ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4

Τη M.Δευτέρα  25.04.2016 στις 8.30 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, στην αντίστοιχη αίθουσα του Δημαρχείου (Λεωφ. Μεσογείων 415-417),  με θέματα:
1.Λήψη απόφασης για την επιλογή χώρου και ημερομηνίας για τη διεξαγωγή ειδικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση του απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής κατ’ το άρθρο 217 του Ν. 3463/2006 (Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας) (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).
2.Λήψη απόφασης για την κατάρτιση των όρων φιλοξενίας που θα ισχύσουν το σχολικό έτος 2016-2017(απόφαση 52/2016 του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. των ΠΑΙ.Σ.Δ.Α.Π.) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Μ. Δημητρίου - Καβρουδάκη).
3.Λήψη απόφασης για τον Καθορισμό της οικονομικής συμμετοχής των γονέων (κλίμακα τροφείων) που αφορά το σχολικό έτος 2016-2017 (απόφαση 53/2016 του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. των ΠΑΙ.Σ.Δ.Α.Π.) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Μ. Δημητρίου - Καβρουδάκη).
4.Οικονομικές Ενισχύσεις απόρων (εισήγηση: Εντ. Δημ. Σύμ. κ. Γ. Βλάχος).
5.Κατανομή Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Π. Γκόνης).
6.Έγκριση πραγματοποίησης και λειτουργίας του προγράμματος Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2016 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Π. Γκόνης).
7.3η Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (69/2016 απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Σ. Παπαμιχαήλ).
8.Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών  έτους 2015 για το 3ο τρίμηνο (απόφαση 35/2016 του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτική Βιβλιοθήκη  Αγίας Παρασκευής - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Τ. Γκιόκα).
9.Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών  έτους 2015 για το 4ο τρίμηνο (απόφαση 36/2016 του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτική Βιβλιοθήκη  Αγίας Παρασκευής - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Τ. Γκιόκα).
10.Τροποποίηση της υπ’ αριθμόν 321/15 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και εκ νέου λήψη απόφασης για την «Αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 2016» σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4368/16 (Α 21) (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου).
11.Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμόν 369/15 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και εκ νέου λήψη απόφασης για τον «Καθορισμό των κριτηρίων ένταξης των πολιτών στο πρόγραμμα απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου).
12.Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών έτους 2016 του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Πυρασφάλεια) (εισήγηση: Γεν. Γραμμ. κ. Σ. Κασαπίδης).
13.Λήψη απόφασης για τη έγκριση ή μη του Σχεδίου Πυροπροστασίας Δήμου Αγίας Παρασκευής για το 2016 (εισήγηση: Εντ. Δημ. Σύμ. κ. Σ. Ψύλλα).
14.Έγκριση πραγματοποίησης 10ης ημερίδας Στίβου για ΑμΕΑ (εισήγηση: Εντ. Δημ. Σύμ. κα. Ζ. Φωτεινού).
15.Συζήτηση και λήψη απόφασης για επιχορήγηση στον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜΕΑ Αγίας Παρασκευής «ΧΕΛΙΔΟΝΙ» (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).
16.Συζήτηση και λήψη απόφασης για την επιχορήγηση του Σωματείου Εθελοντών Πυροπροστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΒΑΤΥ) (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).
17.Αποδοχή παραίτησης, εκλογή νέου Αντιπροέδρου και ορισμός νέας σύνθεσης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Αγίας Παρασκευής - Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).
18.Αντικατάσταση του μέλους κ. Ι. Λογοθέτη από το Δ.Σ. το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).
19.Τροποποίηση της υπ’ αριθμ.  37/2016 απόφασης του Δ.Σ. και εκ νέου λήψη απόφασης για τη διενέργεια της προμήθειας με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ – ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ». (εισήγηση: Γεν. Γραμμ. κ. Σ. Κασαπίδης).
20.Καταρχήν έγκριση της διενέργειας με τη διαδικασία του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού μέσω της πλατφόρμας του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. για την «Προμήθεια ελαστικών και ειδών βουλκανισμού και προμήθεια ανταλλακτικών υλικών εργαλείων και αναλωσίμων για τη συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων»  (εισήγηση: Γεν. Γραμμ. κ. Σ. Κασαπίδης).
21.Λήψη απόφασης για τον ορισμό επιτροπής με τακτικά και αναπληρωματικά μέλη για τη διεξαγωγή των δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των Δήμων σύμφωνα με το Π.Δ. 270/81 (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).
22.Συζήτηση και λήψη απόφασης για την συγγραφή-επιμέλεια λευκώματος της ιστορίας της πόλης της Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).
23.Λήψη απόφασης για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Πετσατώδη).
24.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 1ου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΟΡΡΑ» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Πετσατώδη).
25.Επικαιροποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πολεοδομική ενότητα του Αϊ – Γιάννη κατόπιν της υπ’ αριθμ. 13/2016 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (εισήγηση: Πρόεδρος Ε.Π.Ζ. κ. Ε. Πετσατώδη).
26.Έγκριση ή μη αιτήματος του Α.Π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ δικαιούχο περιπτέρου για τη μετατόπιση του περιπτέρου που διέθετε επί της οδού Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 412 σε θέση κενωθέντος περιπτέρου επί των οδών ΣΟΥΛΙΟΥ & ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1 κατόπιν της υπ’ αριθμ. 16/2016 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (εισήγηση: Πρόεδρος Ε.Π.Ζ. κ. Ε. Πετσατώδη).
27.Συζήτηση επί αιτήσεως-ένστασης-διαμαρτυρίας του μισθωτή του περιπτέρου επί της οδού Αγίου Ιωάννου 35 ΚΟΥΤΣΟΛΑΜΠΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, μετά την λήξη της χορηγηθείσας από το Δ.Σ. προθεσμίας (αριθμ. απόφασης 324/ 2015) εξεύρεσης θέσεως να μετεγκατασταθεί κατόπιν της υπ’ αριθμ. 17/2016 απόφασης της Επιτροπής ποιότητας Ζωής (εισήγηση: Πρόεδρος Ε.Π.Ζ. κ. Ε. Πετσατώδη).
28.Επιστροφή ή μη ποσού 111,64€, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου).
29.Διαγραφή ή μη συνολικού ποσού των 10.315,44€ από τους Xρηματικούς Βεβαιωτικούς Καταλόγους (Χ.Β.Κ.) 91, 130, 416, 121, 725, 685, 686, 852, 856 οι οποίοι αφορούν οφειλές από: α) πρόστιμα πολεοδομικής παράβασης, β) πρόστιμα από παραβάσεις ΚΟΚ, γ) εισφορά σε χρήμα και μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα δ) μισθοδοσία υπαλλήλου που είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία και ε) δημοτικά τέλη Δ.Τ. – Δ.Φ. (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου).

Δημ/ση : 22/4/2016