ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ»

kentra koinothtasΤην υποβολή πρότασης με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγίας Παρασκευής», στο ΠΕΠ  «ΑΤΤΙΚΗ» για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στις 7/9/2016.
Τα Κέντρα Κοινότητας, έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης, (γραφείο για την  απασχόληση, προγράμματα κοινωνικής δικτύωσης , κοινωνικές δράσεις κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, εθελοντές κ.α).
Η πρόταση του Δήμου μας  αφορά στη δημιουργία και λειτουργία Δομής με την ονομασία «Κέντρο Κοινότητας» για 3 χρόνια, που θα υλοποιηθεί με την πρόσληψη 2 Κοινωνιολόγων και 1 Κοινωνικού Λειτουργού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Εκτός από τις δαπάνες για το προαναφερόμενο προσωπικό το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτήσει επιπλέον και τις λοιπές δαπάνες για την υλοποίηση της πράξης όπως, προμήθεια αγαθών, γραφική ύλη, αναλώσιμα, λοιπές λειτουργικές δαπάνες, συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, π.χ. για καθαριότητα ή φύλαξη, δαπάνες δημοσιότητας, κλπ. ως ποσοστό 20% επί των δαπανών προσωπικού.
Ο προϋπολογισμός της πρότασης διαμορφώνεται στα 172.800 €. 
 
Δημ/ση : 8/9/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software