ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΓΛΥΠΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΙΟΛΑ

Iolas in situ stergiou veneri 1H Νάιρα Στεργίου και η Εριφύλη Βενέρη παρουσιάζουν σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο κτήμα -βίλα Ιόλα (Δημοκρατίας  8, Παράδεισος Αγ. Παρασκευής), στις 18:00, με ελεύθερη είσοδο, γλυπτικά έργα συνδεδεμένα εννοιολογικά με την-αποδομημένη πλέον-συλλογή αρχαιοτήτων του Ιόλα σε μορφή εικαστικής εγκατάστασης.
 
Η Νάιρα Στεργίου (1984, Αθήνα) σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές (MFA) στη Koninklijke Academie voor Schone Kunsten στην Αμβέρσα στο Βέλγιο. Στην Αμβέρσα, ολοκλήρωσε και  δεύτερες μεταπτυχιακές στο Campus Sint Lucas Αμβέρσα στο πρόγραμμα Master of Research in Art and Design. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τρίτο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΠΜΣ) στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Είναι υποψήφια διδάκτορας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. 
 
Η Εριφύλη Βενέρη (1983, Αθήνα) σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο MFA πρόγραμμα Public Art and New Artistic Strategies του Bauhaus University Weimar στη Γερμανία με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρου Σ.  Ωνάση. Πραγματοποίησε επίσης δεύτερες μεταπτυχιακές σπουδές στο ΜΑ πρόγραμμα Art in Context του University of the Arts Berlin με την υποστήριξη του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.
 
Η παρουσίαση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Τέχνη στον Κήπο του Ιόλα» που διοργανώνει από τις  21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, στο κτήμα -βίλα Ιόλα, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.  
(Δείτε εδώ: www.agiaparaskevi.gr/portal/index.php/nea/nea-tou-dimou/5264-dimos-ag-paraskevis-theatro-kai-mousiki-ston-kipo-tou-iola-21-27-9 ).
 Iolas in situ invitation

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software