ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ 2014-2019

erga 8 8 19Από τις αρχές Ιουλίου, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συντάσσουμε κατάλογο για όλα τα Τεχνικά έργα που ολοκληρώθηκαν ή εξελίσσονται στη θητεία μας ώστε, παρά το ότι δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό από το Νόμο, να τον παραδώσουμε στον κ. Ζορμπά ο οποίος ουδέποτε έπραξε κάτι αντίστοιχο το 2014 όταν αναλάβαμε. 
Στην κατεύθυνση αυτή καταγράφουμε όλα τα έργα που ολοκληρώσαμε στην Αγ. Παρασκευή την πενταετία 2014-2019, αυτά που έχουν ήδη ξεκινήσει, αυτά που έχουν δημοπρατηθεί και ξεκινούν άμεσα και τέλος εκείνα που δημοπρατούνται τους αμέσως επόμενους μήνες.
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ
    1.  Το 90% της Βιοκλιματικής ανάπλασης οδών (ποδηλατόδρομοι) στο Κοντόπευκο με ρυμοτομήσεις οδών μήκους 2.7 χιλιομέτρων.
    2. Αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων ύψους 6,38 εκατ. €, (στην προηγούμενη θητεία δεν έγινε κανένα αντίστοιχο έργο).
    3. Το Επαγγελματικό Λύκειο –ΕΠΑΛ (πρ. Μπαρμπίκα) ύψους 5 εκατ. €, (επί 8 χρόνια εγκαταλειμμένο).
    4. Έργα και εργασίες ύψους 3 εκατ. € στα Σχολεία της Αγ. Παρασκευής.
    5. Η απόκτηση του κτήματος 6,7 στρεμμάτων και της οικίας 1600 τμ ΙΟΛΑ, ύψους 3 εκατ. € με έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
    6. Ασφαλτοστρώσεις καθολικές (σε 16 οδούς) και τμηματικές, συνολικού ύψους 1,134 εκατ. €.
    7. Έργο ανακατασκευής Πεζοδρομίων ύψους 601.000 €.
    8. Έργο τοποθέτησης 11 συστημάτων υπογείων κάδων απορριμμάτων (για πρώτη φορά στην πόλη μας) από ιδίους πόρους.
    9. Έργο κατασκευής πεζόδρομων πέριξ του Παιδικού σταθμού της οδού Αισώπου όπως και στις οδούς Ιερολοχιτών και Ελευθερίας στον Αι Γιάννη από το ¨Εξοικονομώ¨.
    10. Ανάπλαση και πιστοποίηση όλων των Παιδικών χαρών του Δήμου ύψους 350.000 €.
    11. Έργα ανακατασκευής των δαπέδων στα δύο κλειστά Γυμναστήρια της πόλης, δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ όπως και δύο γηπέδων 5Χ5 στο 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία (από την Γ.Γ.Α τα τελευταία).
    12. Τοποθέτηση υπαίθριων Οργάνων Γυμναστικής σε δύο πάρκα (στον Αι Γιάννη και το Κοντόπευκο).
    13. Δημιουργία Δημοτικού Κινηματογράφου “Θαν. Βέγγος” στο πάρκο “Στ. Κώτσης”.
    14. Έργο 500.000 € μέσω ΕΣΠΑ για τις κοινωνικές δομές του Δήμου (Μαγειρείο- Παντοπωλείο-Φαρμακείο) και δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας.
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ
    1. Έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων συνολικού μήκους 12 περίπου χλμ, προϋπολογισμού 999.500 €, σε περισσότερες από τριάντα (30) οδούς. Ξεκίνησε στις 6/8 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Έτσι συνολικά θα έχουν ασφαλτοστρωθεί 24 χλμ. οδών (στην προηγούμενη Δημαρχιακή θητεία έγιναν 3 χλμ.) 
    2. Έργο ανακατασκευής – ανάπλασης πεζοδρομίων (ολοκληρώνεται σύντομα) προϋπολογισμού 601.400 €, σε όλη την πόλη.
    3. Διανοίξεις – πεζοδρομήσεις οδών στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ. Ξεκίνησε και συνεχίζεται.
    4. Νέα Παιδική Χαρά στα Πευκάκια, που εντός του Σεπτεμβρίου αποκτά όργανα.
    5. Έργο επισκευής φθορών οδοστρωμάτων δηλαδή μικρότερες ασφαλτοστρώσεις σε πολλές οδούς προϋπολογισμού 280.000 €. Ξεκίνησε και συνεχίζεται.
    6. Συντηρήσεις Παιδικών Χαρών και Κοινόχρηστων χώρων. Έχει ξεκινήσει.
    7. Κατασκευή από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών νέας πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Μεσογείων, από την Πλατεία Πέτρουλα έως την οδό Ευαγγελιστρίας. Τον Οκτώβριο θα τοποθετηθεί το μεταλλικό κατάστρωμα της γέφυρας.
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ
    1. Ανέγερση του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής. Το έργο αυτό βρίσκεται σε τελικό στάδιο στην Περιφέρεια Αττικής. Ξεκινάει εντός του 2019.
    2. Ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου στο Οικοδομικό Τετράγωνο 328 στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκ. €, από την ΚΤΥΠ. Συμβασιοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου και ξεκινά τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο. 
    3. Ανάπλαση πεζοδρομίων-φωτισμού-ασφαλτόστρωσης της οδού Αιγαίου Πελάγους, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους και 600.000 € από το Πράσινο Ταμείο. Ξεκινάει εντός του Σεπτεμβρίου.
    4. Ανάπλαση οδών πέριξ της Κεντρικής πλατείας, προϋπολογισμού 863.500 €. Ξεκινάει εντός του Σεπτεμβρίου.
    5. Αντιπλημμυρικό έργο κατασκευής δικτύου αγωγών ομβρίων των οδών Σπάρτης, Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους στον Αι Γιάννη, Καλαβρύτων και Αμαρυλλίδος στον Τσακό και Δραγατσανίου, Λαχανά, Χ. Πόγκα και Αλκιβιάδου στο Κοντόπευκο, προϋπολογισμού 763.200 €. Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο.
    6. Η μελέτη ανάπλασης του ΙΟΛΑ. Θα παραδοθεί στις αρχές του 2020.
    7. Νέα ανάπλαση Παιδικών χαρών με προμήθεια αστικού εξοπλισμού – οργάνων. Ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα.
    8. Η ανάπλαση αύλειων χώρων Σχολείων, προϋπολογισμού 597.000 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (220.000 €) και από τον Δήμο. 
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ
    1. Ανακατασκευή των Αθλητικών υποδομών, των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και της περίφραξης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου “Σταύρος Κώτσης”, προϋπολογισμού 1,125 εκ. € με χρηματοδότηση 600.000 € από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Το έργο δημοπρατείται τον Σεπτέμβριο του 2019.
    2. Η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ στα Σχολεία, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (83.000 €). Το έργο δημοπρατείται το φθινόπωρο του 2019.
    3. Η Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Το έργο δημοπρατείται τον Σεπτέμβριο.
    4. Ανάπλαση Πλατείας Αϊ-Γιάννη με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (356.400 €) και από τον Δήμο. Το έργο δημοπρατείται άμεσα με συμμετοχή του Δήμου στο ύψος των 500.000 €.
Τέλος, ολοκληρώθηκε η άδεια νέου διώροφου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια με χρηματοδότηση 1,4 εκ. € από την Περιφέρεια, ολοκληρώνεται σύντομα η αγορά δύο μεγάλων οικοπέδων για Σχολεία, η παραχώρηση κτιρίου του ΟΑΕΔ στο Δήμο και η δωρεά οικίας – οικοπέδου της κ. Μαραμαθά-Στάικου.
Αυτή είναι μια σύντομη καταγραφή έργων της δικής μας Δημοτικής περιόδου που συνολικά έχει ξεπεράσει τα 45 εκατ. € σε χρηματοδοτήσεις από διάφορες πηγές (κυρίως Περιφέρεια Αττικής, αλλά και ΚΤΥΠ, «Φιλόδημος» δηλ. Υπουργείο Εσωτερικών, ΕΣΠΑ, ΓΓΑ κ.ά.). 
Η καταγραφή αυτή δεν περιλαμβάνει το τεράστιο έργο των Νομικών Προσώπων του Δήμου, δηλ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, των Παιδικών Σταθμών, του Πολιτιστικού-Αθλητικού Οργανισμού, των Σχολικών Επιτροπών, της Κοινωνικής Πολιτικής, της Διοίκησης, της καθαριότητας-ανακύκλωσης, των Δημοτικών Οργάνων (π.χ. παραλάβαμε το 60% των αποφάσεων του προηγούμενου Δ.Σ. ανυπόγραφες και αρχειοθετήσαμε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου από το 1965 και τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο) κ.ά.
Ολοκληρώνουμε την πενταετία 2014-2019, σε λίγες μέρες, με έργα που έλυσαν και θα λύσουν πολλά χρόνια προβλήματα του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Η Δημόσια Διοίκηση έχει συνέχεια και από την πλευρά μας θα στηρίξουμε, χωρίς μεμψιμοιρία και μιζέρια, όσα έργα προσθέσει η νέα Δημοτική αρχή.  
 
                                                                                                                                Γιάννης Σταθόπουλος
                                                                                                                              Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software