Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ TΙΜΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ TΙΜΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

17n15 3Με μια όμορφη, λιτή και ζεστή εκδήλωση τίμησε την 42η επέτειο από την  εξέγερση του Πολυτεχνείου την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στο κατάμεστο θεατράκι του 3 Γυμνασίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου και ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από δύο ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα, το Στέφανο Τζουμάκα και το Νίκο Μιχαλίτση. Ο πρώτος αναφέρθηκε στο χαρακτήρα της εξέγερσης που δεν ήταν απλά αντιδικτατορικός αλλά στρέφονταν κατά του συστήματος και των παραγόντων που σχεδίασαν το πραξικόπημα και επέβαλαν τη χούντα και σημείωσε την επικαιρότητα του αγώνα του Πολυτεχνείου στις μέρες μας. Ο δεύτερος αναφέρθηκε στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της εξέγερσης, μια επίσης σημαντική και ουσιαστική διάσταση της.
 Στη συνέχεια ένας σπουδαίος τραγουδιστής, ο Γιώργος Μεράτζας, με φωνή χαρισματική, στιβαρή και  με  βάθος,  σε συνδυασμό με την ερμηνευτική του μαστοριά και το ήθος του,  συγκίνησε, παρέσυρε  και καθήλωσε το ακροατήριο, με τραγούδια μεγάλων δημιουργών όπως ο Θεοδωράκης, ο Μαρκόπουλος, ο Λοϊζος, ο Σαββόπουλος, ο Μικρούτσικος και  ο Ξαρχάκος και με ενδιάμεση ανάγνωση οπό τον ίδιο ποιημάτων του Τάσου Λειβαδίτη. 
 Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, οι Αντιδήμ.  Κ. Χατζηανδρέου και Σπ. Παπαγεωργίου, οι Δημ. Σύμβουλοι Π. Γκόνης, Σωτ. Παπαμιχαήλ, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, Γιαν. Λογοθέτης, Μαρ. Κοντοπούλου, Χρ. Κολώνια και Στελ. Ψύλλα, οι Δημ. Σύμβουλοι Πεντέλης Αντ. Φειδοπιάστης  και Κ. Τζουμάκας, η πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων Κοντόπευκου Β. Κουτσογιάννη, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Β. Τσαγκάρης, ο πρόεδρος Δωρητών Σώματος Β. Ρακαντάς και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
 
pol317n15 1

 

 
Ημ/νία Δημ/σης : 16/11/2015

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software