ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΠΟΡΩΝ

| Νέα του Δήμου
hrimatodothseisΒασικό μέλημα του Δήμου Αγ. Παρασκευής είναι η εξεύρεση πόρων και η αξιοποίησής τους, ώστε να υλοποιηθούν έργα υποδομών απαραίτητα για την περιοχή και για να καλυφθούν οι ανάγκες των Δημοτών και της πόλης σε κοινωνικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Για τους σκοπούς αυτούς, στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και με δεδομένο ότι όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης έχουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χαρακτήρα, απαιτείται η εξεύρεση πόρων οικονομικών, υλικών και ανθρώπινου δυναμικού. Με αυτήν την επίγνωση η σημερινή Δημοτική Αρχή προχώρησε άμεσα στη δημιουργία Ειδικού γραφείου εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης. Στόχος του γραφείου είναι η αξιοποίηση όλων των δυνατών πηγών χρηματοδότησης όπως το EΣΠΑ 2014-2020, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και όλα τα υπάρχοντα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, μέσω μιας μεθοδευμένης προετοιμασίας και ενός  συστηματικού σχεδιασμού.
Ενημερώνουμε ότι έχει ήδη εκπονηθεί το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου και είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης το  Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια. Πρόκειται για τον σχεδιασμό μας σε δύο από τους βασικότερους τομείς του Δήμου Αγ. Παρασκευής: τα Απορρίμματα και την Ενέργεια. Το γραφείο εξεύρεσης πόρων είναι σε θέση να διεκδικήσει χρηματοδότηση για τα δύο αυτά νέα έργα, για τα οποία με τα σχέδια μας έχει ήδη εξασφαλιστεί η ωρίμανσή τους, άρα βρισκόμαστε ήδη ένα βήμα μπροστά στην εξασφάλιση χρηματοδότησης.
Ταυτόχρονα, το γραφείο εξεύρεσης πόρων συμμετείχε σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και ήδη εντάχθηκαν σε χρηματοδότηση από τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής τα ακόλουθα σημαντικά για τον Δήμο έργα, συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 9 εκατομμυρίων ευρώ:
Νέος διώροφος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στο Ο.Τ. 328.
Κατασκευή αγωγών όμβριων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Μελέτη αποπεράτωσης και εφαρμογής μηχανισμών εξοικονόμησης ενέργειας του κολυμβητηρίου. 
Επείγουσες επισκευαστικές ανάγκες και παρεμβάσεις 
στο 1ο και 2ο Δημοτικό Γυμναστήριο.
Δημιουργία Πράσινου Σημείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
 
Συνεχίζοντας σε αυτό το πνεύμα της έγκαιρης προετοιμασίας και του στοχευμένου σχεδιασμού και δεδομένου ότι άμεσα θα ξεκινήσουν και οι προσκλήσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020 όπου μέρος των πόρων του προγράμματος θα διατεθεί για έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης, είμαστε έτοιμοι για τη διεκδίκησή τους με γνώμονα πάντα τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα. 
Ενημερώνουμε τέλος ότι οι πολίτες που επιθυμούν να έχουν πληροφορίες και επικοινωνία για θέματα σχετικά με το γραφείο εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης για έργα του Δήμου Αγ. Παρασκευής, μπορούν να αλληλογραφούν στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής 
ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
 
  Ημ/νία Δημ/σης : 6/11/2015

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software