Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

stath 10ms1Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες
Συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 όταν η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής» ανέλαβε με την ψήφο σας καθήκοντα  ως Δημοτική Αρχή. 
Μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών που συνεχίζονται, κληθήκαμε να επιλύσουμε δυσεπίλυτα και χρονίζοντα προβλήματα της πόλης μας, που απαιτούν σχεδιασμό και δράση για την αντιμετώπιση τους. 
Ενδεικτικά αναφέρω: Η Αγία Παρασκευή διαθέτει δίκτυο απορροής όμβριων μόλις στο 15% των 128km δημοτικών δρόμων και  επαρκή πεζοδρόμια  μόλις 24km  στα 270km.  Οι αστικοί ελεύθεροι χώροι της πόλης καταλαμβάνουν επιφάνεια περίπου 95στρ., οι αθλητικές εγκαταστάσεις 60στρ. και οι πολιτιστικές χρήσεις 15στρ. έναντι 450στρ., 310στρ. και 45στρ. αντίστοιχα που απαιτούνται βάσει  του πληθυσμού της.  Η κρίση, αφενός δημιούργησε επιτακτικές ανάγκες στήριξης των σοβαρότερα δοκιμαζόμενων  πολιτών του Δήμου μας (εμφανίζονται θύλακες φτώχειας σε όλη την έκταση του) και αφετέρου ανέδειξε τις  ελλείψεις εκπαιδευτικών και κοινωνικών  υποδομών  σε μείζον ζήτημα.
Παρά το γεγονός ότι  ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βρίσκεται, όπως όλη η Αυτοδιοίκηση, αντιμέτωπος με περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων που έχουν ξεπεράσει το 65% από το 2009, με μειώσεις προσωπικού και απαγορεύσεις προσλήψεων, με μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, με ατέλειωτους γραφειοκρατικούς ελέγχους κλπ, έχουμε πετύχει εμφανή, μετρήσιμα και σημαντικά αποτελέσματα σε όλους τομείς αυτά τα 2 χρόνια της θητείας μας.
Μερικά παραδείγματα: 
2 hronia
Μειώσαμε τα Δημοτικά τέλη 10%  για όλους και τα μηδενίσαμε για τις ευπαθείς ομάδες και μειώσαμε τα τέλη Νεκροταφείου άνω του 30%. Καταργήσαμε τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς σε εισοδήματα μέχρις 18.000 € και καθιερώσαμε κοινωνικά κριτήρια εγγραφής των παιδιών.  Λειτουργήσαμε τον νέο Παιδικό Σταθμό. Δημιουργήσαμε Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων-Ανασφάλιστων και Γραφείο Συμβουλευτικής για ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά όπως και Κοινωνικό Φροντιστήριο. Πετύχαμε την πλήρη επάρκεια σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη στις Κοινωνικές  Δομές του Δήμου (Παντοπωλείο, Μαγειρείο, Φαρμακείο) και  πραγματοποιήσαμε πολλές δωρεάν διανομές φρούτων. Υλοποιήσαμε πολλά προγράμματα πρόληψης υγείας, χωρίς να παραλείψουμε  να στηρίξουμε με  ρούχα και τρόφιμα τους πρόσφυγες. 
Αναπλάσαμε και πιστοποιήσαμε 13 Παιδικές Χαρές. Αναπλάσαμε τις οδούς Ελευθερίας και Ιερολοχιτών, πεζοδρόμια και σημεία σε δρόμους και πλατείες σε όλη την πόλη. Απελευθερώσαμε την Κεντρική πλατεία από τα οχήματα και πεζοδρομούμε τα καλοκαίρια την οδό Γιαβάση. 
Κάναμε πάρα πολλές αναγκαίες ρυμοτομήσεις για να ολοκληρωθεί η Βιοκλιματική Ανάπλαση Κοντοπεύκου  και  έργα ομβρίων ύψους 1 εκατ. €.
Εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 της Περιφέρειας Αττικής σημαντικά έργα και μελέτες Προϋπολογισμού  άνω των 9,2 εκατ. ευρώ, πολλά από τα οποία δημοπρατούνται άμεσα, όπως έργο 4,3 εκατ. € για όμβρια σε όλη την πόλη.   
Δημοπρατήθηκε το πρώην Λύκειο Μπαρμπίκα και  κάναμε μεγάλο και σημαντικό έργο σε όλα τα σχολεία και που φέτος θα γίνει ακόμα περισσότερο.
Ενισχύσαμε τον εξοπλισμό και τα προγράμματα καθαριότητας με έμφαση στην ανακύκλωση. Τοποθετήσαμε οικολογικά συστήματα Βυθιζόμενων Κάδων στην Κεντρική πλατεία. Εξασφαλίσαμε τη δημιουργία Πράσινου Σημείου προύπολογισμού 2,5 εκατ € και λειτουργούμε ήδη Κινητό.  Εκπονήσαμε νέο Κανονισμό Καθαριότητας και Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων. Ξεκινάμε πρόγραμμα περισυλλογής εγκαταλελειμμένων  οχημάτων.
Αναβαθμίσαμε το «Σταύρος Κώτσης» και προχωρήσαμε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την αξιοποίηση και ανάπλαση του. Επαναλειτουργήσαμε με μεγάλη επιτυχία τον Δημοτικό Κινηματογράφο στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης». Προχωράμε  για την απόκτηση χώρου πολιτισμού στο κέντρο της πόλης. Συνδιοργανώσαμε μουσικό φεστιβάλ μεγάλης εμβέλειας με την ΕΡΤ. Βελτιώσαμε τους Αθλητικούς χώρους. Ενισχύσαμε την πολιτιστική δημιουργία και τις αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου και των Συλλόγων. Διεκδικούμε πολλούς ελεύθερους χώρους.
Προωθήσαμε τη συμμετοχή των πολιτών με διαδικασίες διαβούλευσης για το Στρατηγικό Σχεδιασμό 2015-2019 και άλλα θέματα και επαναφέροντας τις Συνοικιακές Συνελεύσεις. Βελτιώσαμε την επικοινωνία με το Δήμο  καθιερώνοντας τις ώρες «ο Πολίτης στο Δήμαρχο» και «Γραμμή του Δημότη». Αναβαθμίσαμε τη συνεργασία και την επικοινωνία του Δήμου με τους Συλλόγους και τους Φορείς της πόλης. Στηρίξαμε την τοπική αγορά.
Βελτιώσαμε τα οικονομικά, τις Διοικητικές λειτουργίες και τους χώρους εργασίας του Δήμου. Βρεθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων στο Δήμο κ.α.
 
