Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

Ορκωμοσία Δημάρχου και νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγίας Παρασκευής

 

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγ. Παρασκευής το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων που αναδείχθηκαν στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, παρουσία μεγάλου πλήθους πολιτών. Η εκδήλωση, μετά την ανάγνωση των ονομάτων των Δημοτικών Συμβούλων, ξεκίνησε με σύντομη ομιλία του νέου Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πολυπληθή παρουσία σας και δηλώνω αμέσως ότι είναι ύψιστη η τιμή που έχω σήμερα να ορκίζομαι Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής»

είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σταθόπουλος και συνέχισε: «Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους τους εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης μας, αλλά και τους μη εκλεγέντες και να δηλώσω προς αυτούς αλλά και προς όλους τους κατοίκους ότι με πνεύμα συλλογικότητας θα επιδιώξουμε τη σύγκλιση και σύνθεση όλων των απόψεων που προασπίζουν το δημόσιο και συλλογικό συμφέρον. Η εκλογή μας στη θέση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας είναι η δικαίωση μιας επίμονης, επίπονης και ανιδιοτελούς προσπάθειας ετών. Διαβεβαιώνουμε ότι θα εργασθούμε σκληρά για να υπηρετήσουμε και να υπερασπιστούμε το σχέδιό μας για μια ανοιχτή ανθρώπινη πόλη με κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, κοινόχρηστους, ελεύθερους και αθλητικούς χώρους, δημόσια σχολεία, αναπλάσεις σε όλες τις γειτονιές, παραγωγή πολιτιστικού έργου, όπως και για την ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν. Μετά από την τετραετή εφαρμογή του υπερσυγκεντρωτικού και γραφειοκρατικού Καλλικράτη και της γενικότερης δημοσιονομικής πολιτικής των μνημονίων ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα με μείωση θεσμοθετημένων πόρων άνω του 60%, απολύσεις χωρίς δυνατότητα νέων αναγκαίων προσλήψεων με καθαρές εργασιακές σχέσεις, οι δε βασικές κοινωνικές δομές των Δήμων μας συρρικνώνονται και απαξιώνονται.
Θα αγωνισθούμε για να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές, θα δουλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και όλη την κοινωνία της πόλης μας για μια Αυτοδιοίκηση αντάξια των αρμοδιοτήτων που της έχουν ανατεθεί και που οφείλει να υπερασπίζεται. Με προσπάθεια κινητοποίησης του εθελοντισμού και των κοινωνικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων της πόλης (με τις οποίες θα επιδιώκουμε συνεχή και σταθερή συνεργασία), με καθαρές σχέσεις και στήριξη των εργαζομένων του Δήμου μας που είναι οι βασικοί μας συνεργάτες και υπηρετούν το λειτούργημα του δημοσίου υπαλλήλου, με λαϊκή συμμετοχή και ενεργοποίηση, θα υπηρετήσουμε το «αύριο» της πόλης μας και των παιδιών της.
Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους».
Ακολούθησε η τελετή του αγιασμού όπως και του θρησκευτικού όρκου από τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Αρχιμανδρίτη π. Διον. Κατερίνα, συνοδευόμενου από τους ιερείς π. Στ. Γούλα, π. Νικ. Σιάτο και π. Στ. Τρικαλιώτη. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος ανέγνωσε τον πολιτικό όρκο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Α. Γκιζιώτης («Λαϊκή Συσπείρωση») και Σπ. Αλεξίου («Φυσάει κόντρα») τους δικούς τους πολιτικούς όρκους.

