ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΙΟΛΑ

19 9 18 4Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στο κτήμα Ιόλα στην οδό Δημοκρατίας  8 στον Παράδεισο Αγ. Παρασκευής, από τις  21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα 19/9/2018 στο χώρο του κτήματος ο Δήμαρχος της Αγίας  Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων της περιοχής και μέλος της επιτροπής για το κτήμα-βίλα Ιόλα Μιχάλης Γαβράς και βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα, Σύμβουλος του Δημάρχου Νίκος Σταθούλης.
«Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να φέρουν το κοινό σε επαφή με τον εμβληματικό χώρο που έζησε και εγκατέστησε τη συλλογή του ο διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης και γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας» επισήμανε  ο Δήμαρχος της Αγίας  Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος.  «Η Δημοτική μας αρχή κινήθηκε, με σχεδιασμό και πίστη στην ανάγκη της απόκτησης του ακινήτου και  στόχο την ανάδειξη του  σε Πολιτιστικό τοπόσημο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σταθόπουλος παρουσιάζοντας το ιστορικό του εμβληματικού χώρου μέχρι την απόκτηση του από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.  Στη συνέχεια αναφερόμενος στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι μια σημαντική  επιτυχία στο δύσκολο αγώνα για ανάδειξη του κτήματος-βίλας Ιόλα»,  «έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για την δημοπράτηση της μελέτης ανάπλασης και τον σχεδιασμό διαχείρισης του χώρου όπως αυτός θα προκύψει» και τόνισε ότι:  «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ίδρυμα-μουσείο-πολιτιστικό χώρο αντάξιο της φήμης του Ιόλα, με αίθουσες εκθέσεων, πολλαπλών χρήσεων, θεάτρου, κινηματογράφου, εκδηλώσεων και πολυμέσων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα τοπόσημο για τον Δήμο μας».  Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων  και   έκλεισε  ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν, συμβάλουν  και θα συμβάλουν για να γίνει το όραμα πραγματικότητα.
Ο Μιχάλης Γαβράς αναφέρθηκε στους πολύχρονους  αγώνες και διεκδικήσεις των κατοίκων για τη διάσωση του κτήματος και του κτιρίου «από το να γίνει πολυκατοικία», όπως είπε χαρακτηριστικά, και την ευτυχή κατάληξη τους με την  απόκτηση του και τη σχεδιαζόμενη ανάδειξη του από το Δήμο.
Ο Νίκος Σταθούλης αφού σημείωσε πως «με τις εκδηλώσεις γεννιέται ένας θεσμός παναττικός», αναφέρθηκε στην διεθνή αναγνώριση και αίγλη του ονόματος του Ιόλα  και μίλησε για την ανταπόκριση που βρίσκει σε ανθρώπους της τέχνης η προσπάθεια ανάπλασης και ανάδειξης του κτήματος και της οικίας του σε σημαντικό πολιτιστικό χώρο όπως  και  για τη μεγάλη έκθεση που ετοιμάζει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για τον Ιόλα με τίτλο «Αλέξανδρος Ιόλας: Η μεγάλη κληρονομιά» και η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019 στη Θεσσαλονίκη. 
AFISA a3

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software