο ΟΗΕ αποφάσισε να θεσπιστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ως η μέρα που θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε τον απολογισμό μας για το τι πράξαμε σωστά και τι όχι για το ίδιο μας το… σπίτι. Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως το περιβάλλον είναι το σπίτι μας.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος δεν είναι άλλος από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας. Έτσι ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας, έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε. 

Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων .

Οι βιολογικοί πόροι και η ποικιλία τους, τα αγαθά που εξασφαλίζουν και οι υπηρεσίες των φυσικών οικοσυστημάτων συνιστούν παράγοντες πρωταρχικής σημασίας για την επιβίωση του είδους μας και την ανάπτυξη των πολιτισμών μας. Ο αέρας που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας βιώσιμο, όλα προϋποθέτουν υγιή οικοσυστήματα.

Είναι η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Να καθαρίσουμε τις θάλασσες, να κάνουμε τις γειτονιές μας πράσινες και να κάνουμε τις πόλεις μας έξυπνες. Το οφείλουμε σε εμάς, το χρωστάμε στη γενιά που έρχεται για να πάρει τη σκυτάλη από τα χέρια μας.

Συνεπώς, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση για τα προβλήματα του περιβάλλοντος γενικότερα, αλλά και για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, προβάλλουν ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών στην πορεία μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Εμείς, ως Δήμος Αγίας Παρασκευής, έχουμε ήδη προχωρήσει στα πρώτα βήματα για τη δημιουργία μιας «έξυπνης» πόλης και είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε αυτόν τον σκοπό».

Η Ομάδα Εθελοντών Νεολαίας στην πλατεία Αγίου Ιωάννη

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η Ομάδα Εθελοντών Νεολαίας προχωράνε σε μία ακόμα συμβολική  δράση. Αυτή τη φορά  στην «πλατεία των νέων», την πλατεία Αγίου Ιωάννη, στο πλαίσιο της κοινής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για αναμόρφωση της πλατείας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Παρέμβαση Δημάρχου Αγ. Παρασκευής στο συνέδριο της «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» με θέμα το Υδρογόνο

Στο διαδικτυακό συνέδριο της «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» με θέμα «Υδρογόνο: Ευκαιρία για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη» συμμετείχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς.  Στην έναρξη του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, αλλά και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

Το συνέδριο ήταν μια πρωτοβουλία για την προώθηση των βιώσιμων αστικών μεταφορών και της ασφαλούς κινητικότητας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας

Tα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Ιουνίου στις 19:30, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής (Παπαφλέσσα 17).

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RECRUIT».

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετέχει ενεργά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «RECRUIT- Reshaping crucial strategies to fight unemployment» (Ανασχηματισμός κρίσιμων στρατηγικών για τη καταπολέμηση της ανεργίας), με τη συνεργασία Ευρωπαίων Εταίρων όπως η Μητροπολιτική Πόλη του Μπάρι, η Περιφέρεια Μαδρίτης, η Impact Hub Global Company και ο «ALDA» - European Association for Local Democracy (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος για την Τοπική Δημοκρατία). 

Συνέχεια ανάγνωσης

Παράταση στις Εγγραφές βρεφών και νηπίων στους ΠΑΙΣΔΑΠ για τη σχολική περίοδο 2021-2022

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) σας ενημερώνουν ότι δίνεται παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τη σχολική περίοδο 2021-2022  έως και την Δευτερα 21/06/2021 .

Συνέχεια ανάγνωσης

Απάντηση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής στην ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών

 Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, επισκέφτηκα το Βρεφονηπιακό Σταθμό που βρίσκεται στην οδό Πάρου και θα ήθελα να ενημερώσω τους γονείς αλλά και όλους τους συμπολίτες μας για τα κάτωθι:

Συνέχεια ανάγνωσης

Εθελοντική αιμοδοσία: ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ!

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ πως τη  Δευτέρα 24.5.2021 θα πραγματοποιηθεί,  στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Μεσογείων 415-417) και ώρα 9:00 έως 12:30 η 80η Εθελοντική Αιμοδοσία, προκειμένου να ενισχυθεί η δημοτική τράπεζα αίματος.

Συνέχεια ανάγνωσης

Εγγραφές βρεφών και νηπίων στους ΠΑΙΣΔΑΠ για τη σχολική περίοδο 2021-2022

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) σας ενημερώνουν ότι οι εγγραφές βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τη σχολική περίοδο 2021-2022 θα αρχίσουν Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και θα ολοκληρωθούν Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software