Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

kontopeyko1Με μεγάλη συμμετοχή έγινε τη Δευτέρα 9/11/15, στο 3ο  Γυμνάσιο, η συνοικιακή συνέλευση στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής
που διοργάνωσε για 2η χρονιά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με αφορμή τη σύνταξη Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016. 
Η συνέλευση ξεκίνησε με εισήγηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου  ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποίησε η Δημοτική Αρχή το 2015 όπως και στα έργα που θα γίνουν το 2016 και με ειδικότερη αναφορά της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισ. Πετσατώδη σε ορισμένα σημαντικά έργα.  Συγκεκριμένα: 
 
ΕΡΓΑ 2015
•Πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών:
α) Πλατείας Μελίνας Μερκούρη επί της οδού Κορυτσάς.
β) Πλατείας Δημοκρατίας επί των οδών Χείλωνος και Άγγελου Σικελιανού.
γ) Παράδεισου στις οδούς Απόλλωνος και Ψαρών.
•Βιοκλιματική Ανάπλαση Κοντοπεύκου: προχώρησαν οι ρυμοτομήσεις-διανοίξεις πρασιών, στις οδούς Κύπρου, Δερβενακίων, Χίου και Αποδ. Ελλήνων και συνεχίζονται οι αναπλάσεις οδών (Σουλίου, Κύπρου, Δερβενακίων, Παπαρηγοπούλου, Χίου, Αποδ. Ελλήνων, Αργυροκάστρου, Πεντέλης, Πίνδου, Παπάγου, Ολυμπίας).
•Ανάπλαση τμημάτων πεζοδρομίων επί των δύο βασικών αξόνων εισόδου στην πόλη μας, της οδού Χαλανδρίου και της Λεωφ. Μεσογείων. 
•Επισκευές φθορών οδοστρωμάτων και ηλεκτροφωτισμού σε τμήματα των οδών Παύλου Μελά και Παναγούλη και σε άλλα χαρακτηριστικά προβληματικά σημεία. Τοποθέτηση απαγορευτικών στάθμευσης στην οδό Γαρυττού, έναντι Μετρό Χαλάνδρι, όπως και στην παιδική χαρά της οδού Κορυτσάς.
•Ενεργειακή αναβάθμιση στο κλειστό γυμναστήριο (αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης και θερμοδιακοπτόμενο προφίλ, τοποθέτηση διπλών υαλοπινάκων, πάγκοι, φωτισμός κ.α.).
•Υλοποίηση  έργου ομβρίων χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια 1 εκατ. ευρώ. (οδοί Χίου, Πεντέλης και Ολυμπίας)
•Καθαρισμός ρέματος Σουλίου.
•Πλήρης αποψίλωση και καθαρισμός από την εργολαβία του Δήμου, την Υπηρεσία Πρασίνου και εθελοντές στο Παρκάκι της οδού Παπάγου καθώς και σε μεγάλο αριθμό οικοπέδων και άλλων χώρων (π.χ. στην οδό Παπαρηγοπούλου).
•Διεκδίκηση του Κτήματος Ιόλα, μετά την απόρριψη της έφεσης  του ιδιοκτήτη για ανάκληση της απαλλοτρίωσης (συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και Περιφέρεια). Δημιουργία Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διεκδίκησης του κτήματος. 
•Κάλυψη αναγκών των σχολείων, μερικές των οποίων ήταν χρόνια αιτήματα της Σχολικής Κοινότητας σε: 3ο, 4ο, 12ο  Νηπιαγωγεία, 4ο, 7ο,  5ο- 11ο  Δημοτικά, 3ο, 4ο  Γυμνάσια και 2ο , 3ο  Λύκεια. 
•Προώθηση της δημοπράτησης 14ου Νηπιαγωγείου και 6ου Γυμνασίου (οδός Αγελάου)
•Επισκευές-βάψιμο και συντήρηση των Παιδικών σταθμών της συνοικίας ( Α΄, Γ΄ Δ΄ και ΣΤ΄ ).
•Λειτουργία ΚΕΠ Υγείας και προσθήκη ειδικοτήτων γιατρών  στο Δημοτικό Ιατρείο Κοντοπεύκου.
•Υλοποίηση δράσεων και προγράμματων πρόληψης και υγείας (Διακοπή Καπνίσματος, Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος σε μαθητές, Πρόγραμμα ΕΝΚΑΡΔΙΑ, Εμβολιασμοί mantoux, Δωρεάν μαστογραφία κ.ά.).
•Ανάκληση,με απόφαση της Δημοτικής αρχής, της  Υπηρεσίας Δόμησης και της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας δύο αδειών κεραιών κινητής τηλεφωνίας επί των οδών Θήρας και Ολυμπίας στο Κοντόπευκο. 
•Σύσταση Διεπιστημονικής Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για τη χωροθέτηση των Σταθμών Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας εντός του αστικού ιστού.
•Συμμετοχή του Δήμου σε συνελεύσεις του Συλλόγου  κατοίκων.
•Μειώσεις 15% ανταποδοτικών τελών  στα μικρά καταστήματα και στήριξη των τοπικών αγορών.
•Στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και διοργάνωση Αποκριάτικης εκδήλωσης (πλ. Μελ. Μερκούρη).
•Εκπόνηση και ψήφιση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων και ανακύκλωσης
•Στήριξη Δικτύου Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής.
 
