Κοινωνική Πολιτική - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου καταγράφει ανέργους όλων των ηλικιών, ενημερώνει για «ανοιχτές» θέσεις εργασίας ,προγράμματα απασχόλησης και βοηθά στη συμπλήρωση ηλεκτρονικών βιογραφικών .Συνεργάζεται με τον ΟΑΕΔ,την ΕΝΕΒΑΠ, τα προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»(απεγκλωβίζοντας  γυναίκες- φροντίστριες ηλικιωμένων και βαρέων πασχόντων ,ώστε να εργαστούν) και με προγράμματα ΕΣΠΑ πρόσληψης προσωπικού στο ΝΠΔΔ ΠΑΙΣΔΑΠ.

Με επαγγελματική συμβουλευτική αποσκοπεί στην βελτίωση δεξιοτήτων και στην απόκτηση των προσόντων που απαιτούνται.

Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών - ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ

Mετά το επιτυχημένο πενθήμερο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος μας στη βίλα ΙΟΛΑ  δρομολογούνται οι εργασίες ώστε να «ανοίξει» και πάλι η διάσημη βίλα . Η Οικονομική Επιτροπή  ψήφισε την κατάρτιση των όρων διακήρυξης και τον ορισμό επιτροπής διαγωνισμού για «Κατασκευαστικές εργασίες για την δημιουργική επανάχρηση ιδιοκτησίας Ιόλα».
Στόχος μας να αποκτήσει η πόλη ένα πολιτιστικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας και επισκεψιμότητας αποτίοντας, συγχρόνως, φόρο τιμής στην μνήμη του Αλέξανδρου Ιόλα. 
 

Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών - ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ

Άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πευκάκια, που αναμένεται να υποδεχτεί τους μικρούς κατοίκους της πόλης μας τον Σεμπτέμβριο του 2023 . Το έργο, κατόπιν ενεργειών της Δημοτικής μας Αρχής, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών - ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ

Ξεκίνησε η ενεργειακή αναβάθμιση πέντε πλατειών του Δήμου μας με την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας LED και την εγκατάσταση έξυπνου συστήματος  τηλεδιαχείρισης.

Η αναβάθμιση της κεντρικής μας πλατείας υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου.

Η χρηματοδότηση γίνεται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Αντιδημαρχία Νεολαίας - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Στο Δήμο μας έχει δημιουργηθεί, από το 2020, «Ομάδα Εθελοντών Νεολαίας» η οποία συμμετέχει σε περιβαλλοντικές και άλλες δράσεις αναλαμβάνοντας  πρωτοβουλίες σε γειτονιές της πόλης μας με μοναδικό στόχο την ανιδιοτελή και χωρίς αντάλλαγμα προσφορά προς τους συμπολίτες μας.

Γιατί ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .

Κοινωνική πολιτική - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Το Κέντρο Κοινότητας αποσκοπεί στην προστασία των νοικοκυριών από την ακραία φτώχεια, ενημερώνοντας  για την κρατική επιδοματική πολιτική και υλοποιώντας τις  διαδικασίες για την καταβολή του ΚΕΑ και  επιδομάτων. Διασυνδέει τους δικαιούχους με κοινωνικές υπηρεσίες,  δομές και παροχές (Κοινωνική Υπηρεσία , κ.α.) και ενεργοποιεί  την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας (ΟΑΕΔ, Γραφείο Ανέργων, τοπική αγορά)  παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και ψυχοκοινωνική υποστήριξη από επιστημονικό προσωπικό.

Αντιδημαρχία Παιδείας - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Υλοποιείται και φέτος το Θερινό Πρόγραμμα  Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης για 720 παιδιά της πόλης μας, ηλικίας 6 έως 12 ετών ,σε δυο περιόδους των τριών εβδομάδων έκαστη από 20/6 έως 22/7, με μηδενική έως ελάχιστη οικονομική συμμετοχή;

Κοινωνική Πολιτική - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Το Μουσικοκινητικό Εργαστήριο του Δήμου μας για ΑΜΕΑ άνω των 18 ετών εκτός από προγράμματα εργοθεραπείας και μουσικοκινητικής αγωγής περιλαμβάνει δράσεις ανάπτυξης εργασιακών δεξιοτήτων, επαγγελματικής κατάρτισης, δοκιμαστικής απασχόλησης ,κοινωνικής ενσωμάτωσης και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης;

Κοινωνική Πολιτική - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Το Κέντρο Γυναίκας εδώ και χρόνια «ακούγοντας» τις ανάγκες των γυναικών της πόλης μας δημιουργεί προγράμματα υποστήριξης σε θέματα ισότητας, απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας, νομικής συμβουλευτικής, κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης, ελεύθερης έκφρασης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας ;

Κοινωνική Πολιτική - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας παρέχει φαρμακευτικό, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη; Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει πάνω από 6.000 συνανθρώπους μας.

Κοινωνική πολιτική - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο Δήμος μας διαθέτει πάνω από το 20% του προϋπολογισμού του στην κοινωνική πολιτική; Μόνο για τους παιδικούς σταθμούς (τροφεία, διδακτικό προσωπικό, καθαριότητα, λειτουργικές ανάγκες, κλπ) δίνονται 2.700.000 ευρώ ετησίως.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software