ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020

Sysk me karameroΣε συνάντηση με θέμα το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020  στους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

 Γιώργου Καραμέρου στην Αγία Παρασκευή, πήραν μέρος ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος,η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής Ελισάβετ Πετσατώδη καθώςκαι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Στέφανος Κασαπίδης.  

Στη συνάντηση που έγινε σε  κλίμα καλής συνεργασίας εκτός από τους προαναφερόμενους συμμετείχαν:

Οι Δήμαρχοι Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης και οι Αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη, Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, Παπάγου – Χολαργού Τζίνα Αρβανίτη.

Στη  συζήτηση που έγινε οι Δήμοι ενημέρωσαν για τα σημαντικά και ώριμα έργα που έχουν δρομολογήσει, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός και σχεδιασμός σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, για την προετοιμασία και την αποφυγή επικαλύψεων. Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής κατέγραψε τις προτάσεις των Δήμων οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν με διαδημοτική συνεργασία ή και προγραμματική συμφωνία με την ίδια, ώστε να ενσωματωθούν σε συνεργατικές δράσεις στο Επιχειρησιακό της Σχέδιο.

Οι βασικές θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες κατατέθηκαν προτάσεις είναι οι εξής:

-       Κοινωνική Πολιτική, Κοινωνική Μέριμνα, Υγεία, Κοινωνική Οικονομία.

-       Οικονομία φιλική προς το περιβάλλον, Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής, Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων.

-       Πολιτισμός, Αθλητισμός.

-       Ανάπτυξη και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, Τουρισμός.

-       Ανάπτυξη, εκσυγχρονισμός και συμπλήρωση υποδομών πρόσβασης.

-       Βελτίωση της θεσμικής επάρκειας και της αποτελεσματικότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στην Τοπική Διακυβέρνηση.

-       Ψηφιακή τεχνολογία, αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

 

Ημ/νία Δημ/σης : 22/6/2015

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software