Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ

pefkakia 16 01Με την ουσιαστική και πολύ ενδιαφέρουσα  συνέλευση στα Πευκάκια, την Τετάρτη 19-10-16, στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο, άνοιξε ο κύκλος των Συνοικιακών συνελεύσεων  που  διοργανώνει για 3η χρονιά η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής ενόψει της σύνταξης του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017. 
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος  αναφέρθηκε, αρχικά, στα σημαντικά  έργα και τις παρεμβάσεις που έκαμε το 2016 ή δρομολόγησε  για το 2017 η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της στην περσινή συνέλευση (22/10/15).  Συγκεκριμένα:
Οι αγωγοί ομβρίων για τις οδούς Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού περιλαμβάνονται  στο μεγάλο έργο ομβρίων προϋπολογισμού 4.385.365,86€ (µε ΦΠΑ), που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και  δημοπρατήθηκε στις 6/9/2016  από την Περιφέρεια Αττικής και θα ξεκινήσει σύντομα.
Το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας των οδών Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2016, με προϋπολογισμό 530.000 €  και  δημοπρατείται  μέχρι τα Χριστούγεννα, παρά τις καθυστερήσεις που δημιουργήθηκαν από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις δημοπρατήσεις. 
Η Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 328 (οδός Αγ. Βασιλείου) εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2016, με προϋπολογισμό 1.419.231,75€ και μετά την ολοκλήρωση των πολλών (33) απαραίτητων βελτιώσεων της μελέτης βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια και δημοπράτησης.
Το έργο διάνοιξης των οδών Πην. Δέλτα, Καλομοίρη, Καρκαβίτσα, Νηρηίδων, Βικέλα, Πορφύρα, Λ. Ακρίτα, Αγ. Αναργύρων, Πυθαγόρα, Πολυμνίας, Εθν. Μακαρίου, Μήλου, Βερενίκης, Στρ. Μυριβήλη, Τρικούπη, Φιλιατρών, Υμηττού, Περσεφόνης, Ασπασίας, Θεσσαλονίκης και Φειδιπίδου, ύψους 1,1 εκατ. Ευρώ,  (με παράλληλη κατασκευή του δικτύου ομβρίων στους δρόμους που θα διανοιχθούν, με ξεχωριστή εργολαβία του Δήμου), εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2016 και βρίσκεται στη φάση καθορισμού των όρων δημοπράτησης.
Έγιναν οι κατασκευές και διαμορφώσεις των πεζοδρόμων γύρω από τον Παιδικό Σταθμό της οδού Αισώπου.
Δημοπρατήθηκε και υπογράφεται την Παρασκευή 21/10 η σύμβαση ανακατασκευής της Παιδικής Χαράς στις οδούς Αγ.Αναργύρων & Πλαστήρα & Αγάθωνος και την ίδια μέρα υπογράφεται η σύμβαση περισυλλογής εγκαταλειμμένων οχημάτων.     
Το έργο επισκευής οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα σε 57 σημεία της πόλης, που εκτελέστηκε, περιλάμβανε παρεμβάσεις σε 13 οδούς των Πευκακίων. 
Έχει υπογραφεί η σύμβαση για το έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων που περιλαμβάνει τις οδούς Δημοκρίτου και Ζαϊμη των Πευκακίων. Οι ασφαλτοστρώσεις όλων των οδών στις οποίες θα γίνουν έργα ομβρίων θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση τους ώστε να μην χρειάζεται να “ξηλωθούν”.
Η πεζογέφυρα Γελαδάκη στη Μεσογείων ηλεκτροδοτήθηκε και λειτουργεί πλήρως, καθιστώντας ακόμα ευκολότερη και ασφαλέστερη τη διάσχιση της Λ. Μεσογείων για όλους, ενώ σε απόδοση τιμής στον αείμνηστο πρ. πρόεδρο του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων Μιχάλη Μιχαηλίδη θα πάρει το όνομα του, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής.  
Δημοπρατείται εντός του 2016 από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων 2η  πεζογέφυρα στη Μεσογείων (από την οδό Ευαγγελιστρίας έως την οδό Χίου).
Η ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου, του οποίου έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, εντάχθηκε στον προγραμματισμό της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για  χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η εταιρεία στις 14/4/2016 ζήτησε την παραχώρηση του σχετικού χώρου από το Δήμο Αγίας Παρασκευής την οποία και έλαβε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/5/2016. Σύντομα θα ξεπεραστεί υπέρ του Δήμου μας  το πρόβλημα που ανέκυψε σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρο ανέγερσης του 6ου Γυμνασίου και το οποίο καθυστέρησε σημαντικά τις διαδικασίες για τον προγραμματισμό της κατασκευής του σχολείου από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».
Χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η ανακατασκευή γηπέδου 5χ5 του 9ου Δημοτικού Σχολείου, που θα υλοποιηθεί στις διακοπές των Χριστουγέννων. Η ανακατασκευή του αύλειου χώρου  θα ενταχτεί σε σχετική εργολαβία του 2017. 
Πραγματοποιήθηκε λεπτομερής καθαρισμός και αποψίλωση μεγάλου αριθμού οικοπέδων και άλλων χώρων των Πευκακίων (Αθλητικό Κέντρο, Παιδική Χαρά, 9ο Δημοτικό κ.α.) που χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά επιτυχημένη δραστηριότητα.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 του Δήμου θα ενταχθούν:
  -Η κατασκευή της πλατείας Ηλιάκη, σε συνενόηση με την εκκλησία
  -Η κατασκευή Παιδικής Χαράς στην οδό Ησιόδου, η οποία αναβλήθηκε φέτος γιατί έπρεπε να προηγηθεί τροποποίηση των ρυμοτομικών γραμμών.
  -Η κατασκευή Παιδικής Χαράς στην οδό Αισώπου.
Ενίσχυση της φύτευσης και διαμόρφωση της αποψιλωμένης ζώνης απαλλοτρίωσης κατά μήκος της οδού Παναγούλη θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους από την Αττική Οδό, μετά από αίτημα μας που έγινε δεκτό.
Αναζήτηση χρηματοδότησης, 10 εκατ. περίπου, από την Περιφέρεια Αττικής που έχει κάνει προμελέτη για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Πευκακίων. 
Μετά τον λεπτομερή καθαρισμό και την απομάκρυνση των μπάζων που ήδη έγιναν,  ακολουθούν βελτιώσεις στις εισόδους του Αθλητικού Κέντρου και επίλυση των προβλημάτων με τη ΔΕΗ.
Αναζήτηση χρηματοδότησης για την κατασκευή της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, μετά την έκδοση του ΦΕΚ που ολοκληρώθηκε, για τον απαραίτητο χαρακτηρισμό του σχετικού οικόπεδου, στο οποίο έγινε και δενδροφύτευση από τα ΑμεΑ Αγίας Παρασκευής.
 
