ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

dimarxeio neoΨηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Αγίας Παρασκευής, για «Ανέγερση νέου Δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής»,  προϋπολογισμού 21.080.000€.
Το έργο που είναι ενταγμένο στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2017  θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών προσυμβατικού ελέγχου  και υπογραφής της Σύμβασης.
Με σχεδιασμό,  ουσιαστική και συστηματική δουλειά και σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής  παίρνει το δρόμο της υλοποίησης  ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο με  πολλαπλά οφέλη για την Αγία Παρασκευή,  καθώς  πρόκειται:
•Να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αγ. Παρασκευής, που μέχρι σήμερα στεγάζονται σε διάσπαρτα ενοικιαζόμενα κτίρια, σε ένα ενιαίο κτήριο εξοικονομώντας περισσότερα από 300.000 ευρώ κάθε χρόνο. Με τη συστέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου θα βελτιωθεί ο συντονισμός, η διαλειτουργικότητα και η αποδοτικότητα τους με θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες.
•Να λειτουργήσει σαν κύτταρο πολιτισμού καθώς ο κλειστός χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διαθέτει (αμφιθέατρο 350 θέσεων) θα μπορεί να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις, ενώ ο ακάλυπτος χώρος της ανατολικής εισόδου με το σχηματισμό κερκίδων προσφέρει τη δυνατότητα διοργάνωσης υπαίθριων εκδηλώσεων. 
•Να προσφέρει 158 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης που θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων και την ελάφρυνση των γύρω δρόμων. 
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής  για το γεγονός ότι  η απόκτηση Δημαρχείου, που αποτελούσε για χρόνια  στόχο των  Δημοτικών Αρχών της πόλης, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και ευχαριστεί την περιφερειάρχη Ρ. Δούρου και όλους όσοι από την Περιφέρεια και το Δήμο εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα. 
Αξίζει να επισημανθεί  ότι το  θέμα του Δημαρχείο είναι το τρίτο  από τα σημαντικά κτιριακά θέματα που ταλαιπωρούσαν την Αγία Παρασκευή για χρόνια και οδεύουν προς επίλυση καθώς η ολοκλήρωση  του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Μπαρμπίκα)  βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής  και η απόκτηση του Κτήματος - Οικίας Ιόλα προχωράει προς άμεση υλοποίηση με την αγορά τους από το Δήμο.   
Δημ/ση :5/10/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software