ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 66 ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

3 anakyklosiΤρίτος μεταξύ των 66 Δήμων της Αττικής κατατάσσεται  ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με κριτήριο το ποσοστό ανακύκλωσης απορριμμάτων,   σύμφωνα με τα στοιχεία του φορέα διαχείρισης σύμμεικτων αποβλήτων, του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Το ποσοστό ανακύκλωσης του Δήμου μας σύμφωνα με τα προαναφερόμενα στοιχεία ανέρχεται στο 6,76%, και είναι αρκετά υψηλότερο του μέσου ποσοστού των 66 Δήμων της Αττικής που ανέρχεται στο 4,16%,  ενώ υπολείπεται μόνο του ποσοστού των Δήμων Παλαιού Φαλήρου (12,74%) και Χαλανδρίου(7%). 
Υπενθυμίζουμε τα προγράμματα και τις δράσεις ανακύκλωσης της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου μας:
Λειτουργεί πρόγραμμα μπλε κάδων ανακύκλωσης (χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά) για το οποίο διεκδίκησε και πήρε νέο απορριμματοφόρο και 125 νέους κάδους ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
Λειτουργεί Κινητό Πράσινο Σημείο ανακυκλώσιμων υλικών για το οποίο ο Δήμος  βραβεύτηκε στα  «Best City Awards»  τα οποία επιβραβεύουν  την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις πόλεις και στα οποία συμμετέχουν  Δήμοι από όλη την Ελλάδα. 
Υλοποίησε πρόγραμμα Ανακύκλωσης  χαρτιού στα Σχολεία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ν.Αττικής -ΕΔΣΝΑ (ο αρμόδιος φορέας για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής) με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στην ανακύκλωση.
Μέσω της δράσης του Κινητού Πράσινου Σημείου, συνέλεξε πλαστικά καπάκια βάρους ενός τόνου με τη μεγάλη συνεισφορά σχολείων, συλλόγων, δημοτών και μαθητών. Τα καπάκια αυτά δόθηκαν προς ανταλλαγή στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση και παραλάβαμε 2 αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα παραχωρηθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
Σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση, διοργάνωσε τα δύο προηγούμενα χρόνια  γιορτές ανακύκλωσης στις οποίες οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής μπορούσαν να επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργεί στην Κεντρική πλατεία.
Εξέδωσε ένα όμορφο παραμύθι για την ανακύκλωση με τίτλο «Η περιπέτεια της κυρίας Χάρτινης», που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και διανέμεται στους Παιδικούς Σταθμούς στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, με στόχο να μάθουν οι μικροί μας φίλοι να χρησιμοποιούν σωστά και τακτικά τους μπλε κάδους και να μεταδίδουν το μήνυμα της ανακύκλωσης.
 
Δημ/ση : 7/7/2017
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software