Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 210-60.19.436

greek flag english

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΜΕΔΙ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ

Keraies Dimarhoi Spirtzis sΜετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννη Σταθόπουλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με προωθούμενες Νομοθετικές αλλαγές στο υφιστάμενο Νομοθετικό καθεστώς των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνάντηση μετείχαν, εκτός των ανωτέρω, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Νομικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ιωάννης Δημητράκης και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Ελισάβετ Πετσατώδη.
Συζητήθηκαν προτάσεις των Δημάρχων για εξορθολογισμό της εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον οικιστικό ιστό και ειδικότερα ο εκ των προτέρων σχεδιασμός της εγκατάστασης τους ανά Δήμο, η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των υφιστάμενων κεραιοσυστημάτων, η τροποποίηση των «χρονικά ξεπερασμένων» ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην Η/Μ ακτινοβολία προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης διασφάλισης της προστασίας της ανθρώπινης υγείας και ίδια των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων του πληθυσμού, η εκπόνηση ουσιαστικών και άρτιων μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων με επιστημονικά κριτήρια, η ενίσχυση της λειτουργίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, όπως και η συμμετοχή των Δήμων με αποφασιστικές αρμοδιότητες τόσο στη διαδικασία αδειοδότησης, η οποία προτάθηκε να επιστρέψει στο Υπουργείο όσο και στη διαδικασία ελέγχου και συμμόρφωσης με τους όρους λειτουργίας.
Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανωτέρω προτάσεις, επισημαίνοντας πως στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας, σε στενή συνεργασία με τους Δήμους της χώρας με βασικό κριτήριο την ενημέρωση των πολιτών για το σημείο εγκατάστασής τους, η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των υφιστάμενων σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, η μείωση των υφιστάμενων ορίων εκπομπής, δίδοντας έμφαση στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, ως και η ενίσχυση του πλαισίου κυρώσεων στις εταιρίες που παραβιάζουν το αδειοδοτικό καθεστώς. Δεσμεύθηκε πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα προβεί το Υπουργείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συγκεκριμένη Νομοθετική πρωτοβουλία, λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.     

Ημ/νία Δημ/σης : 21/3/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software