Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια

| Νέα του Δήμου
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια

Εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά, ο νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός στην περιοχή Πευκάκια Αγίας Παρασκευής ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1. 570.000 ευρώ.

Στο περιθώριο των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, μιλώντας για το σπουδαίο αυτό έργο, είπε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη διαχρονική του στήριξη στην πόλη μας. Μια στήριξη την οποία βλέπουμε στην πράξη και σε αυτό το σπουδαίο έργο. Ένα έργο για τα παιδιά μας. Για το μέλλον της πόλης μας. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστήσω στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, οι υπάλληλοι της οποίας δούλεψαν με εξαιρετικό τρόπο για να έχουμε αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ επίσης τον ανάδοχο του έργου ο οποίος με συστηματική δουλειά κατάφερε να το ολοκληρώσει νωρίτερα και από το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί.

paidikos egkainia800

Εμείς είμαστε εδώ. Δίπλα στους δημότες μας και τις ανάγκες τους. Και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Περιφέρεια Αττικής. Και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας προτίθεμαι μέσα στις επόμενες ημέρες να υποβάλλω στην Περιφέρεια μία νέα μελέτη για την κατασκευή ενός ακόμα νέου Παιδικού Σταθμού, στην οδό Ρόδων. Επίσης θέλω να πω ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχω συνάντηση με τον Περιφερειάρχη για τη προγραμματική σύμβαση ύψους 2.000.000 ευρώ για το σπουδαίο έργο του Δημοτικού μας κολυμβητηρίου.

paidikos egkainia801

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά μου καθώς σήμερα εγκαινιάζουμε μαζί με τον άξιο Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά ένα σύγχρονο παιδικό σταθμό-πρότυπο, υψηλών προδιαγραφών, όπως αξίζει στα παιδιά μας. Το έργο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους περίπου 1.5 εκ. ευρώ σε λίγο χρόνο, χωρίς χρονοτριβές, το οποίο είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας που έχουμε με τον Δήμαρχο. Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε 3 προτεραιότητες. Την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τα έργα πολιτικής προστασίας και την υλοποίηση υποδομών που θα προσφέρουν ένα σύγχρονο και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον στα παιδιά μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά που επέδειξε ιδιαίτερη σπουδή για την άρτια και έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου και να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά μία καλή χρονιά».

paidikos egkainia802

Ο νέος παιδικός σταθμός έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί περίπου 60 παιδιά σ’ ένα κτίριο που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και έναν όροφο.

Το υπόγειο, επιφάνειας 301,56 τ.μ. θα αξιοποιηθεί για βοηθητικούς χώρους και για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Το ισόγειο επιφάνειας 294,93 τ.μ., στεγάζει το νηπιακό τμήμα, την τραπεζαρία, λειτουργίες διοίκησης και υποστήριξης, καθώς και χώρους υγιεινής.

Ο όροφος επιφάνειας 204,74 τ.μ.  έχει αίθουσες ύπνου νηπίων, χώρους για το προσωπικό και χώρους υγιεινής.

paidikos egkainia803

Το παρών στα εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού έδωσαν:

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Έφη Καψοκεφάλου.

Οι Αντιδήμαρχοι:  Σάρκουλας Βασίλης, Αργυρός Ιωάννης, Κωβαίος Νίκος, Κωστόπουλος Τίμος, Λέκκας Διονύσης, Ζόμπολας Νίκος.

Οι Αντιπεριφερειάρχες: Κεφαλογιάννη Λουκία, Γιαννακόπουλος Βασίλης, Κεχρής Γιάννης.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Σελίμης Γιάννης.

Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παραταξέων: Σταθόπουλος Γιάννης, Μουστόγιαννης Αλέξανδρος, Γάκη Άννα η οποία εκπροσώπησε τον κ. Μυλωνάκη Γιάννη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Παπασπύρος Σπύρος, ο Πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ, Παναγόπουλος Νίκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δερματάς Γιάννης, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, Μπουρλιάσκος Θεόδωρος ς, ο Σύμβουλος Δημάρχου για θέματα Παιδείας, Καπέλλας Στέφανος, η Αντιδήμαρχος ΠΑΟΔΑΠ, Βλαχογιάννη Μάνια, η Αντιπρόεδρος ΣΕΔΕ, Αναστασιάδου Γιάννα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Δημητρίου Μαργαρίτα και Νικολακοπούλου Βάνα.

Η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γατσούλη Ελένη.

Η Διευθύντρια των ΠΑΙΣΔΑΠ, Γιαννάκη Αναστασία.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΓΩ, Πίσπα Γεωργία.

Ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Η Αλληλεγγύη για όλους», Νεκταρίδης Γιώργος.

Ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αν. Αττικής Θεόδωρος Μπριάννης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού, Σιετή Βιβή και το μέλος του Συλλόγου Γονέων, Ελένη Μιλιάνη.

paidikos egkainia804

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software