ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ “ΟΥΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”

| Νέα του Δήμου
Outopies kai pragmatikotitaΜια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  δημόσια συζήτηση με θέμα “ΟΥΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”  διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στο θέατρο του 1ου  Λυκείου της Αγίας Παρασκευής, τη Δευτέρα  18/3.
Στη συζήτηση έκαναν εισηγήσεις ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος  Λιανός τις οποίες σχολίασε στη συνέχεια ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Σπουρδαλάκης.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες υπήρξαν οι αναφορές εκ μέρους των ομιλητών στις ιδέες του Σωκράτη και του Πλάτωνα για την άσκηση της πολιτικής, δηλαδή τη  διοίκηση των συλλογικών υποθέσεων. Επισημάνθηκε ότι  η ιδανική κατάσταση του συνδυασμού πολιτικής και φιλοσοφίας, δύναμης και ηθικής, ως προϋπόθεση για να υπάρξει καλύτερη ζωή για όλους που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των ιδεών τους, έχει πιο συχνά βρεθεί στη σφαίρα της ουτοπίας παρά στην έμπρακτη και συνεπή εφαρμογή της. Ωστόσο  όπως ειπώθηκε σε μια ελεύθερη και δημοκρατική πολιτεία  προσιδιάζουν σώφρονες ηγέτες, που διαθέτουν τα αναγκαία πνευματικά και ηθικά εφόδια για την υπεύθυνη διακυβέρνηση των κοινών υποθέσεων. Εξίσου ενδιαφέρουσες και αντικρουόμενες ως ένα βαθμό υπήρξαν οι αναφορές  σε πτυχές της πολιτικής θεωρίας του Μαρξ και ειδικότερα στις ιδέες του για την αταξική κοινωνία της ελεύθερης αυτοπραγμάτωσης των ατόμων και της συλλογικής διαμόρφωσης της ζωής τους  και κατά πόσο αυτές κινούνται στο χώρο της ουτοπίας ή είναι εφικτή η εφαρμογή τους. 
Οι παρεμβάσεις και οι τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον του κοινού.
Στην εκδήλωση που  συντόνισε ο Γιάννης Παπακώστας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής  Γιάννης Σταθόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, η πρ. Πρόεδρος των Κτηριακών Υποδομών-ΚΤΥΠ  Ι. Κοντούλη, υποψήφια Ευρωβουλευτής, ο πρ. Δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Κονταξής και Σπ. Παπαγεωργίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτ. Παπαμιχαήλ, Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ, ο πρ. Δημ. Σύμβουλος Γ. Χάρχαρος,  οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Β. Τραυλός και Μ. Αϊδίνης, τα μέλη ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ Λ. Παπασταθόπουλος και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Π. Παναγάκος  και πολύς κόσμος.
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software