ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΩΝ 2 ΕΚ. € ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ «ΓΙΑΒΑΣΕΙΟΥ» ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ

GiavasioΕξαιρετικά νέα για το Δήμο Αγίας Παρασκευής επεφύλασσε η ανοιχτή πλειοδοτική δημοπρασία  για την εκμίσθωση του  κληροδοτήματος  Γιαβάση (ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου επί της οδού Ερμού 76 στο Μοναστηράκι με διατηρητέες προσόψεις), που διεξήχθη στις 23/4  στο Δημαρχείο, καθώς επιτεύχθηκε η ενοικίαση του για 10 χρόνια με 20.000€ μηνιαίως και η πλήρης ανακατασκευή του από τον μισθωτή. 
Το Δήμο Αγίας Παρασκευής εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Ι. Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δ. Κονταξής και ο Δημ. Σύμβουλος Κ. Κρητικίδης
Το ενοίκιο που επετεύχθη είναι ιδιαίτερα υψηλό (υπερδιπλάσιο της τιμής εκκίνησης 8.000€ ) και η χρονική διάρκεια της μίσθωσης με την υποχρέωση του μισθωτή να ανακατασκευάσει πλήρως το κτίριο είναι υποδιπλάσια της μέγιστης που προβλεπόταν (25 έτη). Έτσι ο Δήμος πέρα από το έσοδο άνω των 2 εκ. € από ενοίκια τα προσεχή δέκα χρόνια, στο τέλος της δεκαετίας, με τη λήξη της εκμίσθωσης του ακινήτου, θα παραλάβει το ακίνητο σε κατάσταση που ουδεμία σχέση έχει με τη σημερινή του: Στη θέση του κατεστραμμένου κτιρίου, ένα πλήρως ανακατασκευασμένο κτίριο με πολύ μεγαλύτερη αξία και πηγή πολύ μεγαλύτερων εσόδων. 
Το κληροδότημα παρέμενε επί πολλά χρόνια αναξιοποίητο, με συνέπεια την απώλεια σημαντικών εσόδων για το Δήμο και την ερείπωση του που ολοκληρώθηκε από πυρκαγιά το 2013. 
Η προσπάθεια αξιοποίησης του ακινήτου ξεκίνησε στα τέλη του 2016 με τη δημοσίευση μη δεσμευτικής για το Δήμο πρόσκλησης εκδήλωση ενδιαφέροντος προκειμένου να υπάρξουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για τις διαθέσεις της αγοράς. Στις αρχές του 2017 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστήθηκε Διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να αποφανθεί για τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκμετάλλευσης του ακινήτου και παράλληλα ζητήθηκε από πιστοποιημένο εκτιμητή που περιλαμβάνεται στις καταστάσεις εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών η σύνταξη έκθεσης τόσο για την αγοραία όσο και για την μισθωτική αξία του ακινήτου. Τον Οκτώβριο του 2018 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιλέχθηκε η αξιοποίηση του με εκμίσθωση και ξεκίνησε η διαδικασία διενέργειας του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού. 
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος δήλωσε για το γεγονός: «Θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση της Δημοτικής αρχής για την μεγάλη επιτυχία της προσπάθειας για την αξιοποίησή του κληροδοτήματος  Γιαβάση προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, ένα όφελος εξαιρετικά σημαντικό και διαρκές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Κονταξή για την επίλυση του θέματος και να ευχαριστήσω την Τεχνική και τη Νομική Υπηρεσία όπως και τα μέλη της Διαπαραταξιακής επιτροπής για τη συμβολή τους»
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software