Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η 2Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η 2Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ

pefk syn 2015Έγινε με επιτυχία την Πέμπτη 22-10-15, στο 9ο  Δημοτικό, η συνοικιακή συνέλευση στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής με διοργάνωση για 2η χρονιά από  το Δήμο Αγίας Παρασκευής και με αφορμή τη σύνταξη Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016. 
 
Η συνέλευση ξεκίνησε με εισήγηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου  ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα και τις παρεμβάσεις που έκαμε η Δημοτική Αρχή το 2015 όπως και στα έργα που θα γίνουν το 2016. Συγκεκριμένα: 
Έργα 2015 
1.Ανάπλαση και πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς στις οδούς Εθν. Μακαρίου και Αγ. Αναργύρων.
2.Τοποθέτηση και λειτουργία φαναριού διάβασης πεζών στην οδό Κλεισθένους.
3.Πλήρης, μετά από χρόνια, καθαρισμός του χώρου των 23 στρεμμάτων (Αθλητικό Κέντρο).
4.Εκτεταμένοι καθαρισμοί οικοπέδων σε όλη την περιοχή και στην Παιδική Χαρά Αγ. Αναργύρων.
5.Λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια.
6.Συνέχιση νομικών διαδικασιών για τα διεκδικούμενα οικόπεδα από το Δήμο  Παιανίας.
7.Ενέργειες για την ηλεκτροδότηση της Πεζογέφυρας στον Σταυρό.
8.Επισκευές φθορών οδοστρωμάτων και ηλεκτροφωτισμού.
9.Εκδήλωση με το Σύλλογο Κατοίκων και το Ναό.
Έργα 2016 
1.Αγωγοί ομβρίων για τις οδούς Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού.
2.Ένταξη των οδών Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων σε έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας.
3.Μελέτη χωροθέτησης λειτουργιών στο Αθλητικό Κέντρο.
4.Κατασκευή πλατείας Ηλιάκη έμπροσθεν Ναού Αγ. Αναργύρων.
5.Κατασκευή Παιδικής Χαράς στην οδό Αισώπου (Παιδικός Σταθμός).
6.Κατασκευή περιμετρικού πεζόδρομου στον Παιδικό Σταθμό.
7.Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 328 (οδός Αγ. Βασιλείου).
8.Διανοίξεις όλων των υπολοίπων προς διάνοιξη οδών ύψους 1,1 εκατ. Ευρώ.
9.Επισκευές οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα.
10.  Ανακατασκευή γηπέδου 5χ5 του 9ου Δημοτικού Σχολείου το καλοκαίρι του 2016 και ένταξη του προαυλίου του στην σχετική εργολαβία που θα υλοποιηθεί μέσα στο 2016.
11. Δρομολόγηση της δημοπράτησης από τον ΟΣΚ του Σχολείου στην  οδό Αχελώου.
12. Προμήθεια μηχανής για προβολές στο 9ο Δημοτικό.
 
pefkakia syn 2015 1Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων  Στεφ. Μπακογιάννης ακολούθως αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής μικρών εγκαταστάσεων στο Αθλητικό Κέντρο και απομάκρυνσης των μπάζων και των  σκυλιών από το χώρο,  να κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων, να  εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη και οι σημάνσεις, να ανακατασκευαστούν πεζοδρόμια και να γίνουν διανοίξεις και ασφαλτοστώσεις οδών σε διάφορα σημεία, να απομακρυνθούν διαφημιστικές πινακίδες, να διατεθούν τα έσοδα από την πράξη εφαρμογής του σχεδίου στη συνοικία και να γίνει η παιδική χαρά στην Ησιόδου. 
Στη συνέχεια πήραν το λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων οι πρ. Αντιδήμαρχος Ελ. Παπαδοπούλου, ο πρ. Δημ. Σύμβουλος Σπ. Παπασπύρος, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Βασ. Τσαγκάρης καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Χρ. Βλάχος.  Θέματα πεζοδρομίων, διάνοιξης, ασφαλτοστρώσεων και σημάνσεων δρόμων, φωτισμού σε ορισμένα σημεία και διαφημιστικών πινακίδων ήταν αυτά που τέθηκαν από τους περισσότερους. Τέθηκαν επίσης θέματα ασφάλειας στην κυκλοφορία των μαθητών, ζητήματα του 9ου Δημοτικού, διάθεσης σχολικού για τους μαθητές, ανακύκλωσης και υποστήριξης της τοπικής αγοράς.  
Παρεμβάσεις έκαναν στη συνέχεια εκ μέρους των Δημοτικών Παρατάξεων οι Κ. Τσιαμπάς και  Α. Γκιζιώτης  όπως και οι Δημοτικός Σύμβουλος Σωτ. Ησαϊας. 
Ο Π. Γκόνης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας, έδωσε ακολούθως διευκρινίσεις για θέματα σχετικά με το 9ο Δημοτικό Σχολείο και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ι. Σιδέρης για θέματα σχετικά με την καθαριότητα και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων. 
Ο Δήμαρχος στο τέλος  της συνέλευσης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα και τοποθετήσεις, δήλωσε ότι τα μπάζα στο Αθλητικό Κέντρο, που εναποτίθενται προσωρινά με άδεια του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, θα απομακρυνθούν  τον Ιανουάριο και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχολικού για τους μαθητές του Δημοτικού σημειώνοντας ότι ο Δήμος μας είναι από τους λίγους που διαθέτει σχολικά για τους Παιδικούς Σταθμούς  και επανέλαβε τις δεσμεύσεις που ανέφερε στην εισήγηση του.  
Στη συνέχεια τόνισε ότι το 2016 είναι η πρώτη χρονιά που η Δημοτική Αρχή συντάσσει δικό της Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα και επιθυμεί να συμπεριλάβει προτάσεις  που γίνονται στις συνελεύσεις με στόχο να φτάσουμε στον Συμμετοχικό προϋπολογισμό. Τέλος κάλεσε τους πολίτες να πάρουν μέρος στη διαβούλευση για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδιασμού (για τον οποίο θα γίνει ειδική εκδήλωση) ώστε να προσδιορίσουμε τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες για το μέλλον της πόλης μας.
Στη συνέλευση, που προήδρευσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτ. Παπαμιχαήλ, παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Σπ. Παπαγεωργίου, οι Δημ. Σύμβουλοι Σοφ. Αϊδίνη και Αλ. Μουστόγιαννης, επικεφαλής της παράταξης «Μια γενιά μπροστά», η πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντόπευκου Β. Κουτσογιάννη, μέλη του Συμβουλίου Συλλόγου Πευκακίων, οι Π. Παναναγάκος και Χρ. Παπαθανασίου μέλη ΔΣ  του ΠΑΟΔΑΠ κ.α.
 
Ημ/νία Δημ/σης : 23/10/2015

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software