ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΤΟΥ

sxolikos nosΜε ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι εξυπηρετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων η ανάγκη για σχολικό νοσηλευτή που είχε μικρός μαθητής της Αγίας Παρασκευής. 
Η Δημοτική αρχή στήριξε από την πρώτη στιγμή το αίτημα του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και άλλων φορέων της πόλης μας ασκώντας την αναγκαία πίεση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και προφορικά αλλά και εγγράφως με το από 19 Σεπτεμβρίου 2017 κοινό έγγραφο του Δημάρχου Ι. Σταθόπουλου και του Αντιδ. Παιδείας Π. Γκόνη προς το Υπουργείο Παιδείας.  
Ευχαριστούμε τον κ. Χ. Λόντο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και ιδιαίτερα τον κ. Π. Κασσιανό, Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, για την ευαισθησία που έδειξαν με την άμεση ανταπόκρισή τους στο εν λόγω αίτημα, αποδεικνύοντας ότι η παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους μαθητές δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει μόνο στα λόγια.
Στο  σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα της παροχής σχολικών νοσηλευτών είναι άσχετο με τον υπερδεκαετή θεσμό της παράλληλης στήριξης ΑμεΑ, διότι θεσμοθετήθηκε επί Υπουργου Παιδείας Αρβανιτόπουλου με τον ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α/17-9-2013) όπου στην παράγραφο 18 του άρθρου 28 προβλέπεται η διάθεση της συγκεκριμένης ειδικότητας με οικονομική κάλυψη  της οικογένειας κατόπιν γνωμάτευσης Δημόσιου νοσοκομείου και με αυτή την μορφή ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος κατά το σχολικό έτος 2014-15. Από το σχ. έτος 2015-16 επεκτάθηκε ουσιαστικά, καθώς υπήρξε η απαιτούμενη αντιστοίχιση με ευρωπαϊκά προγράμματα και για την οικονομική κάλυψη των αναγκών των οικογενειών που βιώνουν παρόμοια θέματα.
Ευκαιρίας δοθείσης, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε άλλη μια φορά ότι ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να στεκόμαστε αρωγοί και έμπρακτοι συμπαραστάτες στα δίκαια αιτήματα του γονεϊκού κινήματος με πνεύμα συνεργασίας, συντονισμού και σεβασμού των θεσμικών μας ρόλων.
 
                                                                                       Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής 
  
                                                                                     Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος
 
Δημ/ση :5/10/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software