ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

dimarxeio neoΟ Δήμος Αγίας Παρασκευής αποκτά επιτέλους το δικό του Δημαρχείο καθώς δημοπρατείται στις 3 Αυγούστου 2018 το έργο  ανέγερσης του, με  προϋπολογισμό 21.080.000€ και χρηματοδότηση  της Περιφέρειας Αττικής.  Το έργο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2019.
Το οικόπεδο των 3.691 τμ στο οποίο θα ανεγερθεί το Δημαρχείο  έχει πρόσοψη επί της οδού Αγίου Ιωάννου 7-9 και προορίζεται αποκλειστικά γι αυτό το σκοπό, όπως προκύπτει από την  τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με το ΦΕΚ 27Δ/19.2.1970.   
Για το σχεδιασμό του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε το 2003. Στη συνέχεια εκπονήθηκαν όλες οι μελέτες εφαρμογής που ολοκληρώθηκαν σε τρία στάδια και έτυχαν όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια και της τελικής θεώρησης της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το έργο εντάχθηκε στις 22/11/2016 στα προς εκτέλεση έργα της Περιφέρειας Αττικής και ακολούθησαν οι διαδικασίες επικαιροποίησης των μελετών, υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης  και προσυμβατικού ελέγχου.
Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος  δήλωσε για το γεγονός: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί με ουσιαστική και συστηματική δουλειά και προετοιμασία ετών από το Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία, σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής  μπαίνει στη φάση κατασκευής  ένα  πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Αγία Παρασκευή. Τα οφέλη για την πόλη μας από το έργο είναι πολλαπλά καθώς αφενός θα την προάγει  πολιτιστικά  και οικονομικά και αφετέρου, με την  ενοποίηση των διάσπαρτων σήμερα σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια Δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο κατάλληλο και με σύγχρονες προδιαγραφές,  θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους για το Δήμο.  Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου καθώς και τους αιρετούς και εργαζόμενους του Δήμου που διαχρονικά συνέβαλαν στο να φτάσουμε στην υλοποίηση αυτού του έργου».
 
Πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eprocurement.gov.gr/actSearchErgwn/faces/active_search_main.jspx   με αναζήτηση Α/Α συστήματος 71925. 
 
 
Δημ/ση : 29/6/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software