Όμως αυτό που θέλουμε τελικά να πετύχουμε είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της Αγίας Παρασκευής και  εκεί στοχεύουν το πρόγραμμα μας, οι πολιτικές επιλογές μας και  ο σχεδιασμός μας για τα επόμενα χρόνια της θητείας μας. Ειδικότερα οι προτεραιότητας μας είναι: 
•Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής  με  εξοικονόμηση ενέργειας, φυσικών και οικονομικών πόρων, με  εναλλακτική διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων, με διεκδίκηση, απόκτηση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων της πόλης και με  υλοποίηση ποιοτικών βασικών έργων υποδομής.
•Η ουσιαστική συμβολή του Δήμου του στις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων με ενίσχυση  όλων των υφιστάμενων κοινωνικών δομών  υποστήριξης και υγείας, με τοπικό σχέδιο ενίσχυσης της απασχόλησης και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και με στήριξη των νέων.
•Η Παιδεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός  με αναβάθμιση και διεύρυνση των σχολικών υποδομών,  με ανάδειξη της Αγίας Παρασκευής σε πόλη Πολιτιστικής Δημιουργίας  με υποδομές, προγράμματα και πρωτοβουλίες και  με στήριξη και ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού. 
•Η ενεργοποίηση των πολιτών και η ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας με αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και με ενίσχυση και οργάνωση του εθελοντισμού.
Διεκδικούμε επίσης την άμεση αποκατάσταση και την ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία από το 2009 έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα από τις μνημονιακές πολιτικές. 
Σας ευχαριστούμε μια φορά ακόμα για την εμπιστοσύνη σας και σας βεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε  με ειλικρινή αφοσίωση στην αποστολή που μας αναθέσατε.  Με όραμα, με σχέδιο, με επιμονή και σκληρή δουλειά κάνουμε καθημερινά καλύτερη την πόλη μας και τη ζωή μας. 
 
                                                                              Γιάννης Σταθόπουλος
                                                                          Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής 
 
Δημ/ση : 2/9/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software