ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

summertime kal veta 4Με μουσικές από όλα τον κόσμο και για όλες τις προτιμήσεις συνεχίζεται η  πολιτιστική-μουσική δράση «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» την οποία  διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η ΕΡΤ, με ελεύθερη είσοδο. 
 
Την Τετάρτη 13/7 οι μοναδικές Soul φωνές των Jerome Kaluta και Idra Kayne με τις συγκλονιστικές ερμηνείες ξεσήκωσαν τον κόσμο που πήγε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να τους απολαύσει. Η βραδιά εξελίχθητε σε ένα Άφρο Soul Party που με την αρχική καθοδήγηση του Jerome Kaluta το κοινό ακολούθησε τις προτεινόμενες χορευτικές φιγούρες μπροστά από την σκηνή. Στη συνέχεια της βραδιάς ανέβηκε στην σκηνή η Idra Kayne και τραγούδησαν από κοινού για λίγη ώρα. Η εξαιρετική φωνή με την δυναμική σκηνική της παρουσία πρόσφεραν στο κοινό μια ξεχωριστή βραδιά που σίγουρα θα θυμόμαστε όλοι για πολύ καιρό.  
 summertime 13 7
Την Πέμπτη 14/7 το Kosmos 93.6 έκανε ένα μοναδικό πάρτι με hip-hop από τον RSN και DJ set από τον Palov. 
summertime 14 7
Την Παρασκευή 15/7, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ,  στη δεύτερη εμφάνιση τους στο SummERTime,  παρουσίασαν, με Διδασκαλία Χορωδίας από τον Βαλέρι Ορέσκιν και  Διεύθυνση από τον Ανδρέα Τσελίκα, αποσπάσματα από γνωστές και αγαπημένες όπερες των L. V. Beethoven, R. Leoncavallo, P. Mascagni, G. Bizet, C. Gounod και G.Verdi,  μαγεύοντας το κοινό.
 summertime 15 7
Το Σάββατο 16/7 το Takis Barberis Group με την ειδική συμμετοχή του σαξοφωνίστα David Lynch παρουσίασε  συνθέσεις του κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη από την πλούσια δισκογραφία του απο το 1990 έως και σήμερα , καθώς και κάποιες νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις . Μιά Μουσική με βάση την Jazz που αφομοιώνει πολλά στοιχεία από funk, rock, ινδική, αφρικάνικη, βαλκανική και ελληνική μουσική. Η καλλιτεχνική και τεχνική αρτιότητα του David Lynch καθώς και η αυτοσχεδιαστική ικανότητα όλων των μουσικών του συνόλου, αναμένεται να δώσει μιά άλλη διάσταση στις συνθέσεις της συναυλίας.
  summertime 16 7
Την Κυριακή 17/7 η  Καλλιόπη Βέττα και ο Γιάννης Κ. Ιωάννου παρουσίασαν τραγούδια-σταθμούς από την 20χρονη παράλληλη  καλλιτεχνική τους διαδρομή που αρχίζει από το τραγούδι «Στο Λιβυκό» (1997) και φτάνει μέχρι το νέο άλμπουμ «Στους δρόμους του Μίκη», όπου η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει Θεοδωράκη. Επίσης, ο Γιάννης Κ. Ιωάννου παρουσίασε ορισμένα νέα ανέκδοτα τραγούδια του,  που ερμηνεύει ο ίδιος. Η βραδιά έκλεισε μ’ ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από Νέους καλλιτέχνες.
  summertime 17 7
Το «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» συνεχίζεται:
 
-Σήμερα Δευτέρα 18/7 στις 20:30, με τους String Demons και τη Μάρθα Φριντζήλα.Οι String Demons (τα αδέλφιαΚωνσταντίνος Μπουντούνης,βιολοντσέλο και Λυδία Μπουντούνη,βιολί),  στο πλαίσιο των «Fear of the Bach Summer Concerts», έρχονται στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ για να παρουσιάσουν το «Συμφωνικό Πανηγύρι» τους! Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει από heavy metal μέχρι παραδοσιακά, από κλασικά μέχρι λαϊκά, από ροκ μέχρι ρεμπέτικα, καθώς και ό,τι άλλο φανταστείτε, σ’ ένα «Συμφωνικό Πανηγύρι» για… γερά νεύρα και… έγχορδα!!! Στη συνέχεια, η Μάρθα Φριντζήλαανεβαίνει με την παρέα της στη σκηνή, για να παρουσιάσει το Kubara Project. Το Kubara Project, αφού δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια σε συναυλίες και περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζεται στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ με τον αυθορμητισμό και τη ζεστασιά που χαρακτήρισαν και την πρώτη τους εμφάνιση, με μία ερμηνεύτρια στην καλύτερή της στιγμή και δεξιοτέχνες μουσικούς που δένουν ακόμη περισσότερο μέσα από τους κυριολεκτικούς προσωπικούς δεσμούς τους: προσωπικές ιστορίες μπερδεύονται με παγκόσμια βιώματα για την αγάπη, τη φιλία τη μοναξιά, τον έρωτα, τη σχέση με τους άλλους, την επίθεση στη φύση.
 
-Αύριο Τρίτη 19/7 με την  διεξαγωγής της συναυλίας της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με τον πιανίστα και συνθέτη Σταύρο Λάντσια που είχε αναβληθεί λόγω καιρού,
 
-Την  Τετάρτη 20/7 θα παρουσιαστούν τραγούδια από τον περίφημο κύκλο τραγουδιών «Γράμματα από τη Γερμανία» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκηκαι ποίηση Φώντα Λάδη, με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών. Η ξεχωριστή συναυλία, η οποία γίνεται και με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την πρώτη παρουσίαση της γνωστής σειράς τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη «Γράμματα από τη Γερμανία», που ξάφνιασαν στην εποχή τους με την απλότητα, την αμεσότητα και το έντονο θεατρικό και σατιρικό τους ύφος. Στις μέρες μας, που το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα γιγαντώνεται, τα «Γράμματα από τη Γερμανία» γίνονται ιδιαίτερα επίκαιρα, καθώς καταγγέλλουν τις αληθινές αιτίες της μετανάστευσης: τους πολέμους και την κοινωνική αδικία. Με προβολές ταινιών και μνήμες γνωστών τραγουδιών και άλλων ντοκουμέντων της εποχής, καθώς και μικρά κείμενα, θα αναπαραχθεί το κλίμα της δεκαετίας του ’60 μεταφερμένο στη σημερινή ιστορική συγκυρία του προσφυγικού.
 
-Την Πέμπτη 21/7 πέφτει η αυλαία του φετινού «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» μ’ ένα μεγάλο παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι.  Συμμετέχουν:
– Ο Μανώλης Παπαδομαρκετάκης με το συγκρότημά του (παραδοσιακή μουσική).
– Η σπουδαία ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα με την ξεχωριστή φωνή και την εκρηκτική σκηνική παρουσία  και ο Ξενοφών Τζανίνης με την ορχήστρα του και την Ελευθερία Βλάσση στο τραγούδι (λαϊκή μουσική).
– Η Ορχήστρα των «Χοροταξιδευτών» (σε παραδοσιακά και ρεμπέτικα).
– Όλοι οι Χορευτικοί Σύλλογοι της Αγίας Παρασκευής.
Δημ/ση : 18/7/2016 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software