Ημέρα Προσφοράς και Συμπερίληψης σε συνεργασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής με το Ίδρυμα Χατζηγάκη και την Inspired Voyager

| Νέα του Δήμου

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου -Δράσεις δενδροφύτευσης, καθαρισμού και εξωραϊσμού της Πλατείας Μελίνα Μερκούρη (13.00-15.00)

Γιάννης Μυλωνάκης: «Όλοι μαζί θα ομορφύνουμε την πλατεία μας, γιορτάζοντας τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης»

Στο πλαίσιο της Ημέρας Προσφοράς και Συμπερίληψης που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Χατζηγάκη, αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, με τη σύμπραξη του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την υποστήριξη της Inspired Voyager, θα διοργανωθεί στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη δράση εξωραϊσμού της πλατείας, με τη συμμετοχή εθελοντών.

Ειδικότερα το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο πλαίσιο της διοργάνωσης «υιοθετεί» την Πλατεία Μελίνα Μερκούρη με σκοπό την ανάπλαση της, φυτεύοντας δενδρύλλια σε όλη την έκταση της, καθαρίζοντας και βάφοντας και δημιουργώντας γωνιές αναψυχής.

Πάνω από 90 εθελοντές και εθελόντριες θα συναντηθούν στην Πλατεία Μελίνα Μερκούρη, μεταξύ αυτών μαθητές-μαθήτριες από τις Η.ΠΑ., από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) - Αγίας Παρασκευής και το Χελιδόνι - Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ  - Αγ. Παρασκευής και από δύο διαφορετικούς φορείς που εστιάζουν στην υποστήριξη και ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρία, EΣΤΙΑ - Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και ΤΑΓΜΑ21.

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση του Γεωπόνου του Δήμου Αγ. Παρασκευής αφού πρώτα όλες οι ομάδες γνωριστούν μεταξύ τους μέσα από ένα διαισθητικό παιχνίδι αναγνώρισης των φυτών. Παράλληλα ομάδες εθελοντών θα πραγματοποιήσουν δράσεις χρωματισμού-καλλωπισμού της πλατείας, ενώ με τη βοήθεια της με-κερδοσκοπικής οργάνωσης The Bee Camp όλες οι ομάδες θα μάθουν για την βαρύτητα που ενέχουν οι μέλισσες για ένα βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη Γη μέσα από βιωματικές δραστηριότητες όπως η κατασκευή σπόρο-βόλων, ειδικών για την προσέλκυση και την αύξηση επικονιαστών.

Με αφορμή τη διοργάνωση της δράσης ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Στηρίζουμε με θέρμη αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Χατζηγάκη καθώς είναι μία ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της εθελοντικής προσφοράς αλλά και της ευαισθητοποίησης σε δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο. Δεκάδες εθελοντές,  μαθητές σχολείων του Δήμου μας και εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας, ενώνουν δυνάμεις για να ομορφύνουν την πλατεία Μελίνα Μερκούρη, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της βιωματικής εκπαίδευσης, της συμπερίληψης αλλά και της προσφοράς στην άνθρωπο και τη φύση. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Χατζηγάκη, θα είμαστε όλοι εκεί».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Γ.Γ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, ανέφερε σχετικά: «Οι Ημέρες Προσφοράς & Συμπερίληψης, είναι ημέρες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κινητοποίησης για την προαγωγή της συλλογικής δράσης για το περιβάλλον και την έμπρακτη εξάλειψη στερεοτύπων γύρω από την αναπηρία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς μέσα από την διευρυμένη συνεργασία μας με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, συμπράττουμε με στόχο να ενισχύσουμε πρωτοβουλίες που αυξάνουν την προσφορά στην κοινότητα και τις ανάσες πρασίνου στον οικιστικό ιστό».

Η Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης πραγματοποιείται με την συνεισφορά της Mondelez Hellas η οποία προσέφερε μερικά από τα αγαπημένα σε όλους προϊόντα της προς τους εθελοντές και τις εθελόντριες.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Δράσης

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής.