«7 Λογικές Απαντήσεις» (Video)

| Νέα του Δήμου
«7 Λογικές Απαντήσεις» (Video)

Διαδικτυακές προβολές παραστάσεων

της Ομάδας Θεάτρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συνεχίζει την εβδομαδιαία διαδικτυακή προβολή των θεατρικών παραστάσεων της Ομάδας Θεάτρου του Δήμου μας με ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά θεατρικά έργα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο τιμήθηκε με το 1o Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου 2004 στο διαγωνισμό που προκήρυξε το Κ.Θ.Β.Ε για τα σαράντα χρόνια λειτουργίας του.

Πρόκειται για το κοινωνικό δράμα Εφτά Λογικές Απαντήσεις τού Λεωνίδα Προυσαλίδη, σε σκηνοθεσία τού ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη.

Έργο δυνατό, με βαθύ κοινωνικό μήνυμα, ένα ψυχόδραμα καταστάσεων με κεντρικό άξονα την ιστορία του νεαρού τοξικομανή Γιώργου, ο οποίος παρασύρει την αγαπημένη του σε ένα ταξίδι δίχως επιστροφή και, ενώ ο ίδιος καταφέρνει να απεξαρτηθεί, αυτοκτονεί λίγο αργότερα.

Ο κάθε ήρωας της οικογένειας δίνει με τον δικό του τρόπο μια απάντηση στο γεγονός, μέσα από μονολόγους που συνδέουν τα πρόσωπα μεταξύ τους, αφήνοντας να φανεί η ψυχοσύνθεσή τους και το ψυχολογικό πρόβλημα του καθενός.

Τρεις διαφορετικές γενιές που συναντώνται επί σκηνής και καταθέτουν στον θεατή γεγονότα, λάθη και αφορμές για την παντελή αδυναμία κατανόησης και επικοινωνίας ανάμεσα τους, για την αποξένωση και τη μη αποδοχή της ενοχής τους.

7 λογικές απαντήσεις που θα πρέπει να δοθούν για να βγει στο φως η αληθινή αγάπη και η λύτρωση που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος για να στηρίξει τη ζωή και την ευτυχία του.

Σκηνοθεσία:  Γιάννης Δεγαΐτης

Σκηνικά-κοστούμια: Άρης Γεωργακόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαΐτης

Φωτισμοί: Άρης Γεωργακόπουλος

 

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης)

ΧΑΡΑ: Μίνα Πολιτοπούλου

ΓΙΩΡΓΟΣ: Άκης Λιακόπουλος

ΝΙΚΟΣ: Κώστας Σουρτζής

ΑΝΝΑ: Σοφία Μάνεση

ΔΕΣΠΟΙΝΑ: Αντιγόνη Οικονόμου

ΧΡΗΣΤΟΣ: Δημήτρης Παπασχοινόπουλος

ΤΖΕΝΗ: Σοφία Ορφανού

Χ: Γιάννης Τσίμπρος  –  Ειρήνη Αρμπιλιά

 

Θεατρική Παράσταση 2015

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το θεατρικό έργο στο video που ακολουθεί.

Καλή θέαση!

Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software