Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

symmetohikosΤο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, με εισήγηση του Δημάρχου της πόλης Γιάννη Σταθόπουλου, αποφάσισε στις 21/6, με μεγάλη πλειοψηφία, να προχωρήσει στην πιλοτική εφαρμογή της αποφασιστικής συμμετοχής των πολιτών στην διαμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου. 
Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ οι πολίτες της πολεοδομικής ενότητας-τετράγωνου μεταξύ των οδών Νεαπόλεως, Ελ. Βενιζέλου και Λ. Κατσώνη του Τσακού Αγίας Παρασκευής θα αποφασίσουν που και πως θα διατεθούν 150.000 ευρώ που προτίθεται να διαθέσει ο Δήμος για έργα στη γειτονιά τους, εκτός των άλλων προγραμματισμένων έργων που θα περιλαμβάνονται  στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2019. 
Η διαδικασία για την λήψη της απόφασης των πολιτών  ξεκινάει με την πραγματοποίηση της πρώτης Συνέλευσης των κατοίκων της πολεοδομικής ενότητας που συγκαλεί Δημοτική αρχή τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στο Καφενείο «50-50» στην οδό Ελ. Βενιζέλου 92 στον Τσακό. 
Στη συνέλευση αυτή θα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση από τη Δημοτική αρχή και θα συγκροτηθεί, σε εθελοντική βάση, πενταμελής Συντονιστική Επιτροπή, ανοικτή στις συνεδριάσεις της, η οποία θα συντονίσει τη Δημόσια διαβούλευση και τις διαδικασίες έως και τη λήψη της τελικής απόφασης με τις προτάσεις των Δημοτών που θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο θα επικυρώσει τις προτάσεις πολιτών και θα ξεκινήσει η υλοποίηση τους. Η Συντονιστική επιτροπή θα συνεχίσει τη λειτουργία της, για το επόμενο χρονικό διάστημα, τόσο για την παρακολούθηση υλοποίησης των προτάσεων όσο και για τη συλλογή νέων.
Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είναι διαδεδομένος στην χώρα μας.  Το εγχείρημα εφαρμογής του στο Δήμο μας, για πρώτη φορά, είναι αρκετά δύσκολο στην υλοποίησή του και αποφασιστικό ρόλο για την επιτυχία του θα έχει η ουσιαστική συμμετοχή των κατοίκων της πόλης.
 
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software