ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

| Νέα του Δήμου
politiki prostasia5Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου με αντικείμενο το Σχέδιο Πυροπροστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Απριλίου  στο Δημαρχείο της πόλης, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2016.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ι. Σταθόπουλος, ο κ. Π.  Πετανίδης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Ν. Μητσιάδης από τον ΣΠΑΥ, ο Αντιπύραρχος κ. Ι. Ζαμάνης Διοικητής του 11ου  Πυροσβεστικού Σταθμού, ο Αντιπύραρχος κ. Ανδρ. Κλάδης από τον 12ο  Πυροσβεστικό Σταθμό, η κ. Μ. Αριδά από το Δασαρχείο Πεντέλης, η κ. Ε. Χονδροκούκη από το Κτηνιατρικό Κέντρο Αθηνών, η Υπαστυνόμος Β’ κ.  Α. Ευθυμίου από το ΑΤ Αγίας Παρασκευής, η Υπαστυνόμος Β’ κ.  Ειρ. Μπούρια από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής και ο Υποπλοίαρχος κ. Λ. Σαγιάς  από τη ΣΔΑΜ.
Από την πλευρά του Δήμου, εκτός από το Δήμαρχο, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ι. Σιδέρης και Εξυπηρέτησης  του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών Κ. Χατζηανδρέου,  η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος  για θέματα Πολιτικής Προστασίας  Στελ. Ψύλλα, οι Δημ. Σύμβουλοι  Ανδρ.  Γκιζιώτης-επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  και Δ. Κονταξής  όπως και οι αρμόδιοι υπάλληλοι Χ. Παπαδημητρίου και Δ. Πιτταρά.
Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν τα κυριότερα ζητήματα (δρόμοι, μέσα, φύλαξη, ελλείψεις προσωπικού, εθελοντές, καθαρισμοί, ενημέρωση, συντονισμός κλπ) που πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι ενέργειες κάθε φορέα προκειμένου να προστατευτεί ο Βορειανατολικός τομέας του Υμηττού από πυρκαγιές, σε μια περίοδο ιδιαίτερα επικίνδυνη εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται από πολύ νωρίς φέτος.         
 Κοινή αντίληψη όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη είναι ότι το κύριο βάρος της προσπάθειας πρέπει να δοθεί στην πρόληψη η οποία πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά γιατί αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέσο κατά των πυρκαγιών και στην οποία μπορούν να συνεισφέρουν όλοι οι φορείς αλλά και οι πολίτες. Ταυτόχρονα επισημάνθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπιση της όποιας πυρκαγιάς άμεσα στο ξέσπασμα της. 
politiki prostasia
 
Δημ/ση : 20/4/2016
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software