Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 210-60.19.436

greek flag english

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ

Με κτηνιάτρους της Αγίας Παρασκευής συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, προκειμένου να δρομολογηθούν προγράμματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου και είχε ως βασικό θέμα συζήτησης την εφαρμογή προγραμμάτων στειρώσεων και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους της Αγίας Παρασκευής και τον Σύλλογο Ζωοφίλων.

Στη συζήτηση εξετάστηκαν οι δυσκολίες του προγράμματος και προτάθηκαν λύσεις και από τις δύο πλευρές. Τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τους παρευρισκόμενους ήταν τα εξής:

  • Η καταγραφή δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

  • Η διασφάλιση ότι πρόκειται περί αδέσποτων και όχι δεσποζόμενων ζώων.

  • Οι τρόποι αντιμετώπισης της περίθαλψης.

  • Ο εμβολιασμός.

  • Η χορήγηση τροφίμων και φαρμάκων.

  • Η υιοθεσία.

Στα προγράμματα θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής, έτσι ώστε να οργανωθεί η αποτελεσματική λειτουργία τους που αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, γεγονός που θα καταστήσει δυνατή την κρατική επιχορήγηση, την οποία ο Δήμος δεν πήρε πέρυσι το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία Δήμου και ιδιωτών κτηνιάτρων της πόλης μας οργανώθηκε σε νέες βάσεις το 2004, με πρωτοβουλία του τότε Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, θέση που κατείχε ο νυν Δήμαρχος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η πρώην Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη του προγράμματος Ελευθερία Παπαδοπούλου, η πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνιάτρων Αττικής Ντίνα Μπελτέκου και οι κτηνίατροι Ελίνα Πολίτου, Ιβάν Σουρίνα και Βιολέτα Τσεντίδη.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software