Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος Δρ Βαγγέλη Καρκαλέτση

| Νέα του Δήμου
Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος Δρ Βαγγέλη Καρκαλέτση

Γιάννης Μυλωνάκης: «Θα αξιοποιήσουμε το επιστημονικό κύρος του Δημόκριτου για να γίνει η πόλη μας πιο «έξυπνη», με καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία»

Η δρομολόγηση κοινών δράσεων με έμφαση στην καινοτομία, τις εφαρμογές της «έξυπνης πόλης» και της τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να γίνει πιο λειτουργική η καθημερινότητα των πολιτών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και μέλους της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα υπό τον Πρωθυπουργό,  Δρ Βαγγέλη Καρκαλέτση.

Dimokritos 2

Ο κ. Μυλωνάκης εξήρε το επιστημονικό έργο του Δημόκριτου επισημαίνοντας πως η πόλη της Αγίας Παρασκευής είναι πολύ «τυχερή» που φιλοξενεί το μεγαλύτερο διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα, το οποίο αριθμεί πάνω από 500 άτομα ερευνητικό προσωπικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε κατά τη συζήτηση του με τον κ. Καρκαλέτση», με δεδομένη και την προτεραιότητα που δίνει η νέα δημοτική αρχή σε δράσεις που θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης, έχει τη βούληση να δρομολογηθεί μία στενή συνεργασία με το Δημόκριτο, έναν φορέα με πανευρωπαική εμβέλεια και επιστήμονες διεθνούς κύρους, όπως είναι ο κ. Καρκαλέτσης.  

Στόχος η προώθηση καινοτόμων πρωτοβουλιών και η αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων που θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και θα συμβάλλουν ώστε να γίνει η Αγία Παρασκευή μία «έξυπνη» πόλη, μέσω και της υιοθέτησης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής.

«Διανύουμε μία νέα ψηφιακή εποχή η οποία επιτάσσει να αντικαταστήσουμε παρωχημένα εργαλεία του παρελθόντος με νέες καινοτόμες δράσεις. Η Αγιά Παρασκευή δεν θα μείνει πίσω στις εξελίξεις. Θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών με σύγχρονες πρακτικές και το βλέμμα στο μέλλον, με έμφαση στη συμμετοχικότητα» τόνισε ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του.

Από την πλευρά του ο κ. Καρκαλέτσης διατύπωσε τη βούληση του να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο, προς όφελος των πολιτών.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η υπεύθυνη Ψηφιακής Καινοτομίας του Δημόκριτου Ντένια Κανελλοπούλου, ο Διαχειριστής έξυπνου Campus Κώστας Σταματάκης, ο Αντιδήμαρχος  Ψηφιακής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Ζωοφιλίας, Δημήτρης Καράντζαλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πληροφορικής και Έξυπνης Πόλης  της γειτονιάς του Τσακού, Παναγιώτης Τσόκας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software