«ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ» Με τη δύναμη της Αλληλεγγύης Με τη γνώση της Μνήμης

| Νέα του Δήμου
take my handΟι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αλληλεγγύη για όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών «Μέλισσα» ανακοινώνουν την διοργάνωση της συνέχισης της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου».
Σκοπός της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των τοπικών κοινωνιών για το μεγάλο θέμα της σύγχρονης προσφυγιάς και της μετανάστευσης, η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης στην Ελλάδα όπου  η προσφυγιά και η μετανάστευση είναι σύμφυτη με την ιστορική πορεία της χώρας αλλά και η έμπρακτη στήριξη των προσφύγων από τους μαθητές των πόλεων.
Η καμπάνια για ένα μήνα (11/01-10/02) πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Ν.Ιωνίας και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με εκθέσεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις αλλά και με τη συγκινητική συμμετοχή των μαθητών των δημόσιων σχολείων οι οποίοι γέμισαν χιλιάδες σακίδια με πράγματα χρήσιμα για τους συνομηλίκους τους που αντιμετωπίζουν ένα ταξίδι δύσκολο και μακρύ, προσπαθώντας να αποφύγουν τον πόλεμο, την βία και την εξαθλίωση στις πατρίδες τους. 
Σ’ αυτόν λοιπόν τον αγώνα ανάδειξης της ανθρωπιάς μας και του πολιτισμού μας, οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής θα παραλάβουν την «σκυτάλη» την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 7μμ στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 152) όπου θα πραγματοποιηθεί η καταληκτική, του πρώτου μήνα δράσης, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την Προσφυγική Κρίση. 
Η συνέχεια θα δοθεί τον επόμενο μήνα στις πόλεις της Αγίας Παρασκευής και του Χαλανδρίου με συγκεκριμένες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα. 
Είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και του Χαλανδρίου, θα αναδειχθούν ισχυροί πρεσβευτές της Ειρήνης, της Ανθρωπιάς και  της Αλληλεγγύης στα χιλιάδες παιδιά-πρόσφυγες που οδεύουν τον δρόμο της φυγής και της επιβίωσης. 
 
                                                                       Ο Δήμαρχοι
 
                Αγίας Παρασκευής                                                           Χαλανδρίου
              Γιάννης Σταθόπουλος                                                        Σίμος Ρούσσος    
 
Ημ/νία Δημ/σης : 9/2/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software