ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΗΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ

pefka 18Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2018 η εργασία  που είχε σκοπό τον περιορισμό της πιτυοκάμπης των πεύκων. Η εργασία εκτελέστηκε σε δυο φάσεις: 
Στην πρώτη φάση  (Οκτώβριος - Νοέμβριος 2017) έγιναν ψεκασμοί των πεύκων με βιολογικό σκεύασμα (Bactospeine) κυρίως σε Σχολεία και Βρεφονηπιακούς σταθμούς όπως και στον λόφο Τσακού όπου την περσινή περίοδο υπήρχε έντονο πρόβλημα. Ψεκάστηκαν πάνω από 450 πεύκα.
Στη δεύτερη φάση (Μάρτιος 2018) έγινε κοπή των φωλιών (κουκουλιών) του εντόμου σε σημεία στα οποία δεν μπόρεσε να γίνει ψεκασμός ή σε περιπτώσεις στις οποίες ο ψεκασμός δεν είχε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Στα περισσότερα Σχολεία τα αποτελέσματα των ψεκασμών ήταν ικανοποιητικά και δεν χρειάστηκε να γίνει μηχανική καταπολέμηση.
Σε γενικές γραμμές ο σκοπός του περιορισμού της πιτυοκάμπης και της αποφυγής των αρνητικών συνεπειών της δράσης του εντόμου (αλλεργίες, αντιαισθητικές εστίες, περιορισμός φυλλώματος πεύκων κλπ) επετεύχθη ικανοποιητικά.
 
Δημ/ση : 2/4/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software