ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΝΕΒΑΠ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΩΤΙΑ 3

Το «Έθιμο της Φωτιάς» αναβίωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής με την παρουσία πλήθους κόσμου, το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Ιανουαρίου. Πρόκειται για χριστουγεννιάτικο έθιμο, που συναντάται κυρίως στις περιοχές της Μακεδονίας. Σύμφωνα με μια εκδοχή, οι άνθρωποι ανάβουν φωτιές φροντίζοντας να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα για να προετοιμάσουν το περιβάλλον για τη γέννηση του Χριστού, όπως έκαναν οι ποιμένες της Βηθλεέμ προκειμένου να ζεσταθεί ο νεογέννητος Χριστός μέσα στο σπήλαιο!

ΦΩΤΙΑ 4

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό (ΠΑΟΔΑΠ), την Ένωση Επαγγελματιών (ΕΝΕΒΑΠ) και τους τοπικούς Συλλόγους οργάνωσαν την εκδήλωση, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι τις 11.00 το βράδυ ζωντανή μουσική, χορό γύρω από τη φωτιά που έκαιγε στο κέντρο της πλατείας, κέφι και κέρασμα.

ΦΩΤΙΑ 2

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι οι συναντήσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους να επικοινωνήσουν και να αναπτύξουν στενότερες σχέσεις. Δεν παρέλειψε να ευχηθεί σε όλους τα καλύτερα για τη νέα χρονιά και να ευχαριστήσει τους Συλλόγους για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Εξαιρετική ήταν και η ορχήστρα, που διασκέδασε το κοινό με δημοτικά τραγούδια από όλες τις περιοχές της χώρας, και την αποτελούσαν οι μουσικοί: Παναγιώτης Λάλεζας (τραγούδι), Τιμολέων Ντέμος (κλαρίνο), Λευτέρης Φραγκιουδάκης (λαούτο και τραγούδι), Γιώργος Αθανασούλας (βιολί και τραγούδι), Λάζαρος Ακριβόπουλος (κρουστά), Μανώλης Παπαδομαρκετάκης (λύρα και τραγούδι).

ΦΩΤΙΑ 10

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έφη Καψοκεφάλου, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Δάβαρη, Τίμος Κωστόπουλος και Νίκος Κωβαίος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιλτιάδης Κύρκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκος Παναγόπουλος, από τον ΠΑΟΔΑΠ ο Πρόεδρος Σπύρος Παπασπύρος και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Γουργούλης, από τους Παιδικούς Σταθμούς η Πρόεδρος Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου και η Αντιπρόεδρος Φανή Παναγιωτοπούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Οικονόμου και Νίκος Ζόμπολας, η πρώην Αντιδήμαρχος Ελευθερία Παπαδοπούλου, ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Αθανάσιος Μπαλάσκας, το Μέλος της Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Νεκταρίδης, η Οργανωτική Γραμματέας της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» Νικολέττα Μπελεχρή-Κυριάκου και ο Πρόεδρος της Τ.Ο. της ΝΔ Γιάννης Καραγιαννάκης.

ΦΩΤΙΑ 11

Επίσης μέλη και εκπρόσωποι από τους Συλλόγους: Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Η Αλληλεγγύη», Λύκειον των Ελληνίδων-Περιφερειακό Τμήμα Χορού, Όμιλος Αιτωλοακαρνανών, Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων, Σύλλογος Επτανησίων «Τα Ιόνια», Σύλλογος Ηπειρωτών «Ο Πύρρος», Σύλλογος Κατοίκων Τσακού, Σύλλογος Κρητών και Φίλων Κρήτης, Σύλλογος Μεσσήνιων «Ο Αριστομένης», Σύλλογος Πευκακίων «Η Αναγέννησις», Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοροταξιδευτές», Πολιτιστικός Σύλλογος «Κορύβαντες».

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software