Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

stathΑγαπητές/οί συμπολίτισσες/ες,

Ο Δήμος μας συμμετέχει, όπως αποφάσισε με αυξημένη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στις 19-11-14, στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» για την Ενέργεια και την Αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής. 

 

Η συμμετοχή του Δήμου στο Σύμφωνο μπορεί να προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη και ταυτόχρονα δεσμεύει το Δήμο μας να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις.

Τα οφέλη από τη συμμετοχή στο Σύμφωνο, στο οποίο μέχρι στιγμής συμμετέχουν πάνω από 4.500 Δήμοι από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων 100 τουλάχιστον Δήμοι από όλη την Ελλάδα είναι τα εξής:

-       Η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού που μπορεί να αποφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος: α) από τη μείωση του λειτουργικού κόστους του Δήμου μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και  β) από τον εντοπισμό των τομέων άμεσης και μεσοπρόθεσμης εξοικονόμησης πόρων του Δήμου.

-       Η αυξημένη ωριμότητα έργων προς ένταξη σε εθνικά προγράμματα και σε ανταγωνιστικές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

-       Η πρόσβαση σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς η Ε.Ε. προσαρμόζει υπάρχοντα ή δημιουργεί νέα για να βοηθήσει τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για την ορθολογική χρήση της ενέργειας.

Οι δεσμεύσεις  από τη συμμετοχή στο σύμφωνο σχετίζονται με την υποχρέωση της Ευρώπης, που απορρέει  από το Πρωτόκολλο του Κιότο,  να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά τουλάχιστον 20% έως το 2020 και εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας των Δήμων να συμβάλλουν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης  και στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης υιοθετώντας αειφόρα πρότυπα κατανάλωσης. Οι δεσμεύσεις αυτές είναι:

-       Η υλοποίηση μιας Βασικής Απογραφής Εκπομπών CO2 με καταγραφή των δημοτικών ενεργειακών καταναλώσεων, καθώς και αποτίμηση των ενεργειακών καταναλώσεων του οικιακού και τριτογενή τομέα.

-       Η υποβολή του Σχεδίου Δράσης για τη Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ), που αποτελεί στην ουσία τον ενεργειακό σχεδιασμό της πόλης μέχρι το 2020 και πρέπει να υποβληθεί εντός ενός έτους από την επίσημη υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων.

-       Η επίτευξη  του στόχου να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά τουλάχιστον 20% έως το 2020 στην πόλη

-       Η υλοποίηση των προτεινόμενων μέτρων για την μείωση των εκπομπών CO2, ειδικά στους τομείς ευθύνης του Δήμου (δημοτικά κτίρια, φωτισμός, οχήματα, δημοτικές προμήθειες, κ.λ.π.).

-       Η ανάληψη των απαραίτητων δράσεων όπως «Ημέρες Ενέργειας»  σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με άλλους ενδιαφερομένους φορείς, με στόχο να μπορέσουν οι πολίτες να επωφεληθούν άμεσα των ευκαιριών και των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την ευφυέστερη χρήση της ενέργειας, καθώς και να ενημερώνει  τακτικά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης, για την κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών στο Δήμο.

-       Η υποβολή έκθεσης πεπραγμένων, τουλάχιστον ανά διετία, μετά την υποβολή του Σχεδίου Δράσης για τη Αειφόρο Ενέργεια για αξιολόγηση, παρακολούθηση και εξακρίβωση των αποτελεσμάτων.

-       Η συμμετοχή και η συμβολή  στην ετήσια διάσκεψη των Δημάρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο πλαίσιο αυτό χρειαζόμαστε και τη δική σας συμμετοχή για τη συλλογή απαραίτητων δεδομένων. Σας καλούμε λοιπόν να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που σας επισυνάπτουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που αφορούν στην «ενεργειακή συμπεριφορά» σας ως κάτοικοι ή ως επισκέπτες-επαγγελματίες της πόλης μας.

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια μπορείτε να τα επιστρέφετε έως τις 31/7 στο Αυτοτελές Τμήμα Πληροφορικής, Στρατηγικού Προγραμματισμού, Οργάνωσης,

-      στο e-mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

-      στο fax 213 2004529.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σύμφωνο των Δημάρχων μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα : http://www.simfonodimarxon.eu/index_el.html.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας που είναι πολύ πολύτιμη για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

                                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

   ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 

 

Ημ/νία Δημ/σης : 21/7/2015

 

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software