ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ - ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2016

| Νέα του Δήμου
Dimotiko symvoulioΨηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση του στις 2-12-2015, ο  Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016 του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος αφού αναφέρθηκε  στη δυσμενή οικονομική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης εν μέσω μνημονίων, τόνισε ότι η Δημοτική αρχή επιδιώκει: 
«α) Τη δημιουργία υποδομών για να κάνουμε την Αγία Παρασκευή σύγχρονη πόλη με έργα στα δίκτυα, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα και την ενοποίηση της πόλης σε ενιαίο χώρο με ανοίγματα στο βουνό και την απόκτηση ελεύθερων χώρων, β) τη δημιουργία ενός συνολικού Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας, γ) τη σύγχρονη προοδευτική Διαχείριση των Απορριμμάτων και δ) τη δημιουργία μόνιμων πολιτιστικών γεγονότων που θα αναδεικνύουν τις δυνατότητες των δημοτών, αλλά και θα καθιστούν την πόλη πυρήνα Πολιτιστικής Δημιουργίας».  
Στη συνέχεια  σημείωσε ότι αυτά θα πραγματοποιηθούν με ορθολογικοποίηση των οικονομικών του Δήμου,  σωστό σχεδιασμό και συνεργασία με την Περιφέρεια, μελετημένη προσπάθεια ένταξης έργων στο νέο ΕΣΠΑ και  την εκμετάλλευση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων. Ανέφερε επίσης τις μειώσεις τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τις μειώσεις στο κοιμητήριο, το μηδενισμό τελών σε έξι ειδικές ομάδες πληθυσμού, τη  μείωση στο 50% τελών στις νέες επιχειρήσεις και τις κοινωνικές παροχές στους παιδικούς σταθμούς και στον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμού - ΠΑΟΔΑΠ.  Τέλος αναφερόμενος στη συνολική  αντίληψη της Δημοτικής Αρχής τόνισε ότι είναι εστιασμένη στο τετράπτυχο : Κοινωνική Προστασία των Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων – Υψηλού Επιπέδου Παιδεία και Πολιτισμός στην πόλη – Σύγχρονες Διοικητικές Δομές Φιλικές προς τον Πολίτη – Έργα Υποδομής και αποτυπώνεται με τον πλέον σαφή τρόπο στον  Προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα. (Δείτε την εισήγηση στη διεύθυνση: www.agiaparaskevi.gr/~agiapara/portal/index.php/nea/nea-tou-dimou/2414-dimos-ag-paraskevis-eisigisi-dimarxou-gia-ton-proupologismo-2016) 
Η Αντιδήμαρχος   Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Πετσατώδη παρουσίασε συνοπτικά  το Τεχνικό Πρόγραμμα τονίζοντας ότι σε αυτό  αποτυπώνεται το όραμα της Δημοτικής αρχής για την Αγία Παρασκευή  και έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στον  συμμετοχικό σχεδιασμό  στα σχολεία. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Σπύρος Παπαγεωργίου  παρουσίασε οικονομικά στοιχεία του Προϋπολογισμού,  χαρακτηρίζοντας τον ρεαλιστικό αλλά και φιλόδοξο και σημείωσε την έμφαση που δίνει στη χρηματοδότηση της  κοινωνικής πολιτικής, της παιδείας και του πολιτισμού. 
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι επικεφαλής των παρατάξεων "Η Πόλη μας" πρ. Δήμαρχος Β. Ζορμπάς, "Συμμαχία Ευθύνης" πρ. Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, "Λαϊκή Συσπείρωση"   Α. Γκιζιώτης, και "Μια Γενιά Μπροστά"   Α. Μουστόγιαννης    άσκησαν κριτική, ο καθένας από την πλευρά του, και δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό και το  Τεχνικό Πρόγραμμα.  
Μετά τους εκπροσώπους των παρατάξεων πήραν το λόγο ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ι. Σιδέρης και Εξυπηρέτησης  του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών Κ. Χατζηανδρέου, ο Πρόεδρος ΔΕΠ Π. Γκόνης και  αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για τα θέματα της συζήτησης. 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 4/12/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software