ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

| Νέα του Δήμου
Diimero miosis apovliton 1 sΈνα εξαιρετικά ενδιαφέρον και χρήσιμο διήμερο δράσεων  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη  μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση αποβλήτων διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Η Γωνιά Ανακύκλωσης που στήθηκε στην Πλατεία συμπεριλάμβανε το Κινητό Πράσινο Σημείο, κάδους υλικών ξεχωριστών ρευμάτων και το Σημείο Ενημέρωσης. Στο Κινητό Πράσινο Σημείο οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τη διαλογή των αποβλήτων στην πηγή και έριξαν  στον αντίστοιχο  κάδο συλλογής αρκετά προς ανακύκλωση υλικά που έφεραν:
συσκευασίες (χαρτί, χαρτόνι, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό),
έντυπο χαρτί (εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα),
ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές μικροσυσκευές (π.χ. είδη Η/Υ, κινητά, μικρές ηλεκτρ. συσκευές),
λαμπτήρες,
μπαταρίες,
πλαστικά καπάκια,
ρούχα, παπούτσια, τσάντες, ζώνες, λευκά είδη. 
Παράλληλα στο Σημείο Ενημέρωσης, το οποίο επισκέφθηκε πλήθος δημοτών, γινόταν  παρουσίαση για τα σημεία ανακύκλωσης των ανωτέρω υλικών σε όλο το Δήμο καθώς και διανομή πληροφοριακών εντύπων για την ανακύκλωση του κάθε είδους. 
Diimero miosis apovliton
Ως επιβράβευση στους πολίτες που τροφοδότησαν τη Γωνιά Ανακύκλωσης, δόθηκε η Ανταποδοτική Κάρτα Ανακύκλωσης 2017, η οποία παρέχει έκπτωση σε 22 καταστήματα της περιοχής Αγίου Ιωάννου μέχρι το τέλος του έτους χωρίς περιορισμό.
Την Παρασκευή, 412 μαθητές της 3ης , 4ης  και 5ης  τάξης των 1ου , 5ου , 7ου , 8ου , 11ου  Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν στο Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης και στην ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών σε συνδυασμό με κλήρωση δώρων. Αρκετοί μαθητές, εκτός από πλαστικό μπουκάλι, έφεραν μαζί τους και άλλα υλικά προς ανακύκλωση όπως μπαταρίες, άλλες συσκευασίες, χαρτί και ακουστικά ηλεκτρονικών συσκευών. 
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μοίρασε στα παιδιά και τους δασκάλους από ένα πάνινο σακίδιο και ένα μαγνητάκι ψυγείου με τους ήρωες του περιβαλλοντικού παραμυθιού “Η περιπέτεια της κυρίας Χάρτινης” που είχε μοιραστεί και διαβαστεί στα σχολεία, καθώς και ένα DVD με παιχνίδι για τη σωστή ανακύκλωση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου ευχαριστεί τους φορείς που παρείχαν υποστήριξη:
Για το λούνα παρκ ανακύκλωσης: Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Φαίδρα.
Για την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών και κλήρωση δώρων: Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.
Για τη Γωνιά Ανακύκλωσης: Φαίδρα, ΑΦΗΣ, RECYCOM, ΕΔΣΝΑ, Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε. 
Για το στολισμό: Flowers Dafni
 
Δημ/ση : 28/11/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software