ΕΡΓΑ 2016
Βιοκλιματική: Ολοκλήρωση των ρυμοτομήσεων στις οδούς Παπαρηγοπούλου, Δερβενακίων, Δωριέων και Ολυμπίας.
Διαμόρφωση του τμήματος της οδού Σουλίου που είναι εκτός Βιοκλιματικής. 
Υλοποίηση προγράμματος επισκευής φθορών οδοστρωμάτων αλλά και καθολικού ασφαλτοτάπητα μέσω δημοπράτησης αντίστοιχων εργολαβιών (συνολικού ύψους 600.000€).
Κατασκευή του πάρκινγκ στην οδό Γαρυττού (σταθμός Μετρό Χαλάνδρι) από την Αττικό Μετρό και βελτίωση του πάρκινγκ στις οδούς Δερβενακίων και Παναγούλη.
Μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης στις περιοχές του Μετρό.
Τοποθέτηση από τον ΟΑΣΑ, σε 31 στάσεις, πινακίδων με τα δρομολόγια των λεωφορείων.
Ρυμοτομήσεις οδού Γαρυττού.
Υλοποίηση έργου αντιπλημμυρικής προστασίας των οδών Δημοσθένους, Θρασυβούλου, Πλαταιών, Γούναρη, Πατρόκλου, Τσιμισκή, Θήρας,  και Χρ. Σμύρνης (Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής έτους 2015).
Συμπληρωματικό έργο ομβρίων  του Δήμου (ύψους 150.000€).
Ολοκλήρωση παραχώρησης χρήσης του πάρκου της οδού Παπάγου από το Υπ. Γεωργίας.
Πρόγραμμα συμμετοχικού σχεδιασμού στο 7ο Δημοτικό  σχολείο και πεζοδρόμηση της οδού Αρτέμωνος και αστικές αναπλάσεις ύψους   240.000€ και προσπάθεια εξεύρεσης περαιτέρω χρηματοδοτήσεων.
Ολοκλήρωση της δημοπράτησης 14ου Νηπιαγωγείου και 6ου Γυμνασίου
Ανάπλαση Παιδικής χαράς οδού Τέλου Άγρα.
Σταθερή διεκδίκηση κτήματος Ιόλα.
Μείωση 50% ανταποδοτικών τελών νέων καταστημάτων.
 kontopeyko3
Η πρόεδρος Β. Κουτσογιάννη, η  Γενική Γραμματέας Αλ. Ζιώγα και η αναπληρώτρια ΓΓ  Ελ. Μίχου του Συλλόγου Κοντόπευκου ακολούθως αναφέρθηκαν  στα προβλήματα γύρω από την Αττική Οδό και το Μετρό λόγω της μη υλοποίησης των αντισταθμιστικών  (δημιουργία παρκινγκ, αποκαταστάσεις-αναπλάσεις, ζώνες πρασίνου κ.α.), στο κτήμα Ιόλα,  στην απόκτηση ελεύθερων χώρων, στα προβλήματα που σχετίζονται με την  υλοποίηση του έργου της Βιοκλιματικής ανάπλασης, στις ανάγκες αντιπλημμυρικών έργων, εξασφάλισης περισσότερων ελεύθερων χώρων,  ανάπλασης της οδού Γαρρυτού, βελτίωσης πρόσβασης  στο Μετρό με λεωφορεία του ΟΑΣΑ καθώς και σε θέματα πεζοδρομίων, ασφάλειας, παράνομων σταθμεύσεων κα.
 
Στη συνέχεια πήραν το λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις οι πολίτες.  Θέματα πεζοδρομίων, μειώσεις ταχύτητας, καθαριότητας, παράνομης στάθμευσης (οδός Π. Μελά κ.α.)και κυκλοφορίας, έλλειψης θέσεων στάθμευσης και κάδων απορριμμάτων στις οδούς της Βιοκλιματικής ανάπλασης, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων, πλατεία Αγ. Δημητρίου, ασφαλτοστρώσεων και πεζοδρομήσεων  ήταν αυτά που τέθηκαν από τους περισσότερους. 
Παρεμβάσεις έκαναν στη συνέχεια οι  Κ. Τσιαμπάς και Ανδρ. Γκιζιώτης εκ μέρους των Δημοτικών τους Παρατάξεων και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτ. Ησαϊας.
Ο Δήμαρχος στο τέλος  της συνέλευσης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα και τοποθετήσεις, ενημέρωσε ότι απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι προσφυγές των εταιρειών για τις δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσε το σχεδιασμό της Δημοτικής αρχής για δημιουργία παραρτήματος του Ωδείου στο Κοντόπευκο τον Οκτώβριο του 2016, επανέλαβε τις δεσμεύσεις που ανέφερε στην εισήγηση του και  κάλεσε τους πολίτες να πάρουν μέρος στη διαβούλευση για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδιασμού (για τον οποίο θα γίνει ειδική εκδήλωση στις 29/11- 8:00 μμ στο Δημόκριτο) ώστε να προσδιορίσουμε τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες για το μέλλον της πόλης μας. 
Στη συνέλευση, που προήδρευσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, παραβρέθηκαν επίσης οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Βασ. Ζορμπάς και Βασ. Γιαννακόπουλος (πρ. Δήμαρχοι) και  Αλ. Μουστόγιαννης,  ο Αντιδήμαρχος Σπ. Παπαγεωργίου, και οι Δημ. Σύμβουλοι Σοφ. Αϊδίνη, Δημ. Κονταξής, Σωτ. Παπαμιχαήλ, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, Γιαν. Λογοθέτης και Χρυσ. Κολώνια.
 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 10/11/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software