ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: MIA ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

| Νέα του Δήμου
fonissa Τη  «Φόνισσα», από τα καλύτερα έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,
σε Θεατρική διασκευή Κώστα Πολιτόπουλου και Σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, παρουσίασε ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή στην θεατρική βραδιά που διοργάνωσε το Τμήμα Παιδείας  του  Δήμου Αγίας Παρασκευής τη Δευτέρα 7/12/2015  στο θέατρο του 1ου  Λυκείου της πόλης.
Λαϊκή τραγωδία και απελπισμένη κραυγή, χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης τη «Φόνισσα»: «Η ηρωίδα Φραγκογιαννού, δίνει προσωπική αλλά φρικτή λύση για τα συμφέροντα των ομοίων της εξαθλιωμένων ανθρώπων, κυρίως των γυναικών. Σκληρή επιλογή μα τραγική λύτρωση ο θάνατος». 
Η Φόνισσα διδάσκεται μέσα από τα κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στους μαθητές της Β΄ Λυκείου.
Στο ρόλο της «Φραγκογιαννούς» η Φωτεινή Φιλοσόφου. Έπαιξαν επίσης οι Τζένη Οικονόμου, Έρρικα Μακρή και Γιάννης Τσιώμου, Γιάννης Νικολαΐδης, σε Σκηνικά Μιχάλη Αγγελάκη και κοστούμια Όλγας Σχοινά.
Την εξαιρετική παράσταση, που προλόγισαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας  Π. Γκόνης και η προϊσταμένη του  Τμήματος Α. Τζανή  παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, η αντιδήμαρχος Ελισ.  Πετσατώδη, ο Δημ. Συμβουλος Σωτ. Ησαΐας και πολύς κόσμος.
 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 8/12/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software