ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

| Νέα του Δήμου
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεκτείνει τα μέτρα ασφαλείας στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Εκτός από τα μέτρα που ήδη ισχύουν ―αποστάσεις πάγκων, παραγωγοί από άλλη περιφέρεια, αγορές που τελούν σε αναστολή― καθιερώνεται τώρα και η λειτουργία νέων παράλληλων λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, οι Δήμοι καθόρισαν νέους χώρους υπαίθριων αγορών εντός των ορίων τους, οι οποίες θα λειτουργούν παράλληλα, κατά την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες με τις λαϊκές αγορές που ήδη είναι γνωστές, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους στην Αττική από 111 να διπλασιαστεί. Για όσο διάστημα θα διαρκούν τα μέτρα, οι λαϊκές αγορές θα είναι 222 ώστε να διευκολύνονται οι καταναλωτές και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Οι φορείς λειτουργίας των υπαίθριων αγορών σε εφαρμογή του άρθρου 8 του ν. 4682/2020 δημοσιοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τη λειτουργία των παράλληλων υπαίθριων αγορών στις περιοχές ευθύνης τους. Επιπλέον, από την ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται και για όσες λαϊκές αγορές έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής η λειτουργία των λαϊκών αγορών θα πραγματοποιείται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ  στον Άι ΓΙΑΝΝΗ στις οδούς ΣΠΑΡΤΗΣ και ΜΙΑΟΥΛΗ.

ΤΡΙΤΗ στο ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ στις οδούς ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ και ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στη ΝΕΑ ΖΩΗ στις οδούς ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημειώνει: «Εφαρμόζουμε κάθε νομοθετική ρύθμιση που έχουμε θεσπίσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και την πρόσβαση των καταναλωτών στα αγαθά».

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τη σχετική λίστα με τις, συνολικά, 222 λαϊκές αγορές τις οδούς και τις ημέρες διεξαγωγής.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software