Ο Γραμματέας του Συλλόγου Πευκακίων Κ.  Παπουτσής αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα η κατασκευή του νέου Παιδικού Σταθμού, εγκαταστάσεων στο Αθλητικό Κέντρο, της  Παιδικής Χαράς στην οδό Ησιόδου και πεζοδρομίων καθώς και οι διανοίξεις των οδών και έκφρασε τη ικανοποίηση των κατοίκων για τα έργα που δημοπρατούνται και για τον καθαρισμό χώρων και οικοπέδων. Επίσης έθεσε το θέμα δημιουργίας ΚΑΠΗ στα Πευκάκια και εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης.  Οι πολίτες που πήραν το λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Χρ. Βλάχος έθεσαν θέματα πεζοδρομίων, διάνοιξης, ασφαλτοστρώσεων και σημάνσεων δρόμων, ασφάλειας στην κυκλοφορία των μαθητών, ζητήματα του 9ου Δημοτικού, αστυνόμευσης, κ.α.
Παρεμβάσεις έκαναν στη συνέχεια εκ μέρους των Δημοτικών Παρατάξεων οι Κ. Τσιαμπάς πρ. Αντιδήμαρχος και  Ανδρ. Γκιζιώτης
Ο Δήμαρχος έδωσε απαντήσεις για όλα τα θέματα και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Πετσατώδη και Παιδείας Π. Γκόνης, έδωσαν ειδικότερες  απαντήσεις και διευκρινίσεις για θέματα έργων και πολεοδομικού σχεδίου η πρώτη, και παιδείας και ειδικότερα για το 9ο Δημοτικό Σχολείο ο δεύτερος. 
Στη συνέλευση, που προήδρευσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος,  παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Παπαγεωργίου και Ι. Σιδέρης, ο Πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Β. Τραυλός, το μέλος  του ΔΣ  του ΠΑΟΔΑΠ Π. Παναγάκος, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πευκακίων κ.α.
 
Δημ/ση : 20/10/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software