Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΙΛΥΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ-ΠΟΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ

erga 28 11 17Η αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του Δήμου  Αγίας Παρασκευής αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος του  Προγράμματος  έργων και δράσεων που υλοποιούμε με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων.  Δρομολογήσαμε την ολοκλήρωση βασικών υποδομών της πόλης και ταυτόχρονα ελαφρύναμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης για τους πολίτες.
Με τόλμη ανοίξαμε ΟΛΑ τα θέματα του Δήμου μας  και έχουμε  πετύχει, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα τα οποία μετριούνται σε έργα που έγιναν, έργα που γίνονται, έργα που δημοπρατήθηκαν και έργα που δρομολογήθηκαν με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, που αλλάζουν τις δυνατότητες και την εικόνα της πόλης, στη βάση του Στρατηγικού μας Σχεδιασμού. Ειδικότερα:
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ:
Αντιπλημμυρικό έργο όμβριων, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, επί των οδών Χίου, Πεντέλης και Ολυμπίας στο Κοντόπευκο.
Έργα λειτουργικά έξοδα σε όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) συνολικού ύψους 4 εκ. ευρώ περίπου.
Έργα ανακατασκευής και ανάπλασης σε όλες τις (13) Παιδικές χαρές του Δήμου και ακολούθως πιστοποίηση τους.
Εγκατάσταση έξι συστημάτων βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων (τρία στην Κεντρική Πλατεία ένα στη συμβολή των οδών Χίου και Κορυτσάς και δύο στην πλατεία Αγίου Ιωάννου).
Έργο ενεργειακής αναβάθμισης  κτιρίων του Δήμου που περιλάμβανε το Δημοτικό Ωδείο της οδού Λάδωνος, το Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Λάδωνος, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής–Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, το Γυμναστήριο Κοντόπευκου και το Γυμναστήριο της οδού Νότου συνολικού προϋπολογισμού 334.284 ευρώ (Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ).
Ρυμοτομήσεις, δηλαδή τακτοποίηση ρυμοτομικών γραμμών, κατά μήκος 2,7 χιλιόμετρων για  την ολοκλήρωση της Βιοκλιματικής Ανάπλασης οδών στο Κοντόπευκο  στις οδούς Παπαρηγοπούλου, Δερβενακίων, Δωριέων και Ολυμπίας.
Έργο πλήρους ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου  Κοντοπεύκου.
Έργο καθολικών  ασφαλτοστρώσεων στις εξής 16 οδούς της πόλης: Θρασυβούλου, Κύθνου, Καποδιστρίου, Υψηλάντου και  Σ. Καράγιωργα στο Κοντόπευκο, Δημοκρίτου και Ζαϊμη στα Πευκάκια,  Ασημακοπούλου και Ύδρας(και πλατεία Ύδρας) στον Αϊ Γιάννη,  Καλαβρύτων, Π. Γρηγορίου, Ε. Βενιζέλου, Μπουμπουλίνας, Γράμμου  και τον παράδρομο προς νεκροταφείο (Π. Γρηγορίου - Νεαπολέως) στον Τσακό.
Δημοσίευση στο  Φύλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) του Προεδρικού Διατάγματος που ανοίγει το δρόμο για την ανάπλαση και την ανάδειξη του Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου Στ. Κώτσης. 
Λεπτομερής καθαρισμός και αποψίλωση για πρώτη φορά χώρων και οικοπέδων, επί τρία συνεχή έτη.
Κατασκευή  πεζόδρομων  γύρω από τον Παιδικό Σταθμό της οδού Αισώπου στα Πευκάκια.
Ανάπλαση των πεζοδρόμων Ελευθερίας και Ιερολοχιτών στον Αϊ-Γιαννη (Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ)..
Ανάπλαση του Πάρκου της οδού Γραβιάς σε συνεργασία με το ΣΠΑΥ.
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ:
Έργο αποπεράτωσης Επαγγελματικού Λυκείου(πρώην Μπαρμπίκα) 10.400 τμ (με θέατρο, γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ κ.α) στον Τσακό, προϋπολογισμού 5,2 εκ. ευρώ, από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ(πρώην ΟΣΚ)  σε συνεργασία με το Δήμο.
Αντιπλημμυρικό έργο όμβριων σε 15 οδούς της πόλης (Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου, Υμηττού, Θήρας, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Πλαταιών, Δραγατσανίου, Τσιμισκή, Δημοσθένους, Γούναρη, Πατρόκλου, Καραϊσκάκη, Μπουμπουλίνας και Μεγάλου Σπηλαίου), προϋπολογισμού 4,3  εκ. ευρώ, από την Περιφέρεια  Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο.
Αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων των οδών Αγ. Αναργύρων και Παπανδρέου στα Πευκάκια αρχικού προϋπολογισμού 550 χιλ. ευρώ,  από την Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο.
Έργο αποκατάστασης πεζοδρομίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 247.000 ευρώ.
Νέα Παιδική Χαρά δίπλα στον Παιδικό Σταθμό της οδού Αισώπου.
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ:
Έργο διάνοιξης 21 οδών στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ,  που περιλαμβάνει τη διάνοιξη των οδών Πην. Δέλτα, Καλομοίρη, Καρκαβίτσα, Νηρηίδων, Βικέλα, Πορφύρα, Λ. Ακρίτα, Αγ. Αναργύρων, Πυθαγόρα, Πολυμνίας, Εθν. Μακαρίου, Μήλου, Βερενίκης, Στρ. Μυριβήλη, Τρικούπη, Φιλιατρών, Υμηττού, Περσεφόνης, Ασπασίας, Θεσσαλονίκης και Φειδιππίδου.
Έργο ύψους 401.328 ευρώ κατασκευής περιφράξεων,  μετά την εφαρμογή ρυμοτομικών γραμμών,  για  την ολοκλήρωση του έργου της «Βιοκλιματικής ανάπλασης» Κοντοπεύκου.
Κατασκευή νέας πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Μεσογείων, από την Πλατεία  Πέτρουλα (οδός Χίου) έως την  οδό Ευαγγελιστρίας (πλησίον του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής), από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Εγκατάσταση πέντε συστημάτων βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων σε επιβαρυμένα σημεία (Αγίου Ιωάννου & Έαρος, Ελευθερίου Βενιζέλου 88, Αγίου Ιωάννου 28, Ειρήνης & Έαρος, Αγίας Τριάδος & Ιουστινιανού).
Νέο έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων στις οδούς Θεμιστοκλέους, Τρωάδος, Αχιλλέως, Περικλέους, Αιόλου, Σκύρου, Αγ. Σοφίας, Δημοκρατίας, Κορυτσάς και Πλαπούτα, Ελ. Βενιζέλου, Κουμουνδούρου, Ναυπλίου, 28ης Οκτωβρίου, Σιώκου, Ξάνθου, Αιτωλίας, Αγ. Λαύρας και Π.Π. Γερμανού.
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:
Αγορά από το Δήμο του Κτήματος-Βίλας Ιόλα.
Ανέγερση Δημαρχιακού Μεγάρου, προϋπολογισμού 21 εκ. ευρώ. Έχει ήδη υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας Αττικής και Δήμου και ακολουθεί η δημοπράτηση.
Ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους με συγχρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Μελέτη ολοκλήρωσης κατασκευής του Κολυμβητηρίου στη Ν. Ζωή, από την Περιφέρεια  Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο. 
Νέο Αντιπλημμυρικό έργο  επέκτασης του δικτύου ομβρίων υδάτων στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 2,5 εκ.  ευρώ ( περιλαμβάνεται στο φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής).
Αγορά γης για λειτουργία Αμαξοστασίου και Πράσινου σημείου ανακυκλώσιμων υλικών.
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:
Δημοτικός παιδικός σταθμός στα Πευκάκια, διώροφος με υπόγειο, προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια  Αττικής.
Δημιουργία Πράσινου σημείου ανακυκλώσιμων υλικών, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια  Αττικής. 
Ανάθεση μελέτης Αθλητικού Κέντρου και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-ΣΥΔ στα Πευκάκια, καθώς και ανάπλασης της γύρω περιοχής, από την Περιφέρεια  Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο..  
 
Εννοείται ότι αυτός ο απολογισμός έργων δεν περιλαμβάνει δεκάδες μικρότερα έργα σε κάθε γειτονιά της πόλης που αφορούν πάρκα, πλατείες, δρόμους, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, πεζοδρόμια, πράσινο, καθαριότητα, φωτισμό,πυρασφάλεια  κα. Δεν περιλαμβάνει επίσης σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα υψηλής ποιότητας που καθιερώθηκαν  στην πόλη τα  Χριστούγεννα, τις Απόκριες και το Καλοκαίρι (Summertime κ.α.) και γίνονται από το Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα Βιβλιοθήκη και ΠΑΟΔΑΠ και σε συνεργασία με τους Συλλόγους της πόλης και φορείς όπως η ΕΡΤ. 
 
Δημ/ση : 28/11/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software