Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ»

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ»

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ»

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Αναγνώστες με τα Βιβλία τους».

Συνολικά 87 μαθητές , εννέα σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και 89 ενήλικοι ερασιτέχνες φωτογράφοι από την Ελλάδα και άλλες εφτά χώρες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της βιβλιοθήκης των ΕΠΑΛ.

Στις 405 φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν παρουσιάζονται αναγνώστες σε συνθήκες διαφορετικές και συχνά απρόσμενες, αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητα, τη δυναμική και τη μαγεία της ανάγνωσης. Το βιβλίο αποτελεί έτσι τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις θεματικές ενότητες της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουνίου (καθημερινές: 19.00-20.30 Σάββατο & Κυριακή 11.00-13.00).

ekthesi 2 800

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησε με την παρουσία του, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ενώ το παρών έδωσαν ο Θόδωρος Μπουρλιάσκος, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ο Βασίλης Τραυλός, Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ο Σπύρος Παπασπύρος, Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, η Μαρία Ξυνογαλά, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, η Βαρβάρα Πετρίδου, υπεύθυνη προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Β Αθήνας, η Χριστίνα Παπαζήση, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 2ου ΠΕΚΕΣ, η Μ. Χαϊκάλη, Διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ, ο Γ. Δερματάς Διευθυντής 1ου Γυμνασίου, ο Ν. Γάλλος Διευθυντής 4ου Γυμνασίου, ο Α. Γκιζιώτης Δημοτικός Σύμβουλος, οι φωτογράφοι της έκθεσης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ.

ekthesi 5 800

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ ανακοίνωσε δύο υποτροφίες σε μαθητές σχολείων του Δήμου για παρακολούθηση μαθημάτων στο εργαστήριο φωτογραφίας. Παράλληλα με την εκδήλωση, μαθητές φωτογραφίας του 2ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής με τις καθηγήτριές τους, οργάνωσαν τη δράση «Φωτογραφήσου με ένα βιβλίο που προτείνει η Βιβλιοθήκη μας», στην οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό πολλοί επισκέπτες της έκθεσης.

zorbas ekthesi 800

«Τα ΕΠΑΛ δίνουν στους μαθητές μας τις ευκαιρίες που αξίζουν»

Στην αξία πρωτοβουλιών οι οποίες προβάλλουν τις πολύπλευρες δυνατότητες των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και ανοίγουν το σχολείο στην κοινωνία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς εγκαινιάζοντας την έκθεση φωτογραφίας «Αναγνώστες με τα βιβλία τους» στο νεόδμητο κτήριο των ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής χθες, Πέμπτη 3 Ιουνίου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημάρχου:

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση εγκαινιάζω την έκθεση φωτογραφίας «ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ» που οργανώνει το πολιτιστικό  πρόγραμμα  «Ψηφιακές Όψεις της Βιβλιοθήκης» του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ Β Αθήνας,  σε συνεργασία με  τον Δήμο μας, στο νεόδμητο  σχολικό  συγκρότημα της οδού Παπαφλέσσα.

Πιστέψαμε από την αρχή σε αυτή τη δράση αντιλαμβανόμενοι ότι διέθετε τις προϋποθέσεις να υλοποιηθεί παρά τις τόσο ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία για όλους μας. Και πράγματι, 87 μαθητές από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας και 89 ενήλικοι ερασιτέχνες φωτογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της  βιβλιοθήκης και έστειλαν τις φωτογραφίες που θα θαυμάσουμε εδώ για 10 ημέρες και θα εκτεθούν στη συνέχεια ψηφιακά στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης.

Συγχαίρουμε ολόψυχα τους μαθητές και τους   εκπαιδευτικούς που δούλεψαν με επιμέλεια και με επιμονή, τόσο εξ αποστάσεως όσο και δια ζώσης, για την πραγματοποίηση της έκθεσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη δυναμική των ΕΠΑΛ και  τοποθετώντας  την τέχνη στον σχολικό χώρο.

Ενισχύουμε τις προσπάθειες αυτές και ελπίζουμε να  συνεχιστούν και να διευρυνθούν αφού για μας τα  σχολεία, και ειδικώς τα ΕΠΑΛ, οφείλουν να είναι ενταγμένα και να συνομιλούν συνεχώς με την κοινωνία, ενώ παράλληλα δίνουν στους μαθητές τις ευκαιρίες που τους αξίζουν».

ekthesi 4 800

ekthesi 3 800

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software