ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ «ΜΑΚΡΗ» ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΟ

makriΤην απαλλοτρίωση τμήματος 4.879,41τ.μ. του Οικοδομικού Τετραγώνου 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή), που έχει χαρακτηρισθεί από το 2011 ως χώρος Σχολείου, διασφαλίζει απόφαση που έλαβε με μεγάλη πλειοψηφία στις 26/9/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής. 
Το συγκεκριμένο τμήμα έχει κριθεί το 2015, από την Επιτροπή Καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την στέγαση σχολικών μονάδων, ως αναγκαία, κατάλληλη και μοναδική επιλογή για τη στέγαση του ιδρυμένου (από το 2005) 12ου  Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, καθώς και Νηπιαγωγείου για την κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής νότια της οδού Μεσογείων.  Ο Δήμος, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτή συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του για την απόκτηση του ακινήτου, δεν έχει άλλη επιλογή  από την απαλλοτρίωση του.  
Η απόφαση, που υπερψηφίστηκε από τέσσερεις Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αφορά την κατ αρχάς έγκριση λήψης του δανείου που θα καλύπτει το ποσό της προσήκουσας αποζημίωσης για την  απαλλοτρίωση του ακινήτου.  Το ποσό αυτό πρέπει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου προκειμένου να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση και να αποκτηθεί το ακίνητο από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software