ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΛΑΣ ΙΟΛΑ

vila iola 1Την καταρχήν έγκριση για απευθείας αγορά του κτήματος (6.678 τ.μ.) και της βίλας (1.600 τ.μ.) Ιόλα, επί των οδών Ομήρου, Δημοκρατίας και Χρ. Σμύρνης  στον Παράδεισο, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία στις 29/11/2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής. 
Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο με τον περιβάλλοντα χώρο έχει χαρακτηριστεί, με τροποποίηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Αγίας Παρασκευής (ΦΕΚ 451, 31-8-2000), ως «Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» του Δήμου. Δεκαέξι χρόνια, όμως, μετά από τη δέσμευσή του το ακίνητο δεν έχει περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου ή του Υπουργείου Πολιτισμού για να αξιοποιηθεί για το σκοπό που προορίζεται.
Σήμερα, μετά την μεγάλη μείωση που έχει υποστεί η τιμή ακινήτων, η Δημοτική αρχή διαπιστώνει τη  δυνατότητα απευθείας αγοράς του κτήματος και της βίλας από το Δήμο με τίμημα πολύ μικρότερο του αρχικού και εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την καταρχήν έγκριση.  Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση αυτή για καταρχήν έγκριση απευθείας αγοράς και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. 
Η αγορά του ακινήτου συνοδεύεται από πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για το Δήμο και την πόλη:
Θα καταστεί ο ίδιος ο Δήμος φορέας διαχείρισης του χώρου. 
Θα αποκτήσει η πόλη ένα ακίνητο- τοπόσημο ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας με πανελλαδική και παγκόσμια εμβέλεια 
Θα καταστεί η πόλη Κέντρο Πολιτισμού με παράλληλες προεκτάσεις κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής αναβάθμισης.
 
Δημ/ση : 30/11/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software