Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΕΡΑΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ep st opperaΗ Εθνική Λυρική Σκηνή θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 8 Απριλίου από τις 4:30μμ έως τις 6:30μμ στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους  με τίτλο «Επόμενη στάση: Όπερα!»,
στο πλαίσιο της όπερας «ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ» που θα παρουσιάσει η «Όπερα της Βαλίτσας» στο Δήμο Αγίας Παρασκευής την ίδια μέρα στις 8:00μμ, στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου(Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή).
Πρόκειται για ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο για την όπερα, στα  πλαίσια του προγράμματος. «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους με στόχο την γνωριμία τους με το λυρικό θέατρο και την εξοικείωσή τους με την τέχνη του κλασσικού τραγουδιού. Οι εκπαιδευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με έναν διακεκριμένο πιανίστα κι έναν επαγγελματία μονωδό, παρασύρουν τους νέους σε μία γιορτή σύμπραξης των τεχνών, όπως είναι η όπερα. Οι νέοι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς προετοιμάζεται ένας μονωδός για να ερμηνεύσει ένα ρόλο. Τα παιδιά, μέσα από το εργαστήριο, συμμετέχουν ως χορωδία και συνεργάζονται με τον μονωδό και τον πιανίστα προετοιμάζοντας σκηνές από διάσημες όπερες στο ύφος μιας σκηνικής πρόβας. Δράσεις με στοιχεία μελοδραματικής και δραματοποίησης ενεργοποιούν κι ευαισθητοποιούν τους νέους, ανανεώνοντας την οπτική τους απέναντι στην όπερα μέσα από μία μαγευτική εμπειρία. 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 6/4/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software