Χαιρετισμοί των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

O απερχόμενος Δήμαρχος Β. Ζορμπάς, αφού προσέφερε ένα ασημένιο πέταλο δώρο στο Γ. Σταθόπουλο για γούρι, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μελέτη του προς κατασκευή Δημαρχείου της πόλης και τη διεκδίκηση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια και δήλωσε παράλληλα ότι θα σταθεί στο πλάι της νέας Δημοτικής Αρχής σε όλες τις θετικές για εκείνον προσπάθειες.
Ο πρ. Δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος στη συνέχεια δήλωσε ότι θα είναι αρωγός και υποστηρικτής της νέας Δημοτικής Αρχής στις διεκδικήσεις που έχει ο Δήμος Αγ. Παρασκευής.
Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες των επικεφαλής Α. Γκιζιώτη σε αντιμνημονικό και αντικαλλικρατικό πνεύμα, με ιδιαίτερη προτροπή στους πολίτες να έρχονται στα Δημοτικά Συμβούλια, Α. Μουστόγιαννη («Μια γενιά μπροστά») με ευχαριστίες στη νεολαία που στήριξε την παράταξή του και Σπ. Αλεξίου που έκανε αναφορά «σε καταστροφικές σημερινές πολιτικές στην Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία».
Στις ομιλίες τους τα δύο σωματεία εργαζομένων του Δήμου εκπροσωπούμενα από τους Αθ. Καλάκο (ΣΕΔΑΠ) και Στ. Τζανίνη (πρόεδρος ΣΕΡΔΑΠ) ζήτησαν τη στήριξη των υπαλλήλων από τη νέα Δημοτική Αρχή αλλά και όλες τις παρατάξεις, ενάντια στις αξιολογήσεις με ποσοστά, στις απολύσεις και στην υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Τέλος, χαιρέτισαν οι πρ. Δήμαρχοι Λ. Χατζηανδρέου και Α. Σιδέρης με ευχές για συνεννόηση και παραγωγή έργου από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα «ιδίοις εξόδοις» όπως είπε ο Γ. Σταθόπουλος.
Στην εξαιρετική επιτυχημένη εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ πολλών: ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρος με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νίκο Κωστόπουλο, Καλλιόπη Βέτα, Σοφία Κορωναίου, Πέτρο Δαμιανό και Φώτη Χρυσικό, η βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ο πρ. βουλευτής Αργ. Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ πρ. Αντιδήμαρχος Γερ. Χάρχαρος, οι πρ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Μιχ. Γαβράς, Ε. Δάβαρη, Ν. Παγώνης, Ν. Καψωμενάκης και Κ. Μοσχονά, η ηγουμένη της Μονής Αϊ-Γιάννη Προδρόμου Ταβιθά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χολαργού Περ. Ζήκας και Παλλήνης Απ. Βολιώτης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μπαλάφας μέλος της Π.Γ. και η Αγγελική Παπάζογλου γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής, από τη ΔΗΜΑΡ ο Θρ. Φωτεινός μέλος της Ε.Ε., η μουσικοσυνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκκος με τη ζωγράφο Ρουμπίνη Σαρελάκου, ο πρόεδρος της ΠΡΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης, ο πρ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου Βασ. Πούλος, ο πρόεδρος Συλλόγου Κατοίκων Aϊ-Γιάννη (και πρόεδρος Συνταξιούχων Ελλάδος) Παν. Βαβουγυιός, ο πρόεδρος Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων Στ. Μπακογιάννης με τον γραμματέα Κ. Παπουτσή και τον επίτιμο πρόεδρο Μιχ. Μιχαηλίδη, από τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού οι αντιπρόεδροι Ι. Κουτσουρά, Δημ. Μπεθάνης και ο επίτιμος πρόεδρος Στ. Πασχαλίδης, ο πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Σωκρ. Μέγας, η πρόεδρος Μικρασιατών Βούλα Παπαγεωργίου, από το Σύλλογο Κρητών η Αγγελική Στρατάκη,από τον Σύλλογο Μεσσηνίων ο Εμ. Κωνσταντακόπουλος πρ. Αντιδήμαρχος και η Βούλα Καπή, ο πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Αγ. Παρασκευής Ευάγγ. Θεοδοσόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής Αύρα Μπασακίδου με τον αντιπρ. Αντ. Παπάζογλου, τη γραμματέα Ηλ. Σωτηράκου και το μέλος Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη, ο πρόεδρος του Γυναικείου Μπάσκετ (ΓΣΑΠ) Γ. Καράμπελας, ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Γ. Σερκεδάκης, ο πρόεδρος του Ποδοσφαίρου Σάλας Γ. Πάνου, από το Μπάσκετ η Α. Μπονάρου, η πρ. πρόεδρος Αρκάδων Σ. Σταθoπούλου και η γραμματέας Κ. Γιαννοπούλου, από τον Σύλλογο Κατοίκων Κοντοπεύκου ο Γ. Κατσιαβός, ο σκηνοθέτης Στ. Ρέππας, από τον Σύλλογο Ζωόφιλων οι Μ. Μπουλούμπαση και Μ. Καραμπουγιούλογλου, ο Χρ. Μπαλωτής από τον «Σχολιαστή», οι Στρ. Μαζίδης και Αγγ. Παρασίδου από την ιστοσελίδα Αgia Paraskevi Guide, ο Θ. Σταθόπουλος από το enypografia.gr, ο Π. Καραμανέας από τη «Φωνή Δημότη» εκπρόσωπος του «Ανεξάρτητου Χολαργού-Παπάγου», πολλοί Διευθυντές Σχολείων και μέλη Συλλόγων Γονέων, η σκηνοθέτρια Τόνια Σταυροπούλου κ.ά.

Η νέα Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής


Δήμαρχος: Ιωάννης Σταθόπουλος

Δημοτικοί Σύμβουλοι


Γ. Βλάχος, Ζ. Φωτεινού, Ι. Σιδέρης, Μ. Κοντοπούλου, Μ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, Ι. Βοσταντζόγλου (Μποσταντζόγλου), Ι. Λογοθέτης, Π. Γκόνης, Σ. Παπαμιχαήλ, Μ. Ρεμπούτσικα, Κ. Χατζηανδρέου, Σ. Αϊδίνη-Παπασιδέρη, Β. Σταθουλοπούλου, Δ. Κονταξής, Τ. Γκιόκα, Ε. Πετσατώδη, Σπ. Παπαγεωργίου, Σπ. Γιώτσας, Στ. Ψύλλα, Χρ. Κολώνια, Β. Ζορμπάς, Κ. Τσιαμπάς, Ε. Καψοκεφάλου, Σ. Ησαΐας, Δ. Λέκκας, Ι. Μπαλτόπουλος, Α. Παπασταθάκης, Β. Γιαννακόπουλος, Ι. Μυλωνάκης, Κ. Κρητικίδης, Α. Γκιζιώτης, Α. Μουστόγιαννης και Σπ. Αλεξίου.


01/09/2014

 

01

02

03

04

05

06

07

08

09

010

011

012

013

014

015

016

Δήμος Αγίας Παρασκευής - Γραφείο Τύπου

Ημ/νία Δημ/σης: 02/09/2014

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software