ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ

Pefkakia ergaΗ Δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει συνοπτικά τα έργα που υλοποιήθηκαν στην περιοχή των Πευκακίων, όπως και τα έργα που είτε ολοκληρώθηκε η  προετοιμασία τους και οδεύουν  προς  δημοπράτηση ή κατασκευή, είτε βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης της  προετοιμασία τους.
Έργα  2015 (πρώτος χρόνος της Δημοτικής Αρχής)
1.Πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς της οδού Εθν. Μακαρίου.
2.Τοποθέτηση και λειτουργία φαναριού διάβασης πεζών στην οδό Κλεισθένους.
3.Πλήρης, μετά από χρόνια, καθαρισμός του χώρου των 23 στρεμμάτων (Αθλητικό Κέντρο), όπως και εκτεταμένοι καθαρισμοί οικοπέδων σε όλη την περιοχή και στην Παιδική Χαρά Αγ. Αναργύρων.
4.Λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια μετά την ολοκλήρωση του και τη διευθέτηση πολλών προβλημάτων.
5.Ηλεκτροδότηση και λειτουργία της Πεζογέφυρας στον Σταυρό.
6.Επισκευές φθορών οδοστρωμάτων και ηλεκτροφωτισμού.
7.Εκδήλωση με το Σύλλογο Κατοίκων και το Ναό.
Έργα 2016
1.Έγιναν οι κατασκευές και διαμορφώσεις των πεζόδρομων πέριξ του Παιδικού Σταθμού της οδού Αισώπου, όπως και του κοινόχρηστου χώρου επί της οδού Μακαρίου.
2.Έγινε έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων στις οδούς Δημοκρίτου και Ζαϊμη, έργο επισκευής οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα σε 13 οδούς των Πευκακίων και επίστρωση πεζοδρόμων Μινωτή και Κάδμου με κυβόλιθο.
3.Έγινε εκδήλωση ονοματοδοσίας της Πεζογέφυρας στον Σταυρό   προς τιμήν του αείμνηστου πρ. πρόεδρου του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων Μ. Μιχαηλίδη. 
4.Ολοκληρώθηκε η περισυλλογή εγκαταλειμμένων οχημάτων.     
5.Επαναλήφθηκε λεπτομερής καθαρισμός και αποψίλωση μεγάλου αριθμού οικοπέδων και μεγάλων χώρων στα Πευκάκια (Αθλητικό Κέντρο, Παιδική Χαρά, 9ο Δημοτικό κ.α.) που χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά επιτυχημένη δραστηριότητα.
6.Έγινε ενίσχυση της φύτευσης κατά μήκος της οδού Παναγούλη από την Αττική Οδό. Η φύτευση θα συνεχιστεί.
7.Τοποθετήθηκαν κάδοι απορριμμάτων στις εισόδους του Αθλητικού κέντρου και στο τέρμα των Λεωφορείων.
8.Έγινε δενδροφύτευση από τα ΑμεΑ Αγίας Παρασκευής στο οικόπεδο του Δήμου που προορίζεται για ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. 
9.Ξεκίνησαν νομικές διαδικασίες για τα διεκδικούμενα οικόπεδα από το Δήμο  Παιανίας.
Έργα 2017
1.Ξεκίνησε το μεγάλο έργο αγωγών ομβρίων, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι οδοί Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού στα Νότια Πευκάκια και 12  άλλες οδοί στην Αγ. Παρασκευή, με προϋπολογισμό 4,3  εκ. Ευρώ, που κατασκευάζεται από την Περιφέρεια  Αττικής.
2.Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής  το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας των οδών Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων στα Πευκάκια με προϋπολογισμό 530χιλ. ευρώ, και πρόκειται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.  
3.Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση του έργου διάνοιξης 21 οδών στα Πευκάκια με προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, που θα κατασκευαστεί από τον Δήμο και δημοπρατείται σύντομα. 
4.Δημοπρατήθηκε η κατασκευή 2ης πεζογέφυρας επί της Λεωφ. Μεσογείων (συνδέει την οδό Ευαγγελιστρίας με την Πλατεία Πέτρουλα επί της οδού Χίου), από το Υπουργείο Μεταφορών (ΥΜΕΤ) και ξεκινά η κατασκευή της το Σεπτέμβριο.
5.Δημοπρατήθηκε η ανακατασκευή γηπέδου 5χ5 του 9ου  Δημοτικού Σχολείου, μετά την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τη ΓΓΑ και θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.
6.Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρησης-Επισκευών-Βελτιώσεων και Εξοπλισμού Υπαίθριων Χώρων και Παιδικών Χαρών Δήμου Αγίας Παρασκευής» έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης της Παιδικής Χαράς επί της οδού Αισώπου και θα ακολουθήσει αυτή επί της οδού Ησιόδου. Θα πραγματοποιηθεί φρεσκάρισμα στις βαφές της Παιδικής Χαράς της οδού Εθν. Μακαρίου, που είναι πιστοποιημένη και ασφαλής. Στο πρόγραμμα ήταν και η επισκευή και πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς της οδού Αγ.Αναργύρων, πλήν όμως η ιδιοκτησιακή αντιδικία με το Δήμο Παιανίας  δεν το επιτρέπει. Εναλλακτικά θα δημιουργηθεί Παιδική χαρά στο οικόπεδο του Δήμου της οδού Επαμεινώνδα και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.
Έργα των οποίων ολοκληρώθηκε ή ολοκληρώνεται η προετοιμασία:
1.Ολοκληρώνεται σύντομα η διαδικασία υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πευκάκια(οδός Αγ. Βασιλείου),  με προϋπολογισμό 1,4 εκ. ευρώ. 
2.Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για το έργο Ανέγερσης  του 14ου Νηπιαγωγείου και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσω της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (πρώην ΟΣΚ) εντός του 2017.
3.Δρομολογήθηκε η εγκατάσταση σύγχρονου αμαξοστασίου και Πράσινου Σημείου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ. Έχουν ξεκινήσει ενέργειες από τον Δήμο για την απόκτηση των αναγκαίων γεωτεμαχίων.
4.Εκπονείται μελέτη για την κατασκευή της πλατείας Ηλιάκη που έχουν προβλεφθεί 20.000€  το 2017 και 130.000€ το 2018.
5.Προχωράμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής σε Μελέτες για το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια (θα ακολουθήσει διαβούλευση), τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης όπως και την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής.
 
Δημ/ση : 23/6/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software