ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΔΩΝ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ

| Νέα του Δήμου

pefkakia syn 2015 1Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 24/2/2016 η μελέτη του έργου διάνοιξης και πλήρους κατασκευής οδών ή τμημάτων οδών στα Πευκάκια, οι οποίες αποτελούν μέρος του βασικού οδικού δικτύου του Δήμου.

Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής, με την οποία ο Δήμος θα υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σύμφωνα με την εγκριθείσα μελέτη,

Σήμερα εξαιτίας της ημιτελούς υλοποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στα Πευκάκια οι περισσότερες οδοί που αφορά η μελέτη είναι τελείως αδιάνοικτες, ενώ κάποιες άλλες είναι μερικώς διανοιγμένες χωρίς χώρο διάβασης πεζών, με ανεπαρκές πλάτος και με υψόμετρα διαφορετικά από αυτά της υψομετρικής μελέτης, ενώ σε ορισμένες από αυτές έχει γίνει πρόχειρη διάστρωση υλικών (άσφαλτος ή θραυστό υλικό λατομείου).

Στο έργο που θα επιλύσει χρόνια και σοβαρά προβλήματα και θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την κινητικότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των Πευκακίων εντάσσονται οι οδοί:  ΠΗΝ. ΔΕΛΤΑ, ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ, ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑ, ΝΗΡΗΙΔΩΝ, ΒΙΚΕΛΑ, ΠΟΡΦΥΡΑ, Λ. ΑΚΡΙΤΑ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΠΥΘΑΓΟΡΑ, ΠΟΛΥΜΝΙΑΣ, ΕΘΝ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ, ΜΗΛΟΥ, ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ, ΣΤΡ. ΜΥΡΙΒΗΛΗ, ΤΡΙΚΟΥΠΗ, ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΥΜΗΤΤΟΥ, ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, ΑΣΠΑΣΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΦΕΙΔΙΠΙΔΟΥ

Στις θέσεις που προβλέπονται από την μελέτη πεζοδρόμια, θα κατασκευαστούν επί τόπου ρείθρα και κράσπεδα από σκυρόδεμα και η επιφάνεια τους θα διαμορφωθεί με κυβόλιθους.

Επί των πεζοδρομίων, στη μία πλευρά της οδού θα τοποθετηθούν πλάκες όδευσης τυφλών, ενώ σε κάθε διάβαση θα κατασκευαστεί ράμπα ΑμΕΑ.

Στα σημεία όπου οι παρακείμενες ιδιοκτησίες παρουσιάζουν αποκλίσεις οριζοντιογραφικά από το ρυμοτομικό σχέδιο θα γίνουν καθαιρέσεις και ανακατασκευές των περιφράξεων, ενώ όπου υφίστανται μικρές υψομετρικές διαφορές θα γίνει εγκιβωτισμός της οδού.

Ημ/νία Δημ/σης : 25/2/2016

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software