ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΝΤΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΞΤΕΤΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΙΟΛΑ

| Νέα του Δήμου

iolas LantsiasOσπουδαίος πιανίστας Σταύρος Λάντσιας, μαζί με εκλεκτούς μουσικούς, σήμερα Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίουστο κτήμα -βίλα Ιόλα (Δημοκρατίας 8, Παράδεισος Αγ. Παρασκευής), στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο, ζωντανεύει και μοιράζεται με το κοινό συνθέσεις του που έχουν χαρακτηριστεί ως λυρικές, μελωδικές, ονειρικές...

Ο Σταύρος Λάντσιας υπηρετεί ένα ευρύ μουσικό φάσμα, που περιλαμβάνει επιρροές από την κλασική μουσική, την κινηματογραφική μουσική και την jazz. Μέσα από τους προσωπικούς του δίσκους και τις live εμφανίσεις του συνθέτει ένα ιδιαίτερο μελωδικό κράμα και προτείνει μια νέα ηχητική διαδρομή που καταφέρνει να ταξιδέψει τον ακροατή με τέτοιο τρόπο που να μη χάσει κανένα από τα μελωδικά τοπία που θα συναντήσει στο ταξίδι αυτό.

“Όταν ακούς τον Σταύρο Λάντσια να παίζει πιάνο, είναι αναπόφευκτο να νιώσεις ότι σχεδόν δεν ανασαίνεις." Φιλουμένα Ζλατάνου. kithara.gr

Παίζουν οιμουσικοί:

Δημήτρης Χουντής: σοπράνο σαξόφωνο

SergiuNastasa: βιολί

Αλέξανδρος Μποτίνης: τσέλο

Ντίνος Μάνος: κοντραμπάσο

Θάνος Χατζηαναγνώστου: τύμπανα

Τίτλοι ορχηστρικής μουσικής (συνθέτης: Σταύρος Λάντσιας):

1. Επιστροφή

2. Aθωότητα

3. Tο ταξιδι μιας νοτας

4. Ευχή

5. Μια άλλη ζωή

6. Νυχτερινός Περίπατος

7. Το Ποτάμι του Χρόνου

8. Ανησυχία

9. Aποχωρισμός

10. C minor prelude #2 (J.S. Bach)

11. KouyrGrounk (Παραδοσιακό Αρμένικο τραγούδι))

12. Το τραγούδι του Haig

13. Χορός με τον Άνεμο

14. Aμφιβολία

15. To Παιδί και το Φεγγάρι

16. Tο βάλς των ματιών

17. O θάνατος του ταύρου

18. Σοκκάκι

Σταύρος Λάντσιας-Bιογραφικό

OΣταύρος Λάντσιας γεννήθηκε στην Κύπρο το 1966. Σπούδασε κλασσικό πιάνο και θεωρία μουσικής στο ελληνικό Ωδείο Λευκωσίας. Tό 1986 μεταβαίνει στην Aμερική όπου παίρνει δίπλωμα ενορχήστρωσης (BachellorOfMusicDegreeinCommercialArranging) από το BerkleeCollegeofMusic της Βοστώνης. Παρακολουθεί επίσης μαθήματα σύνθεσης μουσικής γιά κινηματογράφο. Διακρίνεται επίσης με τα βραβεία “CountBasieJazzMastersawardforpianists 1989” και “QuincyJonesJazzMastersawardforarrangers 1990”. Μετά το Berklee συνεχίζει σπουδές jazz πιάνου και αυτοσχεδιασμού με τον διεθνούς φήμης καθηγητή και “guru” της jazzCharlieBanakos.

Tό 1992 έρχεται στην Αθήνα όπου εργάζεται κυρίως σαν ενορχηστρωτής-πιανίστας στην ελληνική δισκογραφία, τηλεόραση και θέατρο. O Σταύρος Λάντσιας χαίρει μεγάλης εκτίμησης σαν πιανίστας και έχει συνεργαστεί μέ σημαντικούς καλλιτέχνες της Ελλάδας όπως Διονύσης Σαββόπουλος , Έλλη Πασπαλά, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ορφέας Περίδης, Κώστας Τουρνάς, Ελένη Καραϊνδρου, Νίκος Ξυδάκης, Χάρις Αλεξίου και Γιώργος Νταλάρας.

Συνθέσεις του παρουσιάζει με το συγκρότημα “HumanTouch” πού έχει δημιουργήσει με τους διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Κιουρτσόγλου καί DavidLynch. Το 1998 κυκλοφορεί το ομώνυμο cdHumanTouch” και το 2005 το “Movin”. Στο συγκρότημα ο Σταύρος Λάντσιας εκτός από πιάνο παίζει ντραμς, ακουστική κιθάρα καί κρουστά.

H πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά έχει τον τίτλο "Επιστροφή" (1999) και περιέχει συνθέσεις ενορχηστρωμένες για πιάνο, όμποε, κουαρτέτο εγχόρδων, κοντραμπάσο και τύμπανα. Σε δύο συνθέσεις φιλοξενείται ο διακεκριμένος μουσικός HaigYazdjian στό ούτι καί φωνή.

Ακολουθεί η συνεργασία με την Έλλη Πασπαλά και τον DavidLynch στην δημιουργία του "Trio". Tο ομώνυμο cd κυκλοφορεί το 2000.

Tον Απρίλιο του 2002 κυκλοφορεί τη δεύτερη προσωπική του δουλειά με τίτλο "Το Ταξίδι μιας Νότας". Στην ενορχήστρωση περιλαμβάνεται και 20μελής ορχήστρα εγχόρδων. Φιλοξενούνται οι DavidLynch, Έλλη Πασπαλά και ο Γιάννης Σπάθας.

To 2006-2007 συνεργάζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου. Μαζί δημιουργούν τον “Πυρήνα” μια μουσική παράσταση (κυκλοφορεί σε cd-dvd) που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Το πιο πρόσφατο του συνθετικό έργο ονομάζεται “Ημερολόγιο Ονείρων”, μια σουίτα για πιάνο, σοπράνο σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων. Παρουσιάστηκε το 2006 στη Πάτρα με διευθυντή ορχήστρας τον Αλέξανδρο Μυράτ στα πλαίσια της “Πάτρα- πολιτιστική πρωτεύουσα 2006”. Το 2011 ολοκληρώθηκε στο LosAngeles η ηχογράφηση των πιο πρόσφατων του συνθέσεων με την συμμετοχή των PeterErskine στα τύμπανα και LarsDanielsson στο κοντραμπάσο. To "Ημερολόγιο Ονείρων" κυκλοφόρησε απο την ARGOMUSIC το Δεκέμβρη του 2011.

O Σταύρος Λάντσιας δραστηριοποιείται και στον εκπαιδευτικό τομέα δίνοντας σεμινάρια αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα. Oι σπουδές του, αλλά και η πολυετής του πείρα σαν επαγγελματίας μουσικός, τον καθιστούν μια πολύτιμη πηγή μάθησης και πληροφορίας.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από Ελλάδα και Κύπρο παρουσιάζει την μουσική του σε αίθουσες συναυλιών σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.stavroslantsias.com

www.facebook.com/slantsias

www.youtube.com/Stavros Lantsias

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software