ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

summertime paradosiΜε ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα μέσα από την παραδοσιακή μουσική και τα τραγούδια της Μικράς Ασίας, της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και των νησιών συνεχίστηκε χθες Τετάρτη βράδυ,
στον κήπο της ΕΡΤ, η  πολιτιστική-μουσική δράση «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» την οποία  διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η ΕΡΤ, με ελεύθερη είσοδο.
Οι Νίκος Φιλιππίδης (κλαρίνο, φλογέρα, καβάλι), Κώστας Φιλιππίδης (λαούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί, τραγούδι), Ανδρέας Παπάς (κρουστά), Βαγγέλης Δημούδης (ούτι, τραγούδι), Σάββας Σιάτρας (τραγούδι), Λάζαρος Τσιαμπάς (τραγούδι), Σταυρούλα Δαλιάνη (τραγούδι), Γιώτα Βέη (τραγούδι) κατάφεραν από την αρχή της βραδιάς να ξεσηκώσουν τον κόσμο, που ως συνήθως κατέκλεισε τον κήπο του Ραδιομεγάρου, και να τον παρασύρουν στο γλέντι και το χορό. 
 summertime paradosi a
summertime paradosi b
 
Σήμερα  Πέμπτη 7 Ιουλίου, στις 20:30:
-Ο Βαγγέλης Κορακάκης παρουσιάζει τα δικά του λαϊκά τραγούδια-σταθμούς μέσα από τα 30 χρόνια σταθερής πορείας στη δισκογραφία, από τους «Άρχοντες» του 1988 μέχρι και τα «Θαλασσινά παλάτια» του 2016. Μαζί του, ο γιος του Βασίλης Κορακάκης, ο οποίος ακολουθεί πιστά τα βήματά του, καθώς και οι συνεργάτες του Ελένη Καπηλίδου (τραγούδι), Γιάννης Ευαγγέλου(κιθάρα-τραγούδι), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν).
-Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος παρουσιάζει «Το Τέλειο Έγκλημα». Τραγουδούν η Eιρήνη Τουμπάκη και η Ειρήνη Αραμπατζή. 
Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, συνθέτης μουσικής και τραγουδιών που έχουν «ντύσει» ιστορίες για το γυαλί και το πανί, κατάφερε να μπει στην ουσία της μελωδικής μουσικής και εξελίχθηκε σ’ έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Έως σήμερα, έγραψε μερικά από τα πιο μεστά κομμάτια της εποχής μας: «Με τα μάτια κλειστά», «Λευκό μου γιασεμί», «Summertime in Prague», «Να ’χα δυο ζωές», «Ενός λεπτού φιλί» κ.ά. H Eιρήνη Τουμπάκη -φωνή θερμή και λαϊκή- και η Ειρήνη Αραμπατζή -φωνή νέα γοητευτική και διάφανη- τραγουδούν νέα τραγούδια, όπως «Τώρα πια είν’ αργά», «Το Τέλειο Έγκλημα», «Aγαπάτε απατάτε» κ.ά. Στο νέο αυτό σχήμα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος στις κιθάρες, μαζί με τους Κλέωνα Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα), Βασίλη Νιτσάκη (μπάσο),Δημήτρη Στεργίου (τύμπανα), παρουσιάζουν καινούργια τραγούδια και ορχηστρικά, μερικά από τα οποία έχουν γραφτεί πάνω σε μονόστηλα εφημερίδων για… εγκλήματα γυναικών.
 korakakis
Δημ/ση :  7/7/2016 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software