Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ «ΓΕΛΑΔΑΚΗ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

logo-agiaΣε συνέχεια προγενέστερου δελτίου τύπου με θέμα το σημαντικό έργο της Πεζογέφυρας «Γελαδάκη» επί της οδού Μεσογείων (ημερομηνία 29/5/2013), ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες για τις μέχρι σήμερα ενέργειες καθώς και για τα επόμενα βήματα του έργου.


Με στόχο την απελευθέρωση του χώρου ώστε να αρχίσουν οι κύριες εργασίες , έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες ΕΥΔΑΠ , ΔΕΗ και ΟΤΕ  για την μεταφορά των δικτύων τους .
Σε συνεργασία με την επιβλέπουσα αρχή και τον εργολάβο, εντός Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία εγκατάστασης του εργοταξίου.

Απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι οι κύριες εργασίες του έργου να ξεκινήσουν αμέσως μετά το πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου, προκειμένου να μην δημιουργηθούν δυσκολίες  στην κυκλοφορία κατά τις ημέρες των εορτών, δεδομένου ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης των έργων και για λόγους ασφαλείας επιβάλλεται να κλείσουν λωρίδες κυκλοφορίας επί των οδών Μεσογείων/Μαραθώνος καθώς και επί των παραπλεύρων  αυτών οδών.

Τονίζεται εκ νέου ότι πρόκειται για ένα απολύτως επιβεβλημένο έργο το οποίο μετά από συνεχείς, επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες, πιέσεις και διαβήματα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών& Δικτύων, συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και προσωπικές επιστολές του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά προς τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, ξεκινά επιτέλους μετά από καθυστέρηση πλέον των είκοσι ετών.

Στο σημείο αυτό έχουμε δυστυχώς θρηνήσει τον τραγικό θάνατο πολλών συνανθρώπων μας, που χάθηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Λ. Μεσογείων.

Με την ολοκλήρωσή του θα διασφαλιστούν όροι ασφαλείας των πεζών και θα αποκατασταθεί η απρόσκοπτη επικοινωνία των δύο τμημάτων της πόλης εκατέρωθεν της Μεσογείων.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ΄ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ , άρα δεν θα επιβαρύνει οικονομικά ούτε στο ελάχιστο τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Δέσμευση του Δημάρχου  προς τους πολίτες είναι να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία διεκδίκησης έργου κατασκευής και δεύτερης πεζογέφυρας επί της οδού Μεσογείων.


Δήμος Αγίας Παρασκευής - Γραφείο Τύπου

Ημ/νία Δημ/σης:  6/12/2